Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowy prezes rady ministrow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowy-prezes-rady-ministrow-66478/)

Prezesik 23.07.2006 23:01

Cytat:

Napisany przez ro29
Może i dostrzegają - ale pomysłu nie mają co z tym zrobić :( - a jeśli już to takie jak wicepremier Giertych (matury) - a ten pomysł ma akurat prawie same minusy - i jakoś wątpię, aby zatrzymał te osoby, które chcą wyjechać i nie zdały matury akurat ...

Myślę, że oni za bardzo nie chcą mieć pomysłu na rozwiązanie tego problemu...
Im to jest na rękę. Wyjeżdżają ludzie młodzi, zdolni i nie ukrywajmy tego, że w zdecydowanej większości tacy, którzy na obecnych rządzących by głosu nie oddali... Po co mają o nich zabiegać? Lepiej dalej mydlić oczy "żelaznemu" elektoratowi...

Banana Coctail 23.07.2006 22:58

@ro29 kolega Banana Coctail oglada gdy na "samych klamwstach cala dobe" (TVN24) nie ma na co patrzec, to przelaczam na TRWAM ktory jest numery wyzej. Wiesz (Pan?) czasem jest warto sprawdzic co pokazuja w rzadowej telewizji.

ro29 23.07.2006 22:45

Witam !

Cytat:

Napisany przez Prezesik
Problem polega na tym, że to jest niepokojące dla nas, a nasi rządzący tego już nie dostrzegają...

Może i dostrzegają - ale pomysłu nie mają co z tym zrobić :( - a jeśli już to takie jak wicepremier Giertych (matury) - a ten pomysł ma akurat prawie same minusy - i jakoś wątpię, aby zatrzymał te osoby, które chcą wyjechać i nie zdały matury akurat ...

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
Dzisiaj miala miejsce ciekawa akcja dziejaca sie na antenie TRWAM. JK Prezes nie umial modlic sie z jakims tam ojcem podczas Rozmow niedokonczonych... ech ani to hymnu ani modlic sie

O mały włos to bym widział - ale nie widziałem ;)
A kolega @Banana Coctail ogląda takie stacje :> - choć chyba wiem w jakim celu :P

ro29

Banana Coctail 23.07.2006 22:31

Dzisiaj miala miejsce ciekawa akcja dziejaca sie na antenie TRWAM. JK Prezes nie umial modlic sie z jakims tam ojcem podczas Rozmow niedokonczonych... ech ani to hymnu ani modlic sie :D

Prezesik 23.07.2006 22:31

Cytat:

Napisany przez ro29
Stąd ?? tzn. z Polski chyba, z Ojczyzny - bo brzmi to jakbyś przyjechał tutaj tylko na studia ...
Nie jestem wrogiem wyjazdów, ale to zaczyna być już przesadą i jest coraz bardziej niepokojące ...

Problem polega na tym, że to jest niepokojące dla nas, a nasi rządzący tego już nie dostrzegają...

ro29 23.07.2006 22:22

Witam !

Cytat:

Napisany przez processor
Jak skończe studia, to pakuje walizki i jade sobie stąd :P
(...)

Stąd ?? tzn. z Polski chyba, z Ojczyzny - bo brzmi to jakbyś przyjechał tutaj tylko na studia ...
Nie jestem wrogiem wyjazdów, ale to zaczyna być już przesadą i jest coraz bardziej niepokojące ...

Cytat:

Napisany przez processor
(...)
Jedyny pozytywny aspekt premierostwa JK jest taki, że najprawdopodobniej poparcie dla PiSu drastycznie spadnie i szlag trafi tą żałosna partie.

A może będzie właśnie odwrotnie - pożyjemy, zobaczymy - a znam partie jeszcze bardziej "żałosne" niż PiS ...
Co nie znaczy, że nie mam im trochę do zarzucenia i wszystko mi się podoba ... niestety nie :(

Pozdrawiam
ro29

SpeedFreaK 23.07.2006 21:24

Jak sko***324;cze studia, to pakuje walizki i jade sobie st***261;d :P

Jedyny pozytywny aspekt premierostwa JK jest taki, ***380;e najprawdopodobniej poparcie dla PiSu drastycznie spadnie i szlag trafi t***261; ***380;a***322;osna partie.

Banana Coctail 20.07.2006 10:07

@pawelblu mnie bardziej podobaly sie reakcje poslow z opcji rzadzacej. Taki Zawisza przysypial, Giertych tez odrobine. Widac jak lubia nowego prezesa.

pawelblu 19.07.2006 14:04

Bardzo dobre expose trzeba przyznac (i to jeszcze nie czytane), jednak to nie zaciera mojej zlej oceny zamiesznia ktore towarzyszylo radzie politycznej i odwolaniu Marcinkiewicza.

Podobal mi sie fragment - ... nikt nie przekona nas ze biale jest biale, a czarne jest czarne ...

||

Prezesik 18.07.2006 14:23

Coś więcej o naszym premierze - nieznane aspekt życia Jarosława K. ||

http://www.megaupload.com/?d=AQ659GDS

Banana Coctail 08.07.2006 12:41

Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Moze ludzie otworza swe zlepione oczy i zaglosuja wybierajac przyszlosc a nie grzebanie patykiem w przeszlosci, ktore do niczego nie prowadzi pozytwnego tylko do poroznien. Gdyby tak sie ludzie rozliczali, gdzie w jakim zaborze byl, to by Polska niepodlegla po WWI nie powstala.

nimal 08.07.2006 09:09

no i slowo stalo sie cialem
sondarze pisu w dol i to jedyny pozytywny aspekt
reszta juz moze tylko niepokoic
***8364; i $ od razu 5gr w gore
zobaczymy co z niezaleznoscia banku centralnego
zobaczymy co z deficytem
zobaczymy jak to wplynie na polityke miedzynarodowa
ale wszyscy komentatorzy mowia jedno - bedzie gorzej...

Banana Coctail 08.07.2006 09:05

@ed Maricnkiewicz to premier-lazega. Potrafi jedynie mietolic to swoja twarza i nic konkretnego powiedziec. Zamiast pracowac jezdzil sobie tu i tam. Dobrze morze i premier z ludzka twarza, ale juz po 2 miesiacach zaczelo sie to glupie i smieszne robic.
Wg moich przewidywan to Jaroslaw K. bedzie pomieszaniem Che Guevary, Jozefa Stalina. Tj bedzie wszedzie widzial bedzie wrogow ze starego uklady i jakiegokolwiek ukladu (czystki wszedzie gdzie to mozliwe) i bedzie podobnie jak Che, bedzie mial zamiar wprowadzac chore pomysly gospodarcze.

@Jabba the Hutt masz moze na mysli srodowisko zwiazane z PZPR? Lewica to nie tylko oni. Spojrz jak jest w Szwecji. Ludzie maja dobrobyt gdyz to wlasnie lewicowe pomysly im to zapewnily. Jezeli twierdzisz, ze nie ma ucisku to czemu pokojowa demonstracje IU spacyfikowano?

andrzejj9 08.07.2006 08:43

Cytat:

Napisany przez rosol
Jak juz robisz OT to zobacz skad pochodzi slowo "Chamskie"... chyba od "chamstwa"... Normalnie bym sie nie czepil, ale kiedys andrzej mnie zdenerwowal bo zrobilem blad ale nie z mojej niewiedzy a z powodu szybkiego pisania na klawiaturze i nie wcisnalem jednego klawisza, no i teraz czyham na bledy innych||

No nie zawiodloby Cie bo "chamskie" wystepuje o wiele wiecej razy;) A co do http://so.pwn.pl to ja nie widze tam slowa "hamskie"

Nie pamiętam już wytknięcia ci błędu, ale nie obrażam się za to, że zrobiłeś to u mnie. Co prawda link do tamtego artykułu, jak sprawdzać pisownię, uważam za monco przesadzony, bo to chyba pierwszy mój błąd od dobrych kilku miesięcy, jeśli nie lat. Niemniej dzięki za wskazanie, bo rzeczywiście co do pisowni tego słowa nie byłem pewien (prawdopodobnie dlatego, że go rzadko używam).

aeiouy 08.07.2006 02:23

Cytat:

Napisany przez rosol
Jak juz robisz OT to zobacz skad pochodzi slowo "Chamskie"... chyba od "chamstwa"... Normalnie bym sie nie czepil, ale kiedys andrzej mnie zdenerwowal bo zrobilem blad ale nie z mojej niewiedzy a z powodu szybkiego pisania na klawiaturze i nie wcisnalem jednego klawisza, no i teraz czyham na bledy innych||

No nie zawiodloby Cie bo "chamskie" wystepuje o wiele wiecej razy;) A co do http://so.pwn.pl to ja nie widze tam slowa "hamskie"

No tak sorki wybacz troszkę późno ... :)

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:57.