Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   o2 <--- spam do potęgi n (https://forum.cdrinfo.pl/f5/o2-spam-potegi-n-61301/)

mgit 21.03.2006 17:07

Spos***243;b na spam to przekierowanie ca***322;ej poczty na gmail od kiedy przekierowa***322;em poczte z o2.pl na gmail to w katalogu spam jest 99,9 % spamu wy***322;apane, od dw***243;ch tygodni jeden email si***281; przecisno***322; si***281; przez filter :)

Piterniel 21.03.2006 17:05

Cytat:

Napisany przez Burt
3 miesiące temu założyłem nowe konto na onecie.Od tego czasu nie przysłali mi żadnego spamu.Dziwna sprawa bo zawsze na onecie miałem tego pełno.
Może przyczyną tego jest to ,że przy wypełnianiu tego formularza podałem same sprzeczne dane np. że mam 95 lat ,facet, intersuje się modą ,wykształcenie podstawowe , branża budowlana, zawód -student itd.
Może to jest sposób na spam z onetu?

Na pewno w jakiś sposób kierują się tymi danymi, aby wysłać Tobie odpowiednie reklamy :)

Burt 21.03.2006 17:04

3 miesi***261;ce temu za***322;o***380;y***322;em nowe konto na onecie.Od tego czasu nie przys***322;ali mi ***380;adnego spamu.Dziwna sprawa bo zawsze na onecie mia***322;em tego pe***322;no.
Mo***380;e przyczyn***261; tego jest to ,***380;e przy wype***322;nianiu tego formularza poda***322;em same sprzeczne dane np. ***380;e mam 95 lat ,facet, intersuje si***281; mod***261; ,wykszta***322;cenie podstawowe , bran***380;a budowlana, zaw***243;d -student itd.
Mo***380;e to jest spos***243;b na spam z onetu?

joujoujou 22.02.2006 21:24

Cytat:

Napisany przez mgit
Postanowiłem troche powalczyć ze spamem i blokowałem każdy spam który był w skrzynce odbiorczej:
Oto wynik:

[...]

Hehe, same doskonale mi znane adresy. :D

woitas 22.02.2006 19:27

nie otwierać ich pod żadnym pozorem, tylko od razu kasować.
te maile lubią mieć odpowiednio linkowaną grafikę, po załadowaniu której spammer wie, że to konto jest aktywne.

wydaje mi się, że śmieci na o2 mogą też przychodzić z innego powodu - tlen...
tam konto w komunikatorze jest powiązane z kontem usera, więc nie problem wyszukać adresy.

IceManSpy 22.02.2006 19:26

Cytat:

Napisany przez kontestator
mam dwa konta na o2
- jedno które podaje w różnych ankietach rejestracjach itp. - jest atakowane spamem regularnie i folder spam jest używany często, sporo musze sie tez naklikać aby wywalić spam z skrzynki odbiorczej
- drugie konto które znają tylko znajomi jest czyste i wolne od spamu
....

I tak jest najlepiej. I konto do rejestrowania sie i innych ******* ,a 2 konto prywatne.

NeoFighter 22.02.2006 19:15

a jak poradzic sobie w takiej sytuacji, gdy dostaje regularnie co kilka dni dwa maile z reklamami lekow, tylko ze stale zmienia sie nadawca (adres jest generowany losowo)??

Oktawian89 22.02.2006 17:46

Mam 2 konta na o2 , jedno na wp i gmail
o2 - jedno tak zasmiecone ze zawiesza sie skrzynka jak chce wejsc w folder spam :| , a z drugim dziwna sytlacjia prkatycznie 0 spamu a moge do niego wejsc raz na dwa tygodnie ?
caly czas pisze " Dostęp do Twojej skrzynki nie jest chwilowo możliwy.
Spróbuj za kilka minut. Przepraszamy za utrudnienia. " Czasami mu cos sie odzwidzi i moge do niego wejsc na 5-10 min potem po odswiezeniu znowu to samo
wp - jeszcze gorsze od o2 ;/ anty spam nie dziala , raz na jakis czas przysla jakis shit
:serdusz: gmail :serdusz: || od kiedy mam ta skrzynke nie wiem co to spam , a szybkosc przychodzenia kazdego maila mnie zadziwia !! poprostu THE BEST !! , na poczatku troche mnie denerwowała obsluga skrzynki, te maile ulozone wg. wątku , ale teraz juz mniej wiecej jest ok
pozdrawiam ;)

mgit 22.02.2006 17:37

Postanowiłem troche powalczyć ze spamem i blokowałem każdy spam który był w skrzynce odbiorczej:
Oto wynik:
Cytat:

vswpyfxbmad@hotmail.com
geoffrey@psychologen.biz
nicholas@seaton.biz
simon@repairnet.biz
john@pistonheads.biz
john@englishforum.biz
xjkdukqkgsl@hotmail.com
alexander@yahoo.com
richard@guitarra.biz
zotpzcvqgpy@hotmail.com
peter@yahoo.com
richard@yahoo.com
nicholas@yahoo.com
komudit@barriolatino.com
bartosz_konieczny@vp.pl
ljgmfvscdkf@yahoo.com
CorinaOchoa@yahoo.com
webmaster@vbdesigns.de
john@positive-id.biz
gilbert@first2office.biz
reginald@pradella.biz
john@eu-vest.biz
thomas@yahoo.com
robert@scandinavian-seed.biz
henry@repairgate.biz
william@yahoo.com
william@pellicano.biz
stephen@yahoo.com
walter@griffield.biz
gilbert@yahoo.com
henry@pradella.biz
emznnjbkgsn@hotmail.com
fcwtlszdfss@hotmail.com
peter@perlite.biz
gilbert@pellicano.biz
nhnkpadkgby@hotmail.com
znwljlpcmux@hotmail.com
philip@yahoo.com
gilbert@garageservices.biz
rfqhlgoiwrm@hotmail.com
mailer@frag.pl
rnpcedlnbzf@hotmail.com
geoffrey@scandinavianseed.biz
rogert@e-standard.biz
alexander@e-standard.biz
gilbert@esp2office.biz
mercin12@gazeta.pl
stephen@quasarman.biz
ksse@ksse.com.pl
richard@quitsmokeless.biz
nicholas@paramed.biz
hugh@paramed.biz
walter@yahoo.com
Mogę zablokować jeszcze tylko 46 adresów. Efekt spadek ilości spamu o 80% w stosunku miesięcznym teraz tygodniowo 3-4 spamy przychodzą do skrzynki odbiorczej :)

prometeusz 22.02.2006 13:51

cos z ustawieniami musi byc nie tak.
U mnie nie ma na co narzekac .
Jedynie raz na jakis czas reklamy z bankow i tyle:)

REi 22.02.2006 13:23

Macie malo problemow w porownaniu z moim "firmowym" kontem.... platny server email a filtr antyspamowy dziurawy jak sitko:

http://img108.imageshack.us/img108/3...copy3xe.th.jpg

Dorian 22.02.2006 13:12

Przekierujcie wiadomości o2 na gmaila . Ja nie mam zupełnie żadnych spamów w skrzynce. Nieważne skąd pochodzą.

kontestator 22.02.2006 12:01

mam dwa konta na o2
- jedno które podaje w różnych ankietach rejestracjach itp. - jest atakowane spamem regularnie i folder spam jest używany często, sporo musze sie tez naklikać aby wywalić spam z skrzynki odbiorczej
- drugie konto które znają tylko znajomi jest czyste i wolne od spamu

konkluzja nasówa sie sama trzeba uważać i nie wpisywać gdzie popadnie swojego maila (wpisywanie at, małpa czy inne cuda nie pomaga kosiarki adresów znaja te sztuczki), bo wystarczy ze trafi on na jedna spam liste to z jednej spam listy zrobi sie nawet 100 kolejnych

co do interii - konto z takim samym zastosowaniem jak wyże, ale tam głównym spamerem jest dostawca konta który ma umowy z różnymi bankami, funduszami itp itd.

Kris 22.02.2006 11:37

A mi konto na o2 zaje...li, podobno strasznie kradną/kradli konta na tlenie. Teraz nie przychodzi mi spam tylko na koncie neostrady oraz gmaila.

sherrif 22.02.2006 11:34

Cytat:

Napisany przez mgit
Właśnie se sprawdziłem zawartość konta email na o2 nie używanego od dłuższego czasu i co się okazuje jest zapchane spamem po brzegi ;)
Oto treść z ciekawszych spamów (chyba frajerów szuka)

Reszte wiadomosci to różnego rodzaju wiadomości z virusami (wyleczone) reklamy łacznie 650 MB spamu. Konto raptem nie używane pare miesięcy :\
Aż dziw że się tyle tego nabrało ciekawe czy ktoś pobije ten wynik :D

Dzisiaj dostalem przez o2 :]
Cytat:

Pilnie potrzebne wsparcie finansowe

Zwracam sie z prosba o pomoc w sprowadzeniu zwlok z Wloch mojego przyjaciela który nie posiada
rodziny.
Koszt jest zbyt wysoki i mnie nie stac na tyle a wynosi ok. 15.000 tysiecy zlotych. Jestem
załamana ta sytuacja.
Z tego co wiem podobne problemy ma wielu polakow a instytucje, do ktorych sie zwracaja nie sa
w stanie pokryc calosci kosztow z tym zwiazanych.

Prosze pomozcie spoczac czlowiekowi na ziemi polskiej.

Wplat mozna dokonywaa na nr. konta 50102055581111152202400136. z dopiskiem wsparcie na dane
Ewelina Majewska.

Okazcie serce. Prosze.

Informuje rowniez ze nie jest to spam a ludzie nie umiejacy opkazac szacunek zmarlej osobie
niech poprostu skasuja tego maila.
Patrzac na tresc to chyba wysyla ten spam ta sama osoba i jeszcze te zalosne zdanie na koncu. Moglby ktos wreszcie ktos za dupe wziac tego dziada i przykladnie ukarac (tak aby innym sie odechcialo tego typu akcji) bo tak naprawde to jest wyludzanie pieniedzy (ciekawe ilu naiwnych mu wyslalo $)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:51.