![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Napisalem tylko tak z ciekawosci o myszce a tu sie TAKI temat
rozwinal!! Ale moze i dobrze bo nie pojawi sie juz topic "jaka kupic mysz optyczna "
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
to co przedstawilem to moje opinie - opinie leworecznego pol-zawodowego gracza q3, ktory ma OLBRZYMIE wymagania i czasem gra 10 godzin non stop
myszy optyczne poza fiksacja przy silnym oswietleniu, sa ciezkie no i przedewszystkim nie maja takiej szybkosci i dynamiki jak myszy analogowe - wiem ze sa tacy co twierdza inaczej, ale po kilku pytaniach okazuj esie ze gracze z nich marni - ale w Explorerze sie fajniej... - tiaaa.. nie rpzecze ze mysz optyczna ma zalety - ale do gier?... JESZCZE nie teraz... radiowa do gier kompletnei odpada ps. starasznie duzo tego sprzetu martin masz? kolekcjoner?
|
|
|
|
#3 | |
|
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Cytat:
Co do gier.. to owszem gralem i to duzo (teraz niestety nie mam na to za duzo czasu ).. szczegolnie w Unreal Tournament, i nie powiem ze bylem w to slaby, wrecz przeciwnie, gralem on-line na necie i zawsze trzymalem sie w czolowce statystyki rozgrywki, a czasem zdazalo byc sie tym no.1. Nie twierdze ze jestem Alpha & Omega w to.. ale szlo mi dosc niezle. Ale to tak tylko w ramach wyjasnienia i rozwiania Twoich podejrzen ze w gry nie gram lub jestem slabym graczem Musz optyczna czy ja wiem czy jest ciezka, raczej wrecz odwrotnie, bo nie ma w niej tej ciezkiej kulki jak to jest w analogowych. Ciezka to moze byc tylko optyczna-bezprzewodowa z racji posiadania bateri. A jak juz sensor optyczny moze miec podobna wage do kulki. Zasadniczo nie mam wrazenia by mysz byla ciezka. Pozatym istrony jest tez rozmiar urzadnienia, wynikajacy wlasciwie chocby z ergonomicznego ksztaltu. Ten Explorer jest troche wiekszy.. za to jest baardzo wygodny. Zasadniczo nie wiem co tu powiedziec, bo nie wiem z jaka mysza porownujesz i czy mowisz ze ogolnie optyczne sa ciezsze. Jak juz to powiedzialbym ze to zalezy od wymiarow i gabarytow danego modelu i to sie tyczy zarowno optycznych jak i kulkowych. Co do szybkosci i dynamiki.. akurat ten Explorer chodzi mi oblednie... szybki, gladko sie porusza i jest bardzo precyzyjny. Problemow z prowadzeniem kursora tez nie mailem... a silna oswietlenie, moze cos takiego sie dzieje, ale z tym zjawiskiem nie mialem naszczescie przyjemnosci sie zapoznac Mialem pare myszy kulkowych w dloni, ale zadna nie przypadla mi do gustu tak jak mysz optyczna. Pozatym z kulkowymi jest ten problem, ze sie brudza, przez co czesto ich ruchy odbiegaja od idealu. Czasem zdazalo sie ze podczas waznej rozgrywki w UT cos sie w niej zacielo i kursor na moment zwolnil lub stanol w miejscu... w optycznej nigdy mi sie to nie zdarzylo.Z ciekawostek. Kiedys przez miesiac musialem urzywac MS Intelli Mouse. Zwykla kulkowa mysz... bylo ok, gralo sie dosc dobrze w UT. A potem powrot do Explorera... i co.. okazalo sie ze to samo przesuniecie mysza powodowalo duzo wiekszy ruchu kursora.. chodzila tak jak trzeba, poprzednia poprostu za dlugo przemieszczala kursor, zbyt mala czulosc. A na optycznej to sie gralo swietnie, juz nie wspominajac o bardzo wygodnym wyprofilowaniu myszy. Co do radiowych to sie jak najbardziej zgodze. Sa ok, mozna grac.. ale maja pewnego laga, jak ktos jest wrazliwy i dosc wyczulony to odrazu to zauwazy. ![]() Co do sprzetu. Nie kolekcjoner to nie. Akurat mialem dostep do sprzetu i potestowalem sobie co nieco, stad mam troche doswiadczenia. Akurat mysz uwarzam za bardzo istotny element, bardziej wazny niz kolejne Gigaherce na procu. Stad wole miec lepsza mysz, a dalej urzywac leciwego juz PIII 450 @ 600.. zreszta na mysz to mnie jeszcze stac a jak juz kupic to kupic dobrze, cenie sobie poprostu konfort i wygode, na tym nie ma co oszczedzac, ale na wymiane plyty glownej, pamieci, procesora, i jeszcze dobrze by bylo i grafiki.. to absolutnie nie!
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
tak w kwestji sprzetu:
Martin dzis juz wtorek i gdzie Twoja Yamaha
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
|
|
|
![]() |
|
|