Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.07.2005, 14:48   #16
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
A ja sie zapytam:
-Czy ktorys z Panow Wielkich Krytykow i Znawcow, modowal sobie sam obudowe?
Moze by tak pokazal!
(...)

Wiec wiem ile to roboty i wysilku.
Witam !

Tak, tak - trochę w tym prawdy jest

Aczkolwiek jeśli się czegoś nie robiło, to nie znaczy że nie można podyskutowac i przedstawić swoje racje

Pozdrawiam

ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.07.2005, 14:57   #17
wolfen3
Madafaker

Data rejestracji: 08.08.2004
wolfen3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmmm z tego co ja wiem...to wentylator powinien wydmuchiwać ciepłe powietrze na zewnatrz(czyli w tym przypadku powinien byc on na odwrót), a nie wdmuchiwać powietrze z zewnątrz. Jeżeli sie myle to niech mnie ktos poprawi
Stary 20.07.2005, 15:13   #18
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
wydmuchuje ten z tylu i jest najmocniejszy z tych 3
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2005, 15:18   #19
kontestator
conquer all

Data rejestracji: 10.01.2005
kontestator zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
A ja sie zapytam:
-Czy ktorys z Panow Wielkich Krytykow i Znawcow, modowal sobie sam obudowe?
Moze by tak pokazal!
Ja robilem modding wewnatrz budy, zakladalem wentylatory i dyski (raze 2 wenty+4 dyski) na wlsnej konstrukcji "szybkich" uchwytach.
Wiec wiem ile to roboty i wysilku.

Drogi Panie Obrońco Uciśnionych, Pan Szanowny Krytyk i Znawca oczywiście sam przebudował sobie obudowe. niestety jeszcze nie dysponuje fotkami.

krótki opis co zmieniłem:
wentylator 80mm z przodu zasysający powietrze
z tyły 80 mm wyciagający powietrze
z boku dwa wentyle 80 mm wpychające powietrze do środka
mała ciekawostka zasilacz wylądował na obudowie bo w srodku nie miescił mi sie taki wentylator na procka (athlon XP2600@3200)

a jeśli chodzi o wkład pracy to czasem jest on zbędny, jak w przypadku o którym teraz dyskutujemy, sprzęt nie wymagał takiego nakładu pracy bo sądze, że nie grzał się tak strasznie, aby trzeba było wkładać nowe wentyle i jak zauważył @paszczu ten durszlak to całkowita porażka (miałem to też skrytykować ,ale nie kopie się leżącego )

modding takie sprzetu przypomina picowanie malucha, osiągów to mu nie zwiększy - ale za to jak się można "przyszpanować" przed kumplami
bo ten podkręony procek,
hmm aby tylko go ochłodzić nie trzeba pakować tylku wentyli wystarczy wc będzie cicho i wydajnie, a chyba o to chodziło tunerowi

no chyba, że się chce potem chwalić ile to czasu sie spędziło pracując przy obudowie (ale ludzie wszystko zrobią dla chwili sławy)
Stary 20.07.2005, 15:26   #20
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez wolfen3
hmmm z tego co ja wiem...to wentylator powinien wydmuchiwać ciepłe powietrze na zewnatrz(czyli w tym przypadku powinien byc on na odwrót), a nie wdmuchiwać powietrze z zewnątrz. Jeżeli sie myle to niech mnie ktos poprawi
W wielu obudowach standardu ATX jest miejsce na obydwa wentylatory, tzn z tyłu, u góry (pod zasilaczem) - wentylator wyciągający ciepłe powietrze, ale też z przodu, na dole - wentylator podający (wciągający) chłodne powietrze do obudowy. Tworzy to odpowiedni obieg powietrza, wykorzystując także konwekcję. Górne wentylatory powinny wyciągać ciepłe powietrze z obudowy, a nie mieszać je z zimnym
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2005, 15:47   #21
wolfen3
Madafaker

Data rejestracji: 08.08.2004
wolfen3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@kontestator

jakie masz temperatury procka ??
Stary 20.07.2005, 17:58   #22
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez kontestator
Drogi Panie Obrońco Uciśnionych, Pan Szanowny Krytyk i Znawca oczywiście sam przebudował sobie obudowe. niestety jeszcze nie dysponuje fotkami.

krótki opis co zmieniłem:
wentylator 80mm z przodu zasysający powietrze
z tyły 80 mm wyciagający powietrze
z boku dwa wentyle 80 mm wpychające powietrze do środka
mała ciekawostka zasilacz wylądował na obudowie bo w srodku nie miescił mi sie taki wentylator na procka (athlon XP2600@3200)

a jeśli chodzi o wkład pracy to czasem jest on zbędny, jak w przypadku o którym teraz dyskutujemy, sprzęt nie wymagał takiego nakładu pracy bo sądze, że nie grzał się tak strasznie, aby trzeba było wkładać nowe wentyle i jak zauważył @paszczu ten durszlak to całkowita porażka (miałem to też skrytykować ,ale nie kopie się leżącego )

modding takie sprzetu przypomina picowanie malucha, osiągów to mu nie zwiększy - ale za to jak się można "przyszpanować" przed kumplami
bo ten podkręony procek,
hmm aby tylko go ochłodzić nie trzeba pakować tylku wentyli wystarczy wc będzie cicho i wydajnie, a chyba o to chodziło tunerowi

no chyba, że się chce potem chwalić ile to czasu sie spędziło pracując przy obudowie (ale ludzie wszystko zrobią dla chwili sławy)

przepraszam bardzo ale temperatury byly ponad 50 (dochodzace do 60) przy idle i grubo ponad 70 w stresie wiec nie mow mi ze temp byly dobre bo tak nie bylo

czas posiwecony nie byl duzy, nie sluzy do szpanowania tylko do obnizenia temperatury ktora byla duzo za wysoka

z tylu juz druszlaka nie ma co pisalem wczesniej
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: