Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.03.2003, 22:56   #1
ZbigNieff
..::Returned Master::..

Data rejestracji: 14.12.2002
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Napisalem tylko tak z ciekawosci o myszce a tu sie TAKI temat
rozwinal!! Ale moze i dobrze bo nie pojawi sie juz topic
"jaka kupic mysz optyczna"

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2003, 01:41   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to co przedstawilem to moje opinie - opinie leworecznego pol-zawodowego gracza q3, ktory ma OLBRZYMIE wymagania i czasem gra 10 godzin non stop
myszy optyczne poza fiksacja przy silnym oswietleniu, sa ciezkie no i przedewszystkim nie maja takiej szybkosci i dynamiki jak myszy analogowe - wiem ze sa tacy co twierdza inaczej, ale po kilku pytaniach okazuj esie ze gracze z nich marni - ale w Explorerze sie fajniej... - tiaaa.. nie rpzecze ze mysz optyczna ma zalety - ale do gier?... JESZCZE nie teraz...

radiowa do gier kompletnei odpada

ps. starasznie duzo tego sprzetu martin masz? kolekcjoner?
Stary 04.03.2003, 02:10   #3
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
to co przedstawilem to moje opinie - opinie leworecznego pol-zawodowego gracza q3, ktory ma OLBRZYMIE wymagania i czasem gra 10 godzin non stop
myszy optyczne poza fiksacja przy silnym oswietleniu, sa ciezkie no i przedewszystkim nie maja takiej szybkosci i dynamiki jak myszy analogowe - wiem ze sa tacy co twierdza inaczej, ale po kilku pytaniach okazuj esie ze gracze z nich marni - ale w Explorerze sie fajniej... - tiaaa.. nie rpzecze ze mysz optyczna ma zalety - ale do gier?... JESZCZE nie teraz...

radiowa do gier kompletnei odpada

ps. starasznie duzo tego sprzetu martin masz? kolekcjoner?
Ja tez przedstawiam swoja opinie.

Co do gier.. to owszem gralem i to duzo (teraz niestety nie mam na to za duzo czasu ).. szczegolnie w Unreal Tournament, i nie powiem ze bylem w to slaby, wrecz przeciwnie, gralem on-line na necie i zawsze trzymalem sie w czolowce statystyki rozgrywki, a czasem zdazalo byc sie tym no.1. Nie twierdze ze jestem Alpha & Omega w to.. ale szlo mi dosc niezle. Ale to tak tylko w ramach wyjasnienia i rozwiania Twoich podejrzen ze w gry nie gram lub jestem slabym graczem

Musz optyczna czy ja wiem czy jest ciezka, raczej wrecz odwrotnie, bo nie ma w niej tej ciezkiej kulki jak to jest w analogowych. Ciezka to moze byc tylko optyczna-bezprzewodowa z racji posiadania bateri. A jak juz sensor optyczny moze miec podobna wage do kulki. Zasadniczo nie mam wrazenia by mysz byla ciezka. Pozatym istrony jest tez rozmiar urzadnienia, wynikajacy wlasciwie chocby z ergonomicznego ksztaltu. Ten Explorer jest troche wiekszy.. za to jest baardzo wygodny. Zasadniczo nie wiem co tu powiedziec, bo nie wiem z jaka mysza porownujesz i czy mowisz ze ogolnie optyczne sa ciezsze. Jak juz to powiedzialbym ze to zalezy od wymiarow i gabarytow danego modelu i to sie tyczy zarowno optycznych jak i kulkowych.

Co do szybkosci i dynamiki.. akurat ten Explorer chodzi mi oblednie... szybki, gladko sie porusza i jest bardzo precyzyjny. Problemow z prowadzeniem kursora tez nie mailem... a silna oswietlenie, moze cos takiego sie dzieje, ale z tym zjawiskiem nie mialem naszczescie przyjemnosci sie zapoznac Mialem pare myszy kulkowych w dloni, ale zadna nie przypadla mi do gustu tak jak mysz optyczna. Pozatym z kulkowymi jest ten problem, ze sie brudza, przez co czesto ich ruchy odbiegaja od idealu. Czasem zdazalo sie ze podczas waznej rozgrywki w UT cos sie w niej zacielo i kursor na moment zwolnil lub stanol w miejscu... w optycznej nigdy mi sie to nie zdarzylo.

Z ciekawostek. Kiedys przez miesiac musialem urzywac MS Intelli Mouse. Zwykla kulkowa mysz... bylo ok, gralo sie dosc dobrze w UT. A potem powrot do Explorera... i co.. okazalo sie ze to samo przesuniecie mysza powodowalo duzo wiekszy ruchu kursora.. chodzila tak jak trzeba, poprzednia poprostu za dlugo przemieszczala kursor, zbyt mala czulosc. A na optycznej to sie gralo swietnie, juz nie wspominajac o bardzo wygodnym wyprofilowaniu myszy.

Co do radiowych to sie jak najbardziej zgodze. Sa ok, mozna grac.. ale maja pewnego laga, jak ktos jest wrazliwy i dosc wyczulony to odrazu to zauwazy.

Co do sprzetu. Nie kolekcjoner to nie. Akurat mialem dostep do sprzetu i potestowalem sobie co nieco, stad mam troche doswiadczenia. Akurat mysz uwarzam za bardzo istotny element, bardziej wazny niz kolejne Gigaherce na procu. Stad wole miec lepsza mysz, a dalej urzywac leciwego juz PIII 450 @ 600.. zreszta na mysz to mnie jeszcze stac a jak juz kupic to kupic dobrze, cenie sobie poprostu konfort i wygode, na tym nie ma co oszczedzac, ale na wymiane plyty glownej, pamieci, procesora, i jeszcze dobrze by bylo i grafiki.. to absolutnie nie!
Martin_TP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2003, 10:15   #4
Zeus
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.10.2000
Zeus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tak w kwestji sprzetu:
Martin dzis juz wtorek i gdzie Twoja Yamaha

PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!!