![]() |
Mi sie wczoraj podobalo jak Rokita w telewizji powiedzial slowo 'rur'. Cos pisalem na kompie i az sie odwrocilem, bo myslalem ze kogos straszy lub przedrzeznia ||
|
A tak wracając jeszcze do cen benzyny... Pod Radomiem, na trasie Wawa-Krak jest stacja, na której mimo tego, że paliwo jest bardzo dobrej jakości, jest obsługa i można płacić nawet kartą, cena ET95 wynosiłą w sobotę 4,18 zł, podczas gdy na innych stacjach na tej trasie raczej nie schodziła poniżej 4,49 zł. Właściciel ma podobno własną sieć i transport, przez co sporo oszczędza i nie daje takich marż jak nasz molocholista. Dodam jeszcze tylko, że dostałem tam paragon bez proszenia o niego ;) W efekcie wszystkie pobliskie orleny i pertochamy musiały też obniżyć swoje ceny, ale tam już nie byłbym taki spokojny o jakość paliwa. ((
Morał oczywisty - można zarabiać uczciwie (przypuszczam, że konkurencja tylko chycha na potknięcie i ma go cały czas na oku) i przy tym wychodzić na swoje. Cytat:
PS: Dlaczego żona Rokity ma na imię Nelly? - Bo nie chciała go ani Małgowłata, ani Katawłyna || |
poprostu miedzy zlozem a naszym bakiem ropa przechodzi przez conajmniej dwoch monopolistow: j&s i orlen, ten pierwszy jako frima daj_w_lape inkasuje cos kolo 30gr ta druga jako wspieramy_wladze daje duzy narzut na cenach hurtowych [np. shel z pominienciem orlenu sprowadza tylko vpower99+] a maly na stacjach dzieki czemu "konkurencja" (BP,Slovnaft,Jet itp) ma male pole do konkurowania z "kulczykowym" orzelkiem ;)
"witamy w Polsce" chcialo by sie powiedziec ;) |
Cytat:
|
coś mi się o uszy obiło, że spadnie cena benzyny a ON nie? ((
|
Cytat:
Hmmm... Ed, co się stało z Twoimi reputkami? Wydawało mi się, że było ich więcej ??? Poza tym gratuluję "Trzytysiączki" ;) |
Cytat:
_____________________________ dzięki za gratulacje, reputki zjadł Eddie ;) (tak kłapie i kłapie i zjadł :D ) :piwo: |
hmm :D nie bede zakladał nowego tematu... :>
słyszałem cos ze prawo jazdy mozna zdawać od 16 roku zycia ? ale do skonczenia 18 mozna jezdzic tylko z rodzicami ??:> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ta.. od 15 obiżka akcyzy, a jak na razie to u mnie codziennie benzyna idzie do góry o 5 - 10 groszy.. Jak tak dalej pójdzie to po "obniżce" akcyzy benzyna i tak będzie droższa niż jeszcze kilka dni temu. W sumie normalne w Polsce, ale miałem nadzieję, że tym razem naprawdę coś uczciwie potanieje..
|
Cytat:
Kocham tych *****ÓW z wszelakich partii.:D |
ale przynajmniej mamy powód do dumy - mamy najdroższą benzynę w europie :D
w grecji litr kosztuje 95 centów, czyli niecałe 4 zł przy zarobkach ~4x wyższych niż u nasz :P |
w niemczech 98 centow ropa
czyli na nasze 3,8 jak dobrze pamietam kursy (nie sprawdzalem od kilku dni) a u nas 4,0 i jakies grosze... bogaty z nas narod :) edit: jeszcze jedna rzecz mi sie podoba w niemczech ekopaliwo z roslin jest tansze niz zwykle u nas jest drozsze ciekawe... |
A ja dostalem cynk zeby nie kupowac, bo stanieje (kwestia 2-3 dni), tylko jak to zrobic skoro juz wszystkie baki mam puste? Wiesci mam od hurtownikow, pytanie czy na stacjach tez stanieje. Szlag by to.....
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:08. |