Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.03.2004, 11:59   #1
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zdenerwowalem sie dzis na Turkow! (za mord Ormian)

Ambasador Turcji zaprzecza faktowi ludobójstwa Ormian w Turcji, oskarża inicjatorów budowy chaczkaru, że sieją nienawiść do państwa tureckiego, chce usunięcia spośród napisów na krzyżu słów: "ludobójstwo", informacji, że zostało dokonane w Turcji i daty 1915 r.

Chaczkar, ormiański "kamień krzyżowy", który zostałby postawiony w Krakowie przy kościele św. Mikołaja (ul. Kopernika), planowano poświęcić 17 kwietnia. Wybrano to miejsce, gdyż kościół stał przy drodze prowadzącej na wschód (ołtarzem jest skierowany na wschód), był fundowany przez kupców ze Wschodu. Od kilku lat Ormianie spotykają się tu na uroczystościach. Krakowski chaczkar ma upamiętniać obecność Ormian w Polsce od 600 lat, a także ok. 1,5 mln wymordowanych Ormian - ofiary ludobójstwa w Turcji w 1915 r., jak też Ormian i Polaków, którzy zginęli na Ukrainie w czasie II wojny światowej.

Turcy wymordowali Ormian i sie wypieraja swojej zbrodni... podobnie jak Niemcy dokonali holokaustu!

W naszym kraju mieszka 5 - 10 tys. Ormian polskich, czyli tzw. starej emigracji - ktorzy przybyli tutaj pomiedzy XIV a XVII w.

z tej linii i ja sie wywodze

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2004, 12:04   #2
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
interesuję się historią, ale o tym nie wiedziałem.
hmmm, widzę, że nie tylko kurdowie mają przej...ne w tamtym kraju...

Ostatnio zmieniany przez woitas : 04.03.2004 o godz. 12:07
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2004, 12:04   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja już dawno zdenerwowałem się na Turków, kiedy zobaczyłem co się dzieje w Niemczech. Turcy super się zaklimatyzowali, obrośli w piurka i szczerzą się na każdym kroku, a sami do innych narodowści które pojawią się w Niemczech patrzą z nienawiścią.
Za to co dali im Niemcy powinni dziękować na każdym kroku, a nie teraz szczerzyć zęby jak typowi Niemcy.
Przypomnijmy - Niemcy po wojnie sprowadzili dużo turków w celu pomocy nad odbudową kraju. Głupio było ich potem wywalić to zostali.
Dzielinica Hamburga zwana Wilhelmsburgiem najbardziej opanowana przez turków jest zwana dzielnicą zgrozy i zła właśnie ze względu na turków, nie pasuje ona do całego Hamburga.
Nie jestem rasistą, ale turków nie daże sympatią, jakis taki dziwny naród, a szczególnie ten zadowoniony w Niemczech.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2004, 13:41   #4
Ormianin
Komandor

Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
interesuję się historią, ale o tym nie wiedziałem.
hmmm, widzę, że nie tylko kurdowie mają przej...ne w tamtym kraju...
W 1915 r. Turcy wymordowali 1,5 mln Ormian, nie zapominajmy ze na te ziemie Turcy przywedrowali w sredniowieczu, od starozytnosci mieszkali tam Ormianie.

Wydarzenia w Turcji z 1915 r. jednoznacznie uznalo wiele panstw europejskich za akt ludobójstwa. Fakt ten potwierdził nawet Parlament Europejski, który uznał, iż warunkiem przyjęcia Turcji do UE jest "publiczne uznanie ludobójstwa popełnionego na Ormianach w Turcji jeszcze przed powstaniem tego państwa tureckiego, które istnieje do chwili obecnej".
Stary 04.03.2004, 16:52   #5
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam armenskich kolegow ktorzy sie non-stop zala jak to turcy ich lud wymordowali.
ale widzac jak sie armeni zachowoja to mi ich coraz mniej zal.
wiesniacki to narod taki ze az glowa boli, i nie chodzi tu o rasizm, bo nie mam nic do innych ras, choc jesli by tak spojrzec na kazdego z osobna to wszyscy mamy cos do kazdego.
mam wielu armenskich kolegow, i to od nich uslyszalem jaki to hamski narod.
czego trudno nie zauwazyc. chlopaki z osla zsiedli a wstanach szpanuja jak nikt. juz chociaz gdyby zaczeli uzywac deodorantu to bym ich moze lekko polubil, ale mowie wam ze niewidzieliscie prawdziwego dresiarza jesli nie widzieliscie armena w mercedesie.
jesli Ciapek moze nie lubic jednego narodu to ja wybieram armenow.

wszystko to nie usprawidliwa Turkow, faktem jest ze to zrobili i powinni sie do tego przyznac. ale co to da ? polacy juz milion razy przepraszali zydow o oni non-stop cos jeszcze chca. a teraz np. niemcy chca swoje ziemie polskie ktore im zabrano bo PRZEGRALI wojne.

kazdy na swiecie ma swoja historie. kazdy narod przelal gdzies swoja krew. w zeszlym tygodniu zginelo 1,000 osob podczas wojny sasiedzckich wiosk w malym kraju w afryce, a nikt sie jakos tym nie interesuje.
wiec nie litujmy sie tak nad 'ormianami' lecz dazmy by cos takiego juz nigdy sie nie stalo.
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2004, 20:20   #6
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
niestety świat już jest taki brutalny, a może to ludzie są tacy brutalni
Stary 04.03.2004, 23:49   #7
Ormianin
Komandor

Cytat:
Napisany przez shuma02
mam armenskich kolegow ktorzy sie non-stop zala jak to turcy ich lud wymordowali.
ale widzac jak sie armeni zachowoja to mi ich coraz mniej zal.
wiesniacki to narod taki ze az glowa boli, i nie chodzi tu o rasizm, bo nie mam nic do innych ras, choc jesli by tak spojrzec na kazdego z osobna to wszyscy mamy cos do kazdego.
mam wielu armenskich kolegow, i to od nich uslyszalem jaki to hamski narod.
O kim piszesz... kto to sa armeni? Ormianie? Armenczycy?
Tak sie sklada ze Armenia byla niemazle kolebka cywilizacji... kraj to starozytny, pierwszy ktory przyjal chrzescijanstwo... moze masz na mysli Azerow? oni sa ciemnoskorzy, maja sniada ciemna cere, kruczo czarne wlosy... Ormianie prawdziwi maja blad wlosy, niebieskie oczy, jasna karnacje skory... nie roznia sie od Slowian, Niemcow... Ty zapewne mylisz mieszancow z Azji Centralnej

Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 04.03.2004 o godz. 23:53
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2004, 00:23   #8
barraqda
przeklina i nabija posty

Data rejestracji: 22.02.2004
barraqda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
O ja *******e jak czytam takie *******y to niewiem czy plakac ze smiechu czy smiac sie z glupoty.

A polakow to nie mordowali chociaz by.
Niemcy, Rosjanie, Austryjacy, Turcy itd.
A teraz rzadza nami komuchy byle slugusy rosji, dupodajki usa.
Te kraje ktore chcialy nas zniszczyc albo nam tak pomagaly ze jakos nie zdarzyly pomoc Francja np to wielcy przyjaciele teraz. Malo kto pamieta co bylo pol wieku temu.

Co do aktow ludobojstwa

I wojna
II wojna
Hiroshima i Nagasaki (2 atomowki, semici & usa zrobilo sobie babke i wyprobowalo)
Komunizm w polsce i teraz znow komunizm w polsce (malo to ludzi zaginelo)
wietnam (usa)
jugoslawia (usa)
wszystkie wojny w afryce
oszukanie talibow (usa)
iraq kilka razy (ostatnio znow usa, na dniach nawet w tv pokazywali dobijanie zywych irakijczykow)
rosja vs. czeczenie
zydki vs. palestynczycy

Ty mi mowisz o jakis ormianach z 1915 zl to wyjrzyj przez okno zobacz co z naszego kraju zrobili, wlacz tv zobacz co robia z innych.

nie lubie rozmawiac kto kogo pozabijal i kiedy bo jak bym mial 10 atomowek to bym zrobil pozadek.

Cytat:
W 1915 r. Turcy wymordowali 1,5 mln Ormian, nie zapominajmy ze na te ziemie Turcy przywedrowali w sredniowieczu, od starozytnosci mieszkali tam Ormianie.
nie zapominajcie ze ziemia israelska zostala zdobyta z woli boga (chrzescijanskiego) kazal wymordowac lud tam mieszkajacy. ktores tam przykazanie = nie zabijaj.
Pozniej arabowie zdobyli sobie tamte teren, next krociaty zabijanie z woli boga, zdobywanie ziemi swietej ( splamionej krwia ), teraz walka arabow z izraelitami czyja ta ziemia.

Jak sie juz tak rozdrabniasz to napisz kto mieszkal w turcji przez ormianami.
barraqda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2004, 00:52   #9
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
barraqda - smiej sie, placz, czy co tam chcesz, ale nie tu... swoja opinie na temat glupoty innych forumowiczow zostaw dla siebie.
Stary 05.03.2004, 00:55   #10
mr_spock
Merry F****** Christmas

Apropos tematu - czy widzial ktos film Henri Verneuil'a pt. Mayrig ?? o tureckim ludobójstwie w Armenii.
Stary 05.03.2004, 01:04   #11
Ormianin
Komandor

Nie widzialem, ale chetnie gdzies zdobede ten film... Verneuil był z pochodzenia Ormianinem, wiem tyle ze powstal w 1991 roku i grala tam Claudia Cardinale
Stary 05.03.2004, 01:11   #12
Ormianin
Komandor

Cytat:
Napisany przez barraqda
Jak sie juz tak rozdrabniasz to napisz kto mieszkal w turcji przez ormianami.
okolo 500 lat. p.n.e. powstala Armenia... wczesniej byl tam kraju Urartu ktorego spolecznosc tworzyli protoormianie... tzw. ludy Hajasa, czyli przodkowie Ormian, Ormianie (Armenczycy) wywodza sie od Frygow i z nimi wlaczyli w Troi, te ludy sa autochtoniczne i zyly tam od tysiacleci... kto wczesniej ? coz to juz spekulacje archeologiczne... najstarsze zrodla pisane mowia jedynie o Ormianach... Turcy Osmanscy przybyli z Azji Centralnej, lud nomadow, skosnoocy, w XII wieku i podbyli Biznacjum, wczesniej Armenie... w 1915 roku dokonali tego samego co w 1995-1999 dokonywal S. Milosiewicz wraz z Serbami na Albanczykach w Kosowie...

Wybacz ale akt ludobojstwa jest potepialny
Stary 05.03.2004, 01:16   #13
barraqda
przeklina i nabija posty

Nie ale widzialem film pod tytulem.
hiroshima.
ogladalem o pilowaniu zebow pilnikiem w czeczeni.

czytalem:
opowiadania borowskiego (tak sie chyba nazywal)
medaliony (ale to komunistyczna ksiazka)
inne ksiazki z LO ktorych tytulu juz zbytnio niepamietam, ale tresc tak :/
o gazowaniu przeciwnikow wladzy i ich rodzin w korei to jakos nie dawno w newsach bylo/

jak to bylo gdzies napisane.

ludzie ludzia zgotowali ten los. (chyba tak to brzmialo)

ps. mr_spock a co tutaj moge plakac tylko nad poleglymi w turcji ?? Pozatym jak widze twoj avatarek to
Stary 05.03.2004, 01:20   #14
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez Ormianin
Nie widzialem, ale chetnie gdzies zdobede ten film... Verneuil był z pochodzenia Ormianinem, wiem tyle ze powstal w 1991 roku i grala tam Claudia Cardinale
Malo tego, gral tam jeszcze Omar Sharif.
Nie wiem czy wiesz, ale Verneuil naprawde nazywal sie Achod Malakian...
Zostala nakrecona tez druga czesc pt. "Ulica Paradis 588" - "588 rue Paradis",
Oba filmy co jakis czas leca w TVP, widzialem dwa czy trzy razy, zawsze w TV. Trzeba uwaznie patrzew w gazete, w polce pierwsza czesc tlumacza "Mairig - znaczy matka" (czytalem gdzies, ze powstal mini serial na podstawie tego filmu).
Nie mam pewnosci, ale zdaje sie, ze najwpierw Verneuil napisale ksiazke, ale nie udalo mi sie jej namierzyc.

PS. Zawsze sie zastanawialem, zkad ty taka xywke wytrzasnoles
Stary 05.03.2004, 01:25   #15
barraqda
przeklina i nabija posty

Cytat:
Napisany przez Ormianin
Wybacz ale akt ludobojstwa jest potepialny
zalezy
zabojstwo 2 000 ludzi to ludobojstwo smierc 2 000 000 to wielki krok dla ludzkosci i honory dla pomyslodawcy.

tak samo jak za zabojstwo kilku osob dostajesz 25 lat a za gwalt ze skotkiem smiertelnym na 4 miesiecznym dziecku to dozywocie
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: