Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.10.2003, 13:00   #91
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dzis zainstalowalem sobie Opere 7.20PL i jestem mile zaskoczony jej funkcjonalnoscia:
- zajmuje mniej miejca niz Netscape
- szybciej wczytuje strony niz IE/Netscape
- wysoka poprawnosc rozmieszczenia wczytywanych elementow
- przywracanie sesji
- znakomite pokazywanie aktualnego stanu wczytywania strony
- szybko sie urochamia
klijenta poczty jeszce nietestowalem wiec sie na jego temat niewypowiadam, troche mnie wkurzyl ten boczny pasek z zakladkami (naszczescie mozna go wylaczyc), baner mi nieprzeszkadza mimo iz rozdzielczosc mam ustawiona "tylko" na 1152/864

takze od dzis Opera jest moja "przegladarka dominujaca" a IE tylko do chatow/badziewatych stron sobie zostawie (jakbym mogl go usunac z systemu...)

edit:

klijent poczty jest zaje****, oe laduje w koszu 8)

Ostatnio zmieniany przez Pawel_k : 08.10.2003 o godz. 11:46
Pawel_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.10.2003, 16:31   #92
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Znalazlem ciekawa stronke, na ktorej mozna przetestowac swoja przegladarke.

Wystarczy wejsc tutaj.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2003, 21:35   #93
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
zostalem w ciezkim szoku, kiedy probowalem wejsc tutaj (dla posiadaczy IE, polecam najpierw odwiedzic ta strone)

okazuje sie, ze IE nie potrafi obslugiwac ogonkow w nazwach domen bez specjalnego pluginu...

kolejny zawiod, chyba sie pozegnam z IE... ale dalem plame...

Ostatnio zmieniany przez woitas : 06.10.2003 o godz. 21:39
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2003, 23:00   #94
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
pepperman napisa***322;(a)
w Firebird jest jeszcze master password...
jakby w operze nie bylo
Stary 06.10.2003, 23:17   #95
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
cana napisa***322;(a)

pracuje lepiej powiadasz
nie lepiej tylko trzymając się dalej analogii motoryzacyjnych to: z powodu wysokiej popularności nyski i jej przystosowania do ruchu lewostronnego i wlewu paliwa umieszonego pod samochodem i kołach wzorowanych na kołach wozów drabinastych z początku wieku XX duzą część stacji paliwowych jest wykonana wyłacznie do obsługi tego pojazdu a częśc dróg posiada amortyzowaną nawierzchnię /rekompensacja braku resorowania w nysce / i głebokie wąskie koleiny w drodze dostosowanie wyłącznie do tego modelu nyski mimo iż konstrukcja taka jest całkowicie niezgodna z obowiazującymi normami a z powodu niemożności dostosowania jednostki napedowej do paliw bezołowiowych całowita eliminacja tego typu paliwa jest niestety niemozliwa /aż do chwili gdy wszystkie/większość nysek ie pojadzie na szrot /

pozdro
niezle troche mnie przekonales

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2004, 20:35   #96
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No, nawet ja się przeżuciłem na Opere . Mam zainstalowaną wersję 7.23 PL.
Piszę ten post też z zamiarem, żeby inni mogli porównać inne przeglądarki z Operą. I zostali Operatorami lub jak kto woli Operowcami
Pozdrawiam userów Opery
Stary 19.01.2004, 20:40   #97
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
No, nawet ja się przeżuciłem na Opere . Mam zainstalowaną wersję 7.23 PL.
Piszę ten post też z zamiarem, żeby inni mogli porównać inne przeglądarki z Operą. I zostali Operatorami lub jak kto woli Operowcami
Pozdrawiam userów Opery
Opisz swoje wrażenia z tej "operetki" 8)
Stary 19.01.2004, 20:43   #98
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez esem
Opisz swoje wrażenia z tej "operetki" 8)
Bardzo fajne... Dużo więcej funkcji niż w IE i wogóle jest super!
Stary 19.01.2004, 20:51   #99
Clackier
Stary wypalacz

Data rejestracji: 02.11.2003
Clackier zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wg mnie Opera jest o niebo lepsza od zasr**** IE.
Na mojej slabej radiowce stronki laduja sie ok 2 razy szybciej, na serio. Opera nie gubi pakietow, IE notorycznie.
Juz sie przyzwyczailem, zachecam ludzi do przesiadki.

Pozdr dla OPERATOROW
Stary 20.01.2004, 00:35   #100
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ostatnio musialem korzystac z IE ze wzgledu na kilka stron, ktorych Opera nie chciala poprawnie czytac. Po krotkim (!) czasie "zaliczylem" dosc ostry zwis kompa - taki "typowy" dla IE - zamkniecie wszystkich okien i programow dzialajacych w tle. Przy probie uruchomienie IE pojawial sie najpierw komunikat: "Program wykonal nieprawidlowa operacje...", a potem taki jak na zalaczonym obrazku. Bylem ciekaw co sie stanie jak uruchmie Opere. Wlaczylem i ... nie stalo sie NIC niespodziawanego - Opera uruchomila sie jak zawsze i chodzila tez bez problemow.

LUDZIE!
Instalujcie Opere!
Nic nie stracicie - mozecie jedynie zyskac!
Dołączone obrazki
o wyzszosci opery nad reszta... ciekawe porownanie...-ieerror.jpg 
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2004, 00:49   #101
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
tak jak ja nic nie trace uzywajac IE, choc przyznam ze zwisy takie mam j.w.
IE ma jedną dużą zalete nad innymi-w windowsie jest od począku installki i nie trzeba bawić się w instalacje, config innych przegladarek.
No nie wiem co by mogło mi tak dobrego przynieść przejscie na Opere, choc raz ja mialem i przyznam ze milo jest jak czlowieka nie zasypuja okienka pop-up a tak pozatym....pfff, moze kiedys....
jakoś mi się nie chce configurowac waznego nowego programu jakim jest przegladarka i mącić w tych opcjach, zadwać innym pytania o ustawienia, dziwić się, że coś jest inne niż w IE. / leń

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 20.01.2004 o godz. 00:52
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2004, 06:49   #102
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
OneStat.com przedstawiło wyniki popularności poszczególnych przeglądarek internetowych. Pierwsze trzy miejsca zajmują ostatnie wersje IE, co daje im łącznie ~95%. Konkurencyjnej Opery używa niespełna co setny internauta.

1. Microsoft IE 6.0 68.1%
2. Microsoft IE 5.5 13.8%
3. Microsoft IE 5.0 11.8%
4. Mozilla 1.8%
5. Opera 7.0 0.8%
6. Microsoft IE 4.0 0.7%
7. Safari 0.48%

Źródło : Bink.nu

Tak to wygląda na dzień dzisiejszy 8)
Stary 20.01.2004, 10:07   #103
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
co do wyników-
nie wierze! nie możliwe, żeby przewaga IE była aż tak duża.
Bez jaj, na forum np. mysle ze Opere używa co trzeci użytkownik.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2004, 10:18   #104
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mozliwe, mozliwe, wiekszosc uzyszkodnikow nie zadaje sobie trudu zadnego - komp ma dzialac i juz (zreszta nie dziwi mnie to - ja tak podchodze do np komorki czy samochodu)
to ze na forum opera ma swoje grono wielbicieli o niczym nie swiadczy - co z tego ze kazaa media desktop jest do dupy i szpieguje itd - jest i tak najczesciej uzywanym programem p2p,ludzie nawet nie wiedza ze istnieje cos innego
to samo z wordem, exelem itp...
a ze IE jest juz w systemie, to umozliwia mu az taka przewage nad innymi przegladarkami

btw Ciapus: juz pisalem w innym miejscu, ale napisze tez tu - przeztego nowego avatarka w pierwszej chwili Cie nie poznalem - fajny
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2004, 12:46   #105
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
.
...IE jest juz w systemie, to umozliwia mu az taka przewage nad innymi przegladarkami...
Dokladnie! Pamietam podobna statystyke z czasow win95 (pierwszego, nie osr) - tam zarowno IE jak i Netscape mialy podobna ilosc uzytkownikow (ok 45%) z NIEWIELKA przewaga IE.

Cytat:
Napisany przez ciapek
...IE ma jedną dużą zalete nad innymi-w windowsie jest od począku installki i nie trzeba bawić się w instalacje, config innych przegladarek...
W ten sposob mysli wiekszosc uzytkownikow IE - skoro cos jest i dziala, to po co probowac czegos innego? (bez obrazy ciapek)

BTW. Czy M$ nie mialo przypadkiem procesu sadowego z powodu IE?
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: