Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.06.2003, 16:23   #1
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Odnosnie kierownicy

Mam kierownice ale jest problem

Jak wlaczylem demko colina 3 to samochod sam jedzie do przodu (tak jakby pedal gazu byl wcisniety mimo ze nie jest) ale hamulec dziala
Nie wiem za bardzo co robic. Myslalem ze to wada gry ale jak wlaczylem gierke Matrixa bez odlaczania kierownicy to ludzik tez sam chodzil do przodu i bez zadnego przestawiania kontrolerow moge sie poruszac kiera. Po odlaczeniu kiery wszystko wraca do normy

Czy ma ktos jakis sposob aby to naprawic. HELP!
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.06.2003, 16:25   #2
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Ten sam problem mial Yankee z padem - gra tak poprostu reaguje na te kontrolery - znajdz post o Enter The Matrix tam Yankee napisal co i jak
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.06.2003, 16:30   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
miałem kiedyś pożyczoną kierownice i wiem, że wazna była kalibracja w ustawieniach sprzętu bo przed tym też kontrolery szalały.

Tyle od siebie

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.06.2003, 16:49   #4
czero
-=| GodFather |=-

czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ten sam problem mial Yankee z padem - gra tak poprostu reaguje na te kontrolery - znajdz post o Enter The Matrix tam Yankee napisal co i jak
Dzieki Laser z matrixem juz wszystko jasne ale co z colinem, w ktorym nie moze tak byc. Przeciez nie jestem jedyna osoba co gra w colina na kierze

Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
miałem kiedyś pożyczoną kierownice i wiem, że wazna była kalibracja w ustawieniach sprzętu bo przed tym też kontrolery szalały.
A moglbys to jakos opisac bo do tej pory nie musialem tego robic wiec sie za bardzo nie znam
Stary 09.06.2003, 16:57   #5
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czero! Postaram się jak moge, na ile mi pamięć pozwoli bo to dawno było.

W Menedżerze Urządzen przy podłączeniu kierownicy pojawi Ci sie nowy sprzęt, albo luzem albo pod kontrolerami dźwięku i gier.

Ustawiasz go jako joystick i ilu klawiszowy to ty już powinieneś wiedzieć bo wiesz ile kierownica ma przycisków.

W ustawieniach tego uzrądzenia jest także kalibracja, postępuj tam wg. zaleceń, po prostu machasz kieroanica i wciskaz przyciski tak jak każe Ci komputer i wtedy on zapamiętuje ruchy kierownicy. Staraj się wykonać to jak najdokładniej bo efektem tego jest dobre zachowanie się kierownicy w grach.

Klikasz OK, chyba nie restartujesz sprzętu i grasz, jak są jeszcze cyrki to kalibrujesz jeszcze raz.

Powodzenia

Stary 09.06.2003, 17:10   #6
czero
-=| GodFather |=-

Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
Czero! Postaram się jak moge, na ile mi pamięć pozwoli bo to dawno było.

W Menedżerze Urządzen przy podłączeniu kierownicy pojawi Ci sie nowy sprzęt, albo luzem albo pod kontrolerami dźwięku i gier.

Ustawiasz go jako joystick i ilu klawiszowy to ty już powinieneś wiedzieć bo wiesz ile kierownica ma przycisków.

W ustawieniach tego uzrądzenia jest także kalibracja, postępuj tam wg. zaleceń, po prostu machasz kieroanica i wciskaz przyciski tak jak każe Ci komputer i wtedy on zapamiętuje ruchy kierownicy. Staraj się wykonać to jak najdokładniej bo efektem tego jest dobre zachowanie się kierownicy w grach.

Klikasz OK, chyba nie restartujesz sprzętu i grasz, jak są jeszcze cyrki to kalibrujesz jeszcze raz.

Powodzenia
No to tyle to juz sam zrobilem wczesniej, ale dzieki za pomoc

Jest tylko problem bo tam (w zakladce testuj) czasami wskaznik skacze raz do gory raz do dolu, po nacisnieciu hamulca taki czerwony pasek co jest obok idzie do gory i tyle. Probowalem na rozne sposoby juz kalibrowac, ale wciaz to samo - podczas gry pedaly zle chodza. A instrukcje ktore mowia jak mam kalibrowac nie sa az tak dokladne, wiec nie wiem czy dobrze to robie. No lae jeszcze porpobuje i moze cos z tego wyjdzie, przynajmniej mam taka nadzieje.

Ps. W sumie demko colina 3 jest skonczone w 95% wiec moze obsluga kiery nie jest prawidlowo skonfigurowana. Zalatwie Colina 2 full i zobacze tam bo wczesniej na tej grze mi dzialala bezproblemowo.
Stary 09.06.2003, 21:17   #7
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a moze jakies sterowniki zainstaluj ... bo czasami sa takie rewolucje bez odpowiednich dll`ow
Stary 09.06.2003, 21:21   #8
czero
-=| GodFather |=-

Cytat:
mallowex napisa***322;(a)
a moze jakies sterowniki zainstaluj ... bo czasami sa takie rewolucje bez odpowiednich dll`ow
Wlasnie o dziwo ta kierownica nie ma zadnej dyskietki czy cd ze sterownikami a na stronie Saiteka - bo taka mam kiere - nie ma sterownikow do mojej kierownicy (Saitek R100)

Poza tym kierownice wczeniej dzialala bez sterownikow
Kurcze szkoda ze nie ma kolesia w domu i nie m oge porzyczyc Colina 2 lub jakis innych wyscigow zeby sprawdzic czy na innych dziala
Stary 09.06.2003, 22:00   #9
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
czero napisa***322;(a)
Wlasnie o dziwo ta kierownica nie ma zadnej dyskietki czy cd ze sterownikami a na stronie Saiteka - bo taka mam kiere - nie ma sterownikow do mojej kierownicy (Saitek R100)

Poza tym kierownice wczeniej dzialala bez sterownikow
Kurcze szkoda ze nie ma kolesia w domu i nie m oge porzyczyc Colina 2 lub jakis innych wyscigow zeby sprawdzic czy na innych dziala
Czero dokładnie tą samą kierownicę miałem! Z nią nie powinno być problemów, działała bez sterów i z ustawieniami tak jak Ci wcześniej mówiłem.
Testowałem na Colinie 2 i Midtown Madness-działała rewelacyjnie.
Ale nie wiem czy wszystkie kierownice tak mają, ale nie podoba mi się szybkość reagowania-jest jakaś mułowata ale zabawa była niezła

Stary 10.06.2003, 09:23   #10
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
"Jest tylko problem bo tam (w zakladce testuj) czasami wskaznik skacze raz do gory raz do dolu, po nacisnieciu hamulca taki czerwony pasek co jest obok idzie do gory i tyle. Probowalem na rozne sposoby juz kalibrowac, ale wciaz to samo - podczas gry pedaly zle chodza"
To wygląda, jakby potencjometr od "gazu" był zużyty - wytarty, stąd te skoki. Hamulec działa płynnie i prawidłowo - dobrze zrozumiałem?
Miłego dnia
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2006, 16:09   #11
graber
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.06.2006
graber w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja tez mam ta kierownice i tez mam z nia maly problem..nie dziala! pozyczylem od kumpla kierownice podlaczylem i nic..sciagnalem jakies sterowniki (z ktorych znalezieniem nie bylo problemu czero) i dalej nie dziala i po godzinie zabawy sie skunmalem ze to sterowniki do kierownicy saitek R100 ale usb a ta moja to jakis stary zlom i nie ma usb tylko to duuupne plaskie wejscie jak do drukarki..da sie cos z tym zrobic? sciagnac jakies inne sterowniki czy jest jakas przejsciowka z tego wejscia na usb?? HELP!!
graber jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2006, 18:14   #12
czero
-=| GodFather |=-

Cytat:
Napisany przez graber
j...z ktorych znalezieniem nie bylo problemu czero...
no po 3 latach to nie watpie .
Stary, ja juz nawet zapomnialem, ze w ogole mialem kiedys kierownice
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: