![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No jasne. 80% uzytkownikow nie zauwazy roznicy (a pozostale powie nawet ze openoffice jest lepszy). Ja zatrzymalem sie na office2000, potem przeskoczylem na opena. Jak dla mnie bomba, w uzyciu nawet wygodniejszy (edytor rownan w porownaniu do office2000 to po prostu kosmos) i nie smieci w systemie. I tak przyjemnie legalny
![]() A za 400zl (wersja office dla studentow) kupie sobie gf6600 ![]() Wszystkim ktorym sni sie Office2007 na emule lub torrencie proponuje sprobowac - to nie boli i nie kosztuje. Nie trzeba nic aktywowac ![]() Ponadto jak mozna przeczytac w internecie format Open Document 1.0 stal sie oficjalnym formatem wymiany dokumentów przez podmioty publiczne (Rozporządzeniem Rady Ministrów w sprawie minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych, z dnia 11 października 2005r.) wiec mozna powiedziec ze jest to rozwiazanie przyszlosciowe. OO jest coraz czesciej stosowany przez rozne instytucje i firmy. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.03.2006 o godz. 16:50 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Prison break
Data rejestracji: 27.11.2004
![]() |
A kiedy wyjdzie pełna tego nie beta office 7 ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tylko pare ale jest do oo, nie ma odpowiednika publishera, nieraz drukwowanie nie idzie do konca(tak ma kumpel, na koncu zwis kompa) i nie jest w 100% kompatybilny z office,i do k... nedzy w szkolach caly czas wszystko opiera sie o offica, a o oo to tam pewnie malo ludzi wie.a potem jeden osiol z drugim dziwia sie ze tyle piratow w sieci i w ogole.odpowiednika accessa tez nie ma
. w linuxie tak ale w windowsie to juz nie.siedze na xp, mialem offica 2003 triala i jakos mi sie nie spodobal, mimo ze legalny i takie tam bzdety ale win2003 trial to juz inna sprawa co do nowego offica 2007 to jak dla mnie wyglad ma suuuper, ale po co mi on?i to pytanie powinni sobie zadac wszyscy sciagajacy go z sieci
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Prison break
Data rejestracji: 27.11.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Od wersji 2.0 openoffice ma baze danych oo.base. Nie wiem na ile odpowiada on accessowi bo ani jednego ani drugiego nie uzywam. Co do popularnosci produktu microsoftu to masz racje - wszyscy maja piraty i zmuszaja innych zeby je tez mieli. Mysle ze piraci niezle przyczynili sie do dominacji pakietu office
Zaden dostepny na rynku program nie potrafi przeczytac poprawnie plikow microsoftu - a to dlatego ze sa to formaty zamkniete. Microsoft celowo nie udostepnia ich specifikacji. Z drugiej strony oo lepiej czyta pliki doc niz office czyta opendocument . Mam plytke triala office2003pro (jeden wielki 12cm hologram). Ale jak przeczytalem ze wymaga aktywacji to do tej pory lezy na polce... aktywacja do demo.. lol... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie stoje, bo siedze, czy ped do nowosci nie zaslepia cie troche, ta cala mania aby miec i to miec cos nowego, czego inni nie maja, a nie patrzysz na to ze pieniadze z kieszeniu ubywaja?jak dla mnie to office xp wystarcz, a i pewnie 2000 by starczylo, kupowac ram po to by napisac dokument w wordzie?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Win XP SP2
|
|
|
#8 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a zmienili cos oprocz numerka, koloru skorki i znaczacego wzrostu wymagan?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
wymagania sprzętowe chyba nie wieksze niz Office 2003, bo na moim starym kompie ładnie chodzi, ale ten pasek narzędziowy, makabra
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja zainstalowa***322;em bete 2 lipne ***380;e szok, nie podoba mi si***281; wole starego dobrego Office 2003
Wo***322;a***322;o u was o aktywacje bo umnie nie
|
|
|
#11 |
|
Author
Zlotowicz
stary dobry to jest OpenOffice
![]() Office to przereklamowana kobyla o wyjatkowo malych mozliwosciach
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Author
Zlotowicz
a propos Officea
napisalem ze to przerosnieta kobyla o wyjatkowo malych mozliwosciach zapomnialem dodac: przez 99% uzytkownikow uzywana w jakis 1% swoich mozliwosci i ci wlasnie ktorzy wykozystuja mozliwosci w najmniejszym stopniu najbardziej sie upieraja ze Office na kompie byc musi |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Cytat:
Az chce sie powiedziec: Prawie jak MS Office
Ostatnio zmieniany przez luminat : 03.06.2006 o godz. 01:06 |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Coraz czesciej dokumentacja elektroniczna przesylana jest w *.rtf. W Office (tym od MS) mozna ustawic domyslny format zapisu plikow na np. *.rtf, i po klopocie. Poza tym pora zaczac poslugiwac sie otwartym, niezaleznym, darmowym i miedzyplatformowym formatem OpenDocument (dla tekstu: *.odt).
|
|
|
|
#15 | |
|
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
Cytat:
jesli macie jakies obawy czy dokumenty pisane w OO będą robiły problemy w odczytywaniu ich w office, zainstaluj OO i sprawdż, sciągnięcie go z netu zajmie chwilkę (instalka mało waży), moge podać jeszcze jeden powód uzywania OO - lubie mieć wybór narzędzi których używam, a OO mi taki wybór daje. WSPIERAJ OPEN SOURCE
|
|
|
![]() |
|
|