Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.08.2005, 12:22   #1
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
AMD64 i system

Witam wszystkich

zamierzam sobie sprawic AMD64 3000 i do uzytkownikow tego oto proca i innych 64-bitowych prockow mam pytanie

jakiego sysa operacyjnego uzywacie ??

bo nie wiem czy oplaca sie instalowac cos 32-bitowego (linux, windows) czy od razu zarzucic linuxa 64-bitowego, bo winda 64-bit jeszcze chyba kuleje

dzieki za odpowiedzi

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.08.2005, 13:09   #2
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z tego co wiem to winda 64bitowa pro już jest ale w wersji angielskiej. Na polską wiadomo, musimy zaczekać. Jak miałem możliwość testowania jej w robocie to lepiej sprawowała sie na kartach GF, być moze nVidia dopracowała stery !? Jednakże wszystko idzie na przód.

Obecnie posiadam Athlona64 3000+, ale na s754 i to jest moja pomyłka. Na szczęście mam płyte msi k8n neo platinum i winda xp pro 32bitowa śmiga, że hej. Jednak jak znasz się na linuchu to bez zastanowienia instaluj 64bitowca. Być może dostrzerzesz potęge 64bitów
Stary 12.08.2005, 12:31   #3
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jeśli chodzi o linucha 64bit to polecam Ubuntu
Stary 12.08.2005, 12:46   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
Jeśli chodzi o linucha 64bit to polecam Ubuntu
ubuntu to mam 64bit - zamowilem i doszlo, ale ...

wole kde jakos sie przyzwyczailem bo siedze na mdk10.1 i dzisiaj mam zamiar zaktualizowac kde do 3.4

jak cos to zassam z netu kubuntu 64bit - tylko znow problemy beda ze sterami do ati
Stary 12.08.2005, 13:17   #5
kraluk
Guru

kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
ubuntu to mam 64bit - zamowilem i doszlo, ale ...

wole kde jakos sie przyzwyczailem bo siedze na mdk10.1 i dzisiaj mam zamiar zaktualizowac kde do 3.4

jak cos to zassam z netu kubuntu 64bit - tylko znow problemy beda ze sterami do ati
Mała rada.
Jeśli chcesz instalować Kubuntu -> powstrzymaj się. Lepiej zainstalować Ubuntu i do niego doinstalować KDE. Kubuntu ma sporo usterek, szczególnie w działaniu Koquerera (czy jakoś tak).
Stary 12.08.2005, 12:44   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
na idg polecaja wstrzymanie sie z winda64 o pare miesiecy
powod: wszytskie sterowniki (i inne programy odwolujace sie do jadra systemu, np monitor czasu rzeczywistego antywirusa) musza byc 64bit, a nie wszystkie firmy zdazyly juz przygotowac odpowiednie wersje
natomiast inne programy 32bit moga dzialac i dzialaja bardzo sprawnie (wg idg)
problemy sa jeszcze ale, sa sporadyczne i najczesciej dotycza... gier

natomiast linuxy sa od dawna w wersjach 64bit i z problemami ponoc sie uporali
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.08.2005, 22:57   #7
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
winda x64 pracuje perfect !

ale tak jak nimal napisal nie do wszystkiego sa drivery ! (z dnia na dzien coraz wiecej)
ja jedynie nie moglem zainstalowac printerki HP i uruchomic roxio 7,5 !!! nero chodzi ok.
Stary 16.08.2005, 23:04   #8
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
a ja polecam Linux Mandrivia LE 2005 64 bity lub poczekać do października to wyjdzie Mandrivia 2006
Stary 17.08.2005, 00:17   #9
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeżeli juz mowa o 64bitach..... to możecie mi powiedzieć jak to jest.... AMD dużo wcześnej niż intel wydało wpełni 64bitowy procek, a intel wydał procka wzbogaconego o instrukcje 64bitowe [EMT64]. W praktyce to nie jest to samo. Na sieci widziałem [o ile mi sie zdaje] dwie wersje windy 64bitowej: jedna pod intela a druga pod amd. Czy teraz nastąpi wyraźny podział na dwa obozy ?

Co do linucha to ja muszę się przesiąść i to jakos szybko... zwłaszcza, że winda nie ma przyszłości, jak już znaleźli wirusa na longhorna. Ciekawe co ukaże sie szybciej...longhorn czy service pack do niego, którego od razu będzie trzeba wgrywać.
Stary 17.08.2005, 11:19   #10
kraluk
Guru

Cytat:
Napisany przez KarolluZ
Na sieci widziałem [o ile mi sie zdaje] dwie wersje windy 64bitowej: jedna pod intela a druga pod amd. Czy teraz nastąpi wyraźny podział na dwa obozy ?
Dziwne, bo na stronach MS nie ma żadnej wzmianki o takich wersjach...
http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx

Cytat:
Napisany przez KarolluZ
Co do linucha to ja muszę się przesiąść i to jakos szybko... zwłaszcza, że winda nie ma przyszłości, jak już znaleźli wirusa na longhorna. Ciekawe co ukaże sie szybciej...longhorn czy service pack do niego, którego od razu będzie trzeba wgrywać.
Vista/Longhorn jest dostępna w wersji Beta... NIGDY nie oceniaj rzeczy w wersjach testowych! To jest wielki błąd. Nawet niektóre linuchy w wersjach alpha/beta są strasznie dziurawe. Zawsze czeka się na finala i dopiero wystawia się notę - pozytywną lub negatywną
Stary 17.08.2005, 12:25   #11
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
AMD 64 2800+
jade na 32 bit XP ProfSP1
jak będę miał możliwość i kaprys to zmienie.
Zero przejęcia jak narazie
pzdr

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2005, 13:13   #12
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

dobra ja wiem co zarzuce, ale to dopiero w grudniu jak kupie proca i plyte (3000+ Venice plyta GB na nforce3 250Gb K8NSC - tania ale chyba stabilna)

bedzie to Mandriva 2006 x64 (uczciwie kupie) no i chyba jeszcze winda xp ja beda "promocje" dla studentow polibudy, czyli "numerek za bycie studentem"

Twoje uprawnienia: