![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
athlon 3000 venice asusa8nsli deluxe względnie microstara k8nneo platinum na nforce 4 i zapominasz o modernizacji na dłuższy czas nigdy niebierz gigabytea firma dla mnie umarła jak mi z geilami się krzaczyła.....
p.s mam asusa a8nsli deluxe i 1,5 giga ramu (2x512 dual geil, 2x256 dual geil i mam dual chanel wersja value geili) to powiem że ostatnio wycisnęło mi ntune 27 % podkręcenia stable ![]()
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 02.09.2005 o godz. 16:17 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moze mi ktos wyjasnic sens zakupu platformy ktora nie obsluguje dual channel na pamieciach ?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Dual channel daje znikome przyspieszenie komputera a mianowicie ok 3%
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ZnakJaworznickiegoBikera
zalezy czy cos mocno wykozystuje pamiec
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 02.09.2005 o godz. 19:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]() p.s nforce2, 3 daje tylko 3 % do 7 % zależy od mobo i pamięci, nforce 4 daje od 10 do 20 % różnicy zależy od mobo pamięci np w amd klasycznie 10 % różnicy jak są to kingstony w dual , jak są to pamięci klasycznie dostosowane do dl jak twinmos i geile value różnica jest wyższa, zależy od płyty. gigabyte nie trawi porządnie geilów na nforce 3 i rzadziej na 4. msi słabo podkręca proca na geilach trzeba dużo napocić się na msi i gigabycie aby geile niemiały jazd....Asus jest najmn iej problematyczny, z Dfi , Epoxem Abitem. tyle i koniec p.s2 ja jadę bez swapa mam zużycie rzędu pamięci 60 % a mam 1,5 giga, uważam że swap najbardziej osa dusi i jego cholerny debuger z dep w sp2 ![]()
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 02.09.2005 o godz. 19:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guru
![]() |
normalnemu uzytkownikowi komputera dual channel prawie nic nie da. no chyba ze ktos jest nie wiadomo jaki overclocker to wtedy taki koles musi miec dual bo wtedy jest nikim. mi wystarczy MSI i sempek
![]() PS. Komputer powinien chodzic w miare stabilnie i szybko. nie musi od razu to byc bomba jakas bo na to szkoda kasy. jak komus potrzebny jest komp do pracy to ja rozumie (grafik, programista itd) ale tak normalnie nie odczuje sie prawie roznicy w normalnych programach uzytkowych. Ostatnio zmieniany przez rosol : 03.09.2005 o godz. 00:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]() ![]() komputer służy do pracy a nie grania dzień i noc ![]() p.s na geilach mi prime 95 chodził 7 dni bez zawiasu....wyjechałem wtedy nad morze...i niewyłaczył się.... ![]()
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 03.09.2005 o godz. 00:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez rosol : 03.09.2005 o godz. 00:39 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
ZnakJaworznickiegoBikera
do stabilnej pracy win xp wystarczy celeron na tualatinie i 512 sdr...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guru
![]() |
memo zastanow sie najpierw po co komu taki sprzet jak Ty masz skoro ten ktos nie zajmuje sie sprawami informatycznymi zawodowo. Z profilu wyczytalem ze jestes informatykiem, wiec teraz rozumiem po co taki sprzet. Ale powiedz: Czy normalnemu uzytkownikowy jak np. ja, demek, czy Gumi70 potrzebuja takiego sprzetu jak Ty ? Czy od razu trzeba kupowac wszystko najdrozsze i najlepsze?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
ZnakJaworznickiegoBikera
nie zaliczaj mnie do tego grona
![]() ja mam p4 3,2 na 3,6 i mi malo ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Znam paru takich ludzi co chca miec wszystko "naj". Pewien osobnik ktorego znam z forum driverheaven tez ma taka manie wiec zaciagnol sie do ATi do grupy betatesterow i jest 1 z niewielu osob ktora ma eksperymentalny system z dwoma X850XT spietymi w ATi Crossfire i MoBo ATi RadeonExtreme.... Osobnik ten stwierdzil ze FPS w D3 przestaja rosnac po dojsciu do 200... to jest chore (we wlasnym zakresie zakupil AMD X2 3800+ - wtedy najmocniejszy model - na nasze to bedzie okolo 6000pln).
A co do Dual'a mam tylko takie zdanie: AMD bez duala i tak bedzie zawsze szybszy w grach od Intela za ta sama cene z Dualem. A co do wzrostu wydajnosci przy Dualu na procesorze AMD... Dobry chipset od VIA bedzie wydajniejszy niz NV z Dualem, a juz nie mowie o nadchodzacym chipsecie od ATi (5-15% wydajniejszy od najwydajniejszej VIA) [Edit] Zapomnialem dodac ze piszac wydajniejszy mialem na mysli najprzydatniejsza dla mnie wersje wydajnosci mianowicie generowanie grafiki 3d. Bo kazdy wie ze Intel z Dualem szybciej przekoduje 3GB film niz AMD bez (nie liczac AMD X2).
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 03.09.2005 o godz. 02:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
geile wyciskam 470 zegar stable starczą teraz jak już kupię coś to budę chiefa big tower bo medium nie wcisne tylu hdd i 8 dysków 4 na raida z max wydajnością 4 na backupa wszystko ibm hittach ![]()
![]() |
![]() |
|
|