![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
obudowa
http://demek.kamikazedriver.info/obudowa_mod/
obudowa mojego sasiada ![]() ![]() poprosze o opinie jak sie podoba i co mozna ewentualnie jeszcze zmienic ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
"modyfikacja trzecia: zalozenie wentylatora w miejscu na napedy 5,25, przymocowany na dwoch specjalnie zrobionych do tego celu blaszkach (widac je na zdjeciach 19 i 20)"
przecież to bez sensu, którędy to ciepło ma "wyjść" ? No chyba że ściąga zaślepke 5,25, a na zdjęciach tego nie widać
<---nie ważne co wam mówią, ale pamiętajcie, cukru nigdy za dużo---> Ostatnio zmieniany przez wolfen3 : 20.07.2005 o godz. 08:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
No cóż, zminiać by można było jeszcze dużo, ale to zależy co chce się uzyskać i ile się ma kasy
![]() Pierwsze co nasunęło mi się na myśl, po zauważeniu tylu wiatraków, to jak głośno musi chodzić taki sprzęt. Jak jest dużo $$$ to można by zmontować WC, ale żeby obsłużyć cały taki zestaw i wywalić wszystkie wentyle to troche by to chyba kosztowało.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
hmm tak sobie myśle czy było sens robić ten mode bo oprócz tegeo że autor pisze, ze temepratury były wysokie nie wiadomo czy stabilność sprzetą na tym cierpiała, bo sprzęt żadnym kosmosem nie jest. a może się myle
![]() jaka jest konfiguracja tego sprzętu bo oprócz super wypas wentyli ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Świeżak
Data rejestracji: 09.06.2005
![]() |
Sorry, ale ta 'modyfikacja' jest zrobiona kompletnie bez głowy.
Wiatrak w miejscu napędów 5.25 - kompletna pomyłka, na zdjęciach widać że wieje 'do' komputera, ale skąd ma ssać zimne powietrze? Poza tym miejsce najdelikatniej mówiąc, średnie do montażu wentylatora. Tył komputera - przymocowany jest wentylator wypychający powietrze, a za nim malutkie dziurki jak w durszlaku - przez takie otwory mało co wyleci, powodując przy okazji piękny szum ![]() Wentylator z boku obudowy powinien być umieszczony bardziej 'po lewo' patrząc na bok, wiałby bezpośrednio na procesor, górę grafiki i mostek. Cooler na procesor w tej cenie można było wybrać cichszy i przynajmniej tak samo wydajny (np. jakiś pentagram). Widziałem sam wentylator na żywo - na niższych obrotach go nie słychać, ale praktycznie nie wieje (3 łopatki), na wyższych basowo buczy, a na max nie da się przy nim wysiedzieć. Okno straszne, oklejone jakimś linoleum do łazienki, ale każdy lubi co innego. Generalnie to sorry że tak piszę, ale kompletnie mi się to nie podoba. Co ja bym zrobił: 1. Jak już napisałem nie kupił bym takiego coolera, kupiłbym Pentagrama 100+ z miedzi. 2. Z tyłu wyciąłbym dwa otwory (koła+otwory na śrubki) na wetylatory 80x80 i umieścił je jeden nad drugim (na zdjęciu widać że jest na to miejsce. Wentylatory przykładowo takie: http://allegro.pl/show_item.php?item=57070722 - ciche, wolne. 3. Z boku umieściłbym wentylator jak pisałem - w innym miejscu. Przede wszystkim wstawiłbym tam jakiś wolnoobrotowy 120x120 Ogólnie ciężko nazwać to 'modyfikacją'. ![]() Ostatnio zmieniany przez paszczu : 20.07.2005 o godz. 12:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Madafaker
![]() |
![]() |
#8 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja sie zapytam:
-Czy ktorys z Panow Wielkich Krytykow i Znawcow, modowal sobie sam obudowe? Moze by tak pokazal! Ja robilem modding wewnatrz budy, zakladalem wentylatory i dyski (raze 2 wenty+4 dyski) na wlsnej konstrukcji "szybkich" uchwytach. Wiec wiem ile to roboty i wysilku.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Świeżak
![]() |
Rozumiem, że do mnie pijesz.
Nie, nie modowałem obudowy - w swojej wywierciłem ze 3 lata temu 2 otwory (jeden z boku, drugi z tyłu i do tej pory mi służy, zapewniając na pewno lepszą wentylację niż przedstawiony wyżej 'mod'. Z resztą - zrobienie okna to jeszcze nie modyfikacja, a na stronie modyfikacją nawet nazwana jest wymiana coolera (sic!) i plan wymiany posty temoprzewodzącej ![]() Sorry, ale nie ma co chwalić jak sam pomysł jest z dupy, to forum jest chyba po to żeby pomóc i podpowiedzieć najlepsze możliwe rozwiązania, a nie po to żeby się wzajemnie adorować i cieszyć się jak to jest pięknie. Fajnie, że chłopak (sąsiad niby) próbuje coś sam robić, estetycznie, czysto i w ogóle, ale jeżeli samo założenie jest do kitu, to co można powiedzieć? Na każdej stronie dotyczącej komputerów pokazany jest prawidłowy obieg powietrza w obudowie - tam naprawdę nic nowego już się nie wymyśli. @yahol - jeżeli tak bardzo Cię intryguje wygląd mojej obudowy, to daj znać - wkleję fotki specjalnie dla Ciebie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() 1. Modowalem sobie stara obudowe =big tower=. Po ciezkiej walce, wycinaniu otworow, wstawianiu okien z plexy, zakladaniu wentylatorow (9! slownie -dziewiec ![]() ![]() 2.Nie bawia mnie moddingi "na wyglad". Wolalbym kupic np. Diablo albo Himere, gdyby juz. 3.Interesuje mnie wylacznie poprawa osiagow kompa i chlodzenie+moja wygoda. I do takiego stanu daze, przerabiajac obecna obudowe. I wracajac do tematu: -wazne jest, ze chlopakowi sie chce. -umiejetnosci i wiedzy nabierze w trakcie. -doswiadczenia tez ![]() Marudzenie nic nie daje, konstruktywna krytyka -tak. Wiec jak krytykujemy - to konstruktywnie ![]() I nie bawmy sie w estetyke - kazdy z nas ma swoje poglady na wyglad kompa.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
ogolnie wg mnie niezle mu wyszlo , @paszczu ma racje co do ''a za nim malutkie dziurki jak w durszlaku - przez takie otwory mało co wyleci'' w tym miejscu wyciąlbym otwor [z tylu starczy jeden wentylator ]to naprawde duzo daje sam tak zrobilem, no i wentylator w miejscu napedow 5,25 dalbym z dolu obudowy [ja tam mam miejsce na wiatrak] ja bym jeszcze kupil okragle kabelki dla poprawienia cyrkulacji i tyle
![]() ![]() edit: @yahol A ja sie zapytam: -Czy ktorys z Panow Wielkich Krytykow i Znawcow, modowal sobie sam obudowe? nie ale wywiercilem 1 otwor 80mm z boku i 1 z tylu i sie z tym naj***łem ze juz sie niepodejme czegos takiego ![]() Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 20.07.2005 o godz. 13:50 |
![]() |
![]() |
#12 |
Świeżak
![]() |
Fakt, pentagram 100+ pewnie zawadzał by o zasilacz, ale z mniejszymi - można by kombinować. Z resztą to teraz nieistotne w sumie - cooler już kupiony, teraz można by pomyśleć co zrobić z tym co już jest, ale czy autor to w ogóle czyta?
Tam też jest miejsce na wentylator na dole, ale nie widać plastikowego koszyka - z resztą tam wentylator by się dławił, bo nie ma skąd zasysać powietrza - ja też w obudowie mam taki kretyński wynalazek. Wywaliłbym ten wentylator w napędach - nic a nic nie daje. Wywierciłbym otwór na wentylator z tyłu i wstawił zamiast tej 80-tki w boku jakiś 120mm - powinno dać się tak wywiercić otwory, żeby dotychczasowe dziury na śruby znalazły się w polu nowo wierconego koła (żeby to potem miało ręce i nogi). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
kabelki ma w planach Cytat:
cooler na procesorze chodzi z obrotami 3800-4000 )co jest napisane w opisie) wiec nie ma tragedi jesli chodzi o glosnosc nie jest to zadne linoleum.... jest to modyfikacja....jakkolwiek by to nie wygladalo i dzialalo a w tym przypadku az tak zle to nie wyglada i cel zostal osiagniety Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tu sie powtorze.....cel zostal osiagniety ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Madafaker
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
ZnakJaworznickiegoBikera
zasysa z przodu obudowy....zrobi nowe zdjecia to zobaczysz jak to wyglada
![]() |
![]() |
![]() |
|
|