![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
Cytat:
pozwole sobie tylko zacytowac urywek ze stronki http://starzaki.eu.org/~hclan/operapl/index.html Otóż Opera 7, przy ustawionej domyślnej identyfikacji (czyli udająca MSIE), działa w tzw. quirks mode (nazwijmy go trybem dziwactw). W dużym uproszczeniu polega on m.in. na tym, że pewne elementy stron są interpretowane tak, jak zinterpretowałby je Internet Explorer -- a więc niezgodnie ze standardami. |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
opera jest fajna, jednak czesto pojawiaja sie problemy.
Mimo wszystko postanowilem z niej korzystac (dopiero 2 tydzien)
![]() |
#18 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
a mnie Opera nie lezy. po prostu mialem chyba ze cztery podejscia i zawsze wracalem do Firebird'a badz Mozilla.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
!!!witam!!!
A ja mam takie pytanie co do tej opery......Czy jest po polsku, i JAK jest spolszczona, czym rozni sie wersja darmowa(tylko tym ze ma dodatkowa reklame czy jeszcze czyms.....)...... ......mam takie jeszcze jedno zagadnienie czy IE mozna wywalic jesli sie bede mial opere(nie lubie miec dwuch takich samych narzedzi i kozystac z jednego), i co bede "tracil", czy beda elementy chocby np. Niezbednik(KŚ), ktory sie otwiera w IE i kaze zainstalowac wersje bodajze conajmniej 5.0, bo na starcszej nie dziala...... .....i czy beda problemy typu konflikty z innymi progsami, i czy jesli nie da sie wywalic IE to beda klutnie z Opera......... PS. Opere widzialem i mi sie podoba, ale nigdy w niej nie klikalem........... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
wiec tak
opera NIE instaluje sie w system, wszystkie swoje pliki trzyma w osobnym katalogu - wiec nie ma mowy ze zepsuje ci sys - jedyna rzecz jaka moze sie pomieszac to to jakei pliki/linki obsluguje opera - ale to mozna DOSKONALE skonfigurowac z poziomu opery - mozna to zrobic nawet tak ze osoba ktora jest wlascicielem kompa nigdy sie nie domysli ze zainstalowalem jej po cichu opere... (co zreszta mam juz przecwiczone) IE nie da sie odinstalowac - niestety jest to wina firmy MS i nie da sie z tym walczyc - niezbednik KS powinien odpalic sie w Operze bez wiekszych problemow - IE np. 6 czy 5.5 jest wymagany nie ze wzgledu na strony www tylko skladniki systemu ktore podmienia przy instalacji kolejne wersjie IE dzialaly jak nieoficjalne serwice pack'i do windowsow (dlatego sa tak GIGANTYCZNE) Opera jest spolszczona - nie uzywalem jescze polskiego tlumaczenia - ale na 100% jest do pobrania ze strony domowej - a niewykluczone ze jest juz wbudowane w instalke (sprawdzilem - nie jest) ale polska wersja zostaie ci zaproponowana po wejsciu na strone z downloadem - ich www sprawdza skad jestes (choc mozesz zassac dowolna - ja wzialem eng bo i sys mam 100% eng i nie chcialem miec balaganu) uzywam wersji AD-WARE - czyli z reklama - banner jest malouciazliwy poniewaz ma te sama wysokosc co guziki i jedyne co robi to mruga - bez niego mialbym w tym miejscu poprostu szaro nie ma zadnych ograniczen w funkcjonalnosci - ani nikt cie nie namawia nachalnie do kupna ogolnie polecam bo poprostu warto - po przesiadce i konfiguracji (np. skrotow klawiaturowych) zyc nie umierac, a niektore funkcje - jak np. szybkie wyszukiwanie googlem sa nie do zastapienia niczym innym
![]() |
![]() |
#21 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
ja mam wersję 7.11 pl, plik językowy trzeba doinstalować i ustawić w opcjach języka
również gorąco polecam przesiadkę ps a jakiego używacie z Operą menadzera pobierania plików? (ten wbudowany jest trochę za skromny)
![]() |
#22 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Z artykulu z linku dowiedzialem sie ze mozilla na starcie moze otwierac powiedzmy 3 taby i w kazdym z nich inna strone. Ktos wie jak to zrobic?
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() |
ja darmowego freshdowload - ale tylko do naprawde duzych plikow - ten operowy robi to co powinien - a przedewszystkim potrafi podac prawdziwy adres z linkow maskonwanych java czy cgi - mozna go skopiowac, zatrzymac scaiganie opera i wkleic do innego programu - to na wypadek jesli nie ufamy resumingowi opery (troche nawala momentami ale prace trwaja)
inna sprawa ze mam szybkie lacze to i ew. koniecznosc ponownego sciaganiecia np 10mb sterownikow mnie nie przeraza
![]() |
![]() |
#24 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
a może ktoś wie jak zmusić do współpracy Operę 7.xx z darmowym menadzerem pobierania Download Mage?
![]() |
#25 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() bawiłem się kiedyś magiem i jakos go nie polubiłem / zresztą on też opery nie polubił / pozdro
![]() |
![]() |
#26 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
a poza tym Opera wciaz ma jeszcze problemy z wyswietlaniem pewnych rzeczy. jak dojdzie do wersji 10, to wtedy bardzo prawdopodobne, ze sie skusze... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
ja, zresztą tak jak niektórzy czekam na nową odsłone IE albo Opere, która ominie z łatwością problemy jakie teraz przed nią stoją
![]()
![]() |
#28 |
![]() |
a jakiez to problemy stoja przed opera?
![]() |
![]() |
#29 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Te o których jest tu mowa. Z jakimi radzi sobie IE (w sumie to wiele stron jest bardziej pod IE, a Opera ma z nimi problemy), a Opera nie bardzo. Ja podczas użytkowania zauwazyłem pewne problemy z niektórymi stronkami, apletem java (problemy zalogowania się np. na czat), wolne otwieranie animacji (np. gif). Oj Sid nie łap za słówka ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
1.opera nie radzi sobie optymalnie z robaczywym kodem pisanym pod ie
2.ie nie wspiera wielu nowosci i jest kulą u nogi internetu a będzie jeszcz większą 3. problemy z chatami i javą to problem z javą ale od mS a nie jedyną prawdziwą od sun'a pozdro
![]() |
|
|