Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.10.2009, 12:40   #16
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
obaj macie na Alternatywy 4?
Sąsiedzi

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.10.2009, 15:38   #17
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Wawelski, że swojego adresu, choćby przybliżonego, nie podajesz - to rozumiem.

Ale nazwę developera mógłbyś podać.

Cdrinfo tak wysoko w googlach stoi, że se poczytają prędzej czy później, jeśli podasz....
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2009, 17:43   #18
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pamiętam, jak znajomy odbierał mieszkanie miesiącami z powodu pochyłości!!! posadzki. Puszczona piłeczka rozpędzała się tam nieźle, poprawiali chyba 3 razy kując w końcu wszystko, łącznie z otworami na drzwi i wstawiając futryny od nowa, bo po wypoziomowaniu drzwi nie wchodziły. Ciekawy jestem, czy cały ten budynek to krzywa wieża, ale chyba tylko parter im tak wyszedł.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2009, 20:59   #19
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ok, w takim razie mam propozycję dla osoby, która albo - chce pomóc tego typu poszkodowanym osobom i gnębić jak tylko się da nieuczciwych lub po prostu nieudolnych deweloperów..

- lub chce po prostu zarobić trochę pieniędzy, bo przewiduję popularność tego projektu.

Chodzi mi o stworzenie strony z bazą danych na temat deweloperów w Polsce i opiniami na ich temat - z możliwością zakładania wątków przez osoby korzystające z ich usług, dodawaniem zdjęć, może filmików, opisów itp. Z tego, co na szybko sprawdziłem, nie widzę tego typu strony, poza porozrzucanymi na różnych forach postami. A czy jest potrzebna..? Patrząc na kilka ostatnich wypowiedzi nie będę nawet odpowiadał na to pytanie..

Proponuję adres: www.deweloperzywpolsce.pl

Ktoś chętny, żeby się tym zajać?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2009, 23:40   #20
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
ja się zgłaszam, ale tylko do pracy w grupie, sam nic nie będę robił

co ew. mogę dać:
- niezły serwer wirtualny o standardowych możliwościach; transfer OK do całej PL, IP polskie niepozycjonowane, domenę oczywiście można ustawić, limity dyskowe duże, także dla baz danych etc
- trochę czasu
- ew. subdomenę do którejś ze swoich domen, ale to rozwiązanie nie byłoby dobre
- swoje umiejętności - potrafię bez problemu ustawić gotowe skrypty, napisać też, ale z czasem może być ciężko
- no i pewnie coś jeszcze

Problemy jakie widzę:
- kto miałby być abonentem domeny
- forma wyrażenia serwisu, czyli czy forum czy blog czy może co innego - tak na szybko to forum wydaje mi się archaiczne, blog to się nie nadaje, hmmm....

Mogę też wspomóc czy współorganizować w inny sposób, w każdym razie - zgłaszam się

Ostatnio zmieniany przez pali : 21.10.2009 o godz. 23:42
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2009, 07:30   #21
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Domena to o ile pamiętam z 50 - 100 złotych rocznie (może teraz trochę więcej, od dwóch lat nie sprawdzałem), więc to żadne pieniądze. Jeśli chodzi o formę to mam coś na myśli, ale jeszcze nie dokładnie ustrukturalizowane (na razie rzuciłem wstępny pomysł). Mogę się nad tym dokładniej zastanowić, w każdym razie widziałbym tam i forum i coś w formie bloga (z bieżącymi informacjami (może skróty z innych serwisów) i na pewno coś jeszcze.

Problem polega na jednym. Ja naprawdę widzę rację bytu na taki serwis i możliwość zrobienia czegoś sensownego, ale to wymaga nakładu i czasu i środków. Oczywiście na początku można to potraktować jako zajęcie dodatkowe czy nawet hobby, ale jeśli by chwyciło (a chyba o to chodzi, choć dla mnie i warte zachodu byłoby zwrócenie uwagi na problem jakości prac deweloperów, bo jak widzę, występuje to nagminnie) to wymagałoby już zdecydowanie większego zaangażowania. I pytanie kto by się wtedy na to pisał..

Ale pogdybać na razie trochę można

Stary 22.10.2009, 07:42   #22
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie wiem na ile wiarygodna i przydatna jest ta strona, ale popatrzcie sobie.

http://rankingdeweloperow.pl/
Stary 22.10.2009, 17:55   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Nie wiem na ile wiarygodna i przydatna jest ta strona, ale popatrzcie sobie.

http://rankingdeweloperow.pl/
Przejrzałem i.. to już coś. Chociaż uwag trochę mam. Przede wszystkim strona jest wyjątkowo mało przyjazna i tak naprawdę zanim coś znajdę, już mi się tego odechciewa. Być może to dlatego, że nie mam takiej motywacji, jaką ma na przykład osoba przygotowująca się do kupna, podejrzewam jednak, że na stronie po prostu niewiele jest..

Na ten moment jedynie pomysł jest tutaj podobny, bo wykonanie mnie po prostu nie przekonuje. Poza tym tutaj chyba rzeczywiście chodzi o ranking, a ja miałem na myśli oceny. I to dokładnie, bo przykładowo na podstawie opinii: "Deweloper na szóstkę, gratulujemy i polecamy innym!" to ja bym się nie zdecydował na zakup myszki do komputera (porównując do ceneo czy skapca), a co dopiero kupna mieszkania. Opisy muszą być dokładniejsze, najlepiej uzupełnione zdjęciami i możliwie (choć niekoniecznie) filmikami, a do tego może jeszcze dla większej przejrzystości podzielone na kategorie (terminowość, jakość prac, kontakt, cena (?) itp. ). Wymieniona strona jak dla mnie to jedynie dobra początkowa baza istniejących deweloperów, ale niewiele ponad to.

Tak, jak mówiłem pomyślę nad tematem. Co prawda nie planowałem się teraz czymś takim zajmować, ale skoro alternatyw (raczej) nie ma, to może rzeczywiście warto coś takiego stworzyć. Chociaż chcąc zrobić coś na poziomie, na pewno trzeba w to trochę zainwestować (przynajmniej czasu).

Z kolei trafiając na takie artykuły jak ten, widzę, że warto:

Większe mieszkanie za średnią pensję
http://www.zarzadcy.com.pl/aktualnos...nsje/3677.html

Dla mnie to jest naprawdę nienormalne, że przy tak niskich średnich pensjach jakie mamy w Polsce (a i które dla sporej części społeczeństwa są tylko marzeniem...) ceny mieszkań są tak horendalnie drogie. Naprawdę nie jestem w stanie zaakceptować sytuacji, w której człowiek, żeby kupić sobie mieszkanie (i to najczęściej w spółkę z inną osobą) musi się zadłużać na 30 lub więcej lat. To nie jest normalne.

Tym bardziej więc, jeżeli już tak wygląda nasza rzeczywistość i takie pożyczki się zaciąga, to ten zakup musi być najwyższej jakościc. A z tymi, którzy chcą tutaj żerować na innych i za naprawdę ciężkie pieniądze wciskać fuszerkę, trzeba walczyć..

Stary 22.10.2009, 18:09   #24
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

A kto będzie sponsorował procesy sądowe z deweloperami?
Stary 22.10.2009, 18:27   #25
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Sądzę, że nie będzie takiej potrzeby.

Mówiąc o dużych nakładach miałem na myśli także uzyskanie porady prawnej dotyczącej właśnie tej kwestii. Co prawda według mojego rozumienia przepisów nie ma podstaw do procesowania się z osobą (portalem) będącym miejscem wyrażania opinii na temat funkcjonujących na rynku podmiotów. Nawet jeżeli są to (w skrajnym przypadku) same opinie negatywne.

To, czego można żądać to w pierwszej kolejności usunięcia nieprawdziwych, krzywdzących informacji. I tu nie widzę problemu, oczywiście pod warunkiem, że ich nieprawdziwość zostanie udowodniona (bo liczę się także z sytuacją zamieszczania opinii nieprawdziwej, aby zaszkodzić konkurencji). Zreszta byłoby to także w interesie serwisu, aby takie informacje usuwać i pozostawiać jedynie te potwierdzone.

Akurat w tym względzie nie przewidywałbym specjalnych problemów.

Stary 27.10.2009, 06:28   #26
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Raport: Kawalerki trzymają cenę
http://zarzadcy.com.pl/aktualnosci/r...cene/3703.html

Podtrzymuję, ceny mieszkań w Polsce (względem zarobków) są absurdalnie wysokie.. Raport ciekawy.

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: