![]() |
Cytat:
Nie neguję faktu, że Janas jako trener reprezentacji się nie sprawdził i raczej nie powinien jej dłużej prowadzić - to, o co od początku mi chodzi, to że na takie rozważania przychodzi czas po rozgrywkach, a nie w ich trakcie, kiedy i tak na szybko nic nie można zmienić, a jedynie psuje to atmosferę w zespole, która w dzisiejszym sporcie jest równie ważna w odnoszeniu zwycięstw jak przygotowanie fizyczne i techniczne. |
Cytat:
Tu ogolnie chodzi o aspekt sytuacji jaka jest obecnie w kraju. Jest syf (polityka itp.) Dlatego duzo ludzi mialo jakies nadzieje z ta reprezentacja. I co sie okazalo? Ano to, ze tam tez jest syf. Dlatego ta nagonka na Janasa. A atmosfere sam Janas stworzyl jaka jest obecnie, a nie dziennikarze. |
blee, blee blee ...
Cytat:
Cytat:
andrzejj9@ - bez obrazy - naiwny jestes .. jak by to cos zmienilo - cztery lata temu tez byly mistrzostwa - byla debata po nich ... cos sie zmienilo? wydaje mi sie ze im szybciej sie pogodzimy z mysla o kibicowowaniu innym na tych mistrzostwach tym lepiej dla nas ... im szybciej bedziemy mieli "profi" trenera z zagranicy tym lepiej bedzie dla polskiej pilki ... ale tez to bedzie na krotka mete - tu przyklad malysza ... ... ale nasi pilkarze to nie "malysz" - i tak w kolko :sciana: tu jednk trzeba czekac na cud ... |
Cytat:
Ok, jeszcze raz: 1) Według mnie Polacy na mistrzostwach zagrali bardzo słabo, znacznie poniżej oczekiwań. 2) Janas jako trener jest za to odpowiedzialny i raczej nie powinien dalej prowadzić kadry, ale ja - ani prawdopodobnie nikt inny na forum - nie jest wystarczającym specjalistą od piłki nożnej, żeby o tym decydować. 3) Czas trwania mistrzostw NIE JEST odpowiednim momentem na takie rozważania, a już zwłaszcza atakowania trenera i zawodników. Ci powinni się skupić na ostatnim meczu, a nie na konfliktach rozdmuchiwanych przez dziennikarzy. 4) Powrót, ze dwa-trzy dni na ochłonięcie i wtedy można i należy zacząć podsumowywać występ i wyciągnąć z tego konsekwencje. Ja rozumiem, że niektórzy chcieliby od razu na hurra, pod wpływem emocji. Ale tak podejmowane decyzje mają to do siebie, że przynoszą opłakane rezultaty.. O mniej więcej coś, jak na tym mundialu.. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli nie, to uzasadnij swoją wypowiedź. |
Witam !
Zgadzam się w zdecydowanej większości z tym co napisał @andrzejj9 - też uważam, że Janas - musi odejść - przed MŚ w sumie go nawet trochę broniłem, gdy podał skład kadry itd. - on jest selekcjoner i po mistrzostwach okaże się czy się sprawdził - niestety nie - decyzje personalne chyba błędne, brak strategii, chyba też fatalne przygotowanie fizyczne i mentalne - do tego zamykanie się przed kibicami, najeżdzanie na dziennikarzy (owszem - może trochę mieli razji - ale tylko w części) itd. Jednak - jak napisał kolega - czas na rozliczanie przyjdzie po mundialu - a kierowane co chwilą pytania o dymisję to już naprawdę przesada - też uważam, że do pewnych spraw lepiej podchodzić bez emocji i na spokojnie :) A jak Janas odejdzie, to już propozycję pracy z Poznania dostał .... niestety :( Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Więc jest swego rodzaju zaproszenie/propozycja dalszej pracy ;) A napisałem to z :( , bo jakoś straciłem do niego sympatię po tych mistrzostwach ... ro29 |
Ogladam teraz na TVP1 dyskusje na temat reprezentacji. Belkot straszny. A Engel jak bredzi. Cos strasznego.
|
jakby nie patrzec, Janasowi poszlo ciut lepiej niz Engelowi 4 lata temu :D
Engel dostal dwa nokauty (2:0 i 4:0) oraz wygral jeden mecz, a Janas nokaut (2:0), niezly choc niestety przegrany mecz (1:0) i wygral jeden mecz oczywiscie nie porownujac stylu, w jakim poruszali sie zawodnicy na boisku... bo tu Janas mocno blednie... ciekawy jestem czy we wszystkich trzech meczach strzelismy chociaz tyle razy co Niemcy np. w meczu z Kostaryka.... @andrzejj - ale o co ty kruszysz kopie, media zawsze beda sie rzucac na sensacje... wyscig kto napisze szybciej, wiecej, a czy moze byc bardziej wierny "obiekt" niz Janas? ktory sam tez prowokuje media czemu dal kilka razy przyklad? edit: no, pomyslalem i wygrzebalem, statystyki wedle wp.pl: Polacy lacznie w trzech meczach, Niemcy w samym tylko meczu z Kostaryka: Druzyna: POL - GER Strzaly na bramke: 25 - 21 Strzaly celne: 11 - 10 wyniki chyba same mowia za siebie... zacytuje Klosego: "Przez ostatnie p***243;***322; godziny Polacy praktycznie stali, przestali biega***263;. W og***243;le nie zagra***380;ali naszej bramce. Tak si***281; nie zdobywa punkt***243;w" |
Witam !
Cytat:
Czytaliście to: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1715,wid...l?ticaid=11d28 Jak zwykle Tomaszewski ostro - ale chyba jednak sporo w tym prawdy :( Podoba mi się porównanie MŚ poprzednich i obecnych - Polacy zawsze grają w nich 3 mecze - pierwszy - inauguracyjny, drugi o wszystko, a trzeci o honor :D Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Owszem sugeruja sie widac jak masa lyka wszystko co napisza lub powiedza dziennikarze ale napewno nie w tej sytuacji. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:23. |