![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Remix, jadę na 256 Ramu od 4,5 roku, zarówno Win 2003 jak i XP, chodzą szybko i jestem zadowolony. Nie dokupie dziś pamięci do mojego staruszka bo to są SD-Ramy, dlatego pytam jak office 2007 będzie hulał na tym zestawie.
![]() |
#18 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Jasne, rozumiem. Ja mam na mysli tylko to, ze jak komus brakuje pamieci to dokupinie nie stanowi jakiegos wielkiego wydatku. Pepperman mam 1GB i zastanawiam sie nad kupiniem drugiego (no przynajmniej kostki 512 zeby bylo 1,5 GB) i powiem, ze dla mnie 512 to za malo, wole pracowac w pelni komfortowo i nie odczuwac zadnych przeciazen. Dlatego nie boje sie, ze trzeba bedzie dokupic nawet ten drugi GB. Wiadomo - pogrywam sobie w Battlefielda 2, gry potrzebuja duzo pamieci. Jak napisal Andrzej - cos za cos, to jest normalna kolej rzeczy. Wychodze tez z zalozenia, ze jak komus wystarcz to co ma, to dobrze - kazdy ma inny gust, dla jednego praca z internetem na laczu 128kb/s to komfort, a drugiemu i 10Mb/s nie wystarczy. Wszystko zlezy od potrzeb, ale nie mozna dzialac na zasadzie, zeby rezygnowac z przyjemnosci pracy z czyms tylko dlatego, zeby pochlanialo mniej pamieci. Moim zdaniem tendencja jest prawidlowa i mozemy sie tylko cieszyc. Pamietam jak mialem 2MB RAM i bylem w 7 niebie, teraz mam 1GB i zaczyna mi brakowac ![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
A kto powiedzial, ze ma miec? Wiesz Windows XP tez pojdzie na 128MB RAM - kwestia jak Ci sie bedzie na tym pracowalo. Ja po prostu chce tylko zauwazyc, ze nie mozemy tego rozpatrywac w takich kategoriach... Nie mamy wplywu na wymagania programow, chce miec dany program, a brakuje mi pamieci - trudno - musze dokupic, lub uzywac alternatywnych o mniejszych wymahaniach. Chce miec najnowszy Office - trudno musze za niego zaplacic i dostosowac swoj komp tak, zeby mi sie przyjemnie pracowala z nowym Office'm. Rozumiem, ze tendencja dyktowania wymagan przez producentow, a nie dostosowywanie do odbiorcow, nie jest dobra tendencja. Ale suma sumarum dzieki takiej polityce producentow mamy coraz szybsze komputery, coraz tansze i coraz bardziej dostepne.
![]() |
#21 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
Jakos tego nie zauwazam... owszem na starym kompie to moze byc odczuwalne, ale jesli trzymac sie zasady, zeby zawsze miec kompa przynajmniej na srednim poziomie, to nie odczuwa sie tych obciazen.
![]() |
#23 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
No wiesz... Nie bede z Toba polemizowal, ale jak zmienilem 512MB na 1024MB to zauwazylem znaczne przyspieszenie, wiec nie wiem o co Ci chodzi... Podejrzewam, ze przy zmianie z 1024MB na 1536MB roznica nie bedzie juz tak odczuwalna (bynajmniej na chwile obecna). Nie wspominajac juz o wymianie innych komponentow, bo jak wymienilem GF6600GT na GF6800GS to zauwazylem ogromna roznice.
![]() |
#25 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
Co "trudno"? - nie rozumiem Twoich wypowiedzi, mozesz sie wypowiadac calymi zdaniami? Staraj sie jasno formulowac Twoje wypowiedzi, bo poki co to sa szczatkowe i nie maja wiekszego skladu, a co najwazniejsze znaczenia. Jesli sie wypowiadasz do kogos, to popieraj swoja wypowiedz jakimis faktami, spostrzezeniami, przykladami itp. Kazdy potrafi pisac prozne slowa i nabijac sobie posty... Jestes od dawna na forum i powinienes to wiedziec. Czekam na jakies bardziej rozwiniete wypowiedzi wyjasniajace Twoj stosunek i poglady.
![]() |
#27 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
... a mowia, ze milczenie jest zlotem... Jak masz tylko tyle do powiedzienia, to nie odpisuj w ogole na moje posty.
![]() |
#29 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() nie wiem gdzie tu widzisz problem ![]() jezeli program Ci nie pasuje - nie korzystaj z niego i poszukaj alternatywnego. ja mam 256 MB ramu i to z czego korzystam chodzi mi bardzo dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
PWr
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |