Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.03.2006, 15:11   #16
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!
Kostka RAM 512MB DDR400 kosztuje w granicach 150zl - wiec nie przesadzajmy z tym obciazaniem systemu.
w ten sposob pozniej sa takie kwiatki, ze dla windowsa 512, officea drugie 512 i 1 GB poszlo sie przejsc...
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.03.2006, 15:47   #17
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Remix, jadę na 256 Ramu od 4,5 roku, zarówno Win 2003 jak i XP, chodzą szybko i jestem zadowolony. Nie dokupie dziś pamięci do mojego staruszka bo to są SD-Ramy, dlatego pytam jak office 2007 będzie hulał na tym zestawie.
Stary 11.03.2006, 15:58   #18
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

Jasne, rozumiem. Ja mam na mysli tylko to, ze jak komus brakuje pamieci to dokupinie nie stanowi jakiegos wielkiego wydatku.
Pepperman mam 1GB i zastanawiam sie nad kupiniem drugiego (no przynajmniej kostki 512 zeby bylo 1,5 GB) i powiem, ze dla mnie 512 to za malo, wole pracowac w pelni komfortowo i nie odczuwac zadnych przeciazen. Dlatego nie boje sie, ze trzeba bedzie dokupic nawet ten drugi GB.
Wiadomo - pogrywam sobie w Battlefielda 2, gry potrzebuja duzo pamieci. Jak napisal Andrzej - cos za cos, to jest normalna kolej rzeczy.
Wychodze tez z zalozenia, ze jak komus wystarcz to co ma, to dobrze - kazdy ma inny gust, dla jednego praca z internetem na laczu 128kb/s to komfort, a drugiemu i 10Mb/s nie wystarczy.
Wszystko zlezy od potrzeb, ale nie mozna dzialac na zasadzie, zeby rezygnowac z przyjemnosci pracy z czyms tylko dlatego, zeby pochlanialo mniej pamieci.
Moim zdaniem tendencja jest prawidlowa i mozemy sie tylko cieszyc. Pamietam jak mialem 2MB RAM i bylem w 7 niebie, teraz mam 1GB i zaczyna mi brakowac Za 5 lat bede mial 3GB i to bedzie standard (to taki przyklad).
Stary 11.03.2006, 16:03   #19
pepperman
Guru

Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!

Jasne, rozumiem. Ja mam na mysli tylko to, ze jak komus brakuje pamieci to dokupinie nie stanowi jakiegos wielkiego wydatku.
Pepperman mam 1GB i zastanawiam sie nad kupiniem drugiego (no przynajmniej kostki 512 zeby bylo 1,5 GB) i powiem, ze dla mnie 512 to za malo, wole pracowac w pelni komfortowo i nie odczuwac zadnych przeciazen. Dlatego nie boje sie, ze trzeba bedzie dokupic nawet ten drugi GB.
kupic to nie sztuka (jakis tani crap). dobry program to jednak taki, ktory duzo moze i nie potrzebuje gigabajtow ramu. o ile jestem w stanie zrozumiec wymagania gry, ktora potrzebuje 2 GB ramu o tyle office, ktory music miec 512 jest jakims nieporozumieniem.
Stary 11.03.2006, 16:11   #20
Remix
Capo di tutti capi

Witam!

A kto powiedzial, ze ma miec?
Wiesz Windows XP tez pojdzie na 128MB RAM - kwestia jak Ci sie bedzie na tym pracowalo.
Ja po prostu chce tylko zauwazyc, ze nie mozemy tego rozpatrywac w takich kategoriach...
Nie mamy wplywu na wymagania programow, chce miec dany program, a brakuje mi pamieci - trudno - musze dokupic, lub uzywac alternatywnych o mniejszych wymahaniach.
Chce miec najnowszy Office - trudno musze za niego zaplacic i dostosowac swoj komp tak, zeby mi sie przyjemnie pracowala z nowym Office'm.
Rozumiem, ze tendencja dyktowania wymagan przez producentow, a nie dostosowywanie do odbiorcow, nie jest dobra tendencja.
Ale suma sumarum dzieki takiej polityce producentow mamy coraz szybsze komputery, coraz tansze i coraz bardziej dostepne.
Stary 11.03.2006, 16:19   #21
pepperman
Guru

Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!
Ale suma sumarum dzieki takiej polityce producentow mamy coraz szybsze komputery, coraz tansze i coraz bardziej dostepne.
wcale nie. nowe systemy, programy, straszne zarloki zasobow i wychodzi na to, ze jest tak samo jak bylo.
Stary 11.03.2006, 16:55   #22
Remix
Capo di tutti capi

Witam!

Jakos tego nie zauwazam... owszem na starym kompie to moze byc odczuwalne, ale jesli trzymac sie zasady, zeby zawsze miec kompa przynajmniej na srednim poziomie, to nie odczuwa sie tych obciazen.
Stary 11.03.2006, 17:08   #23
pepperman
Guru

Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!

Jakos tego nie zauwazam... owszem na starym kompie to moze byc odczuwalne, ale jesli trzymac sie zasady, zeby zawsze miec kompa przynajmniej na srednim poziomie, to nie odczuwa sie tych obciazen.
przyspieszenia tez
Stary 11.03.2006, 18:04   #24
Remix
Capo di tutti capi

Witam!

No wiesz...
Nie bede z Toba polemizowal, ale jak zmienilem 512MB na 1024MB to zauwazylem znaczne przyspieszenie, wiec nie wiem o co Ci chodzi... Podejrzewam, ze przy zmianie z 1024MB na 1536MB roznica nie bedzie juz tak odczuwalna (bynajmniej na chwile obecna). Nie wspominajac juz o wymianie innych komponentow, bo jak wymienilem GF6600GT na GF6800GS to zauwazylem ogromna roznice.
Stary 11.03.2006, 19:09   #25
pepperman
Guru

Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!

No wiesz...
Nie bede z Toba polemizowal, ale jak zmienilem 512MB na 1024MB to zauwazylem znaczne przyspieszenie, wiec nie wiem o co Ci chodzi... Podejrzewam, ze przy zmianie z 1024MB na 1536MB roznica nie bedzie juz tak odczuwalna (bynajmniej na chwile obecna). Nie wspominajac juz o wymianie innych komponentow, bo jak wymienilem GF6600GT na GF6800GS to zauwazylem ogromna roznice.
trudno
Stary 11.03.2006, 19:37   #26
Remix
Capo di tutti capi

Witam!

Co "trudno"? - nie rozumiem Twoich wypowiedzi, mozesz sie wypowiadac calymi zdaniami?
Staraj sie jasno formulowac Twoje wypowiedzi, bo poki co to sa szczatkowe i nie maja wiekszego skladu, a co najwazniejsze znaczenia.
Jesli sie wypowiadasz do kogos, to popieraj swoja wypowiedz jakimis faktami, spostrzezeniami, przykladami itp.
Kazdy potrafi pisac prozne slowa i nabijac sobie posty...
Jestes od dawna na forum i powinienes to wiedziec.

Czekam na jakies bardziej rozwiniete wypowiedzi wyjasniajace Twoj stosunek i poglady.
Stary 11.03.2006, 21:51   #27
pepperman
Guru

Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!
Kazdy potrafi pisac prozne slowa i nabijac sobie posty...
huh, jeden wiecej
Stary 11.03.2006, 22:19   #28
Remix
Capo di tutti capi

Witam!

... a mowia, ze milczenie jest zlotem...

Jak masz tylko tyle do powiedzienia, to nie odpisuj w ogole na moje posty.
Stary 11.03.2006, 23:25   #29
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
kupic to nie sztuka (jakis tani crap). dobry program to jednak taki, ktory duzo moze i nie potrzebuje gigabajtow ramu. o ile jestem w stanie zrozumiec wymagania gry, ktora potrzebuje 2 GB ramu o tyle office, ktory music miec 512 jest jakims nieporozumieniem.

nie wiem gdzie tu widzisz problem
jezeli program Ci nie pasuje - nie korzystaj z niego i poszukaj alternatywnego.
ja mam 256 MB ramu i to z czego korzystam chodzi mi bardzo dobrze mimo to planuje jeszcze dokupic min. 256, bo wymagania programow rosna, a komputer ciagle pozostaje taki sam. jezeli ten office nie bedzie mi dobrze dzialac bede dalej korzystac z 2003 i wcale nie bede rozpaczal z tego powodu
Stary 11.03.2006, 23:33   #30
s_tuden_t
PWr

Data rejestracji: 20.12.2004
s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik
...
ja mam 256 MB ramu i to z czego korzystam chodzi mi bardzo dobrze mimo to planuje jeszcze dokupic min. 256, bo wymagania programow rosna, a komputer ciagle pozostaje taki sam. jezeli ten office nie bedzie mi dobrze dzialac bede dalej korzystac z 2003 i wcale nie bede rozpaczal z tego powodu
mam nadzieje, ze na kosci 512 ramu to juz nie bedzie kaprysil bo chetnie bym sie nim pobawil a na dokupienie kolejnych 512 nie mam narazie kasy

Nie Gadaj z Idiotą.
Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu.
Potem Pokona Doświadczeniem.
s_tuden_t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: