![]() |
Cytat:
ale było ostro || |
Cytat:
|
Cytat:
mam ten przypadek, że mi włosy zeszły na plecy....ale gdyby nie, też byn założył czapkę na pióra. :) |
w czapce chodze jak temperatura spada ponizej zera, zeby ubrac rekawiczki musi byc lepiej niz -20 a kalesony to chyba by musialo byc -40 (pomijam wypady w gory bo wtedy ubieram)
|
Cytat:
|
dbam dbam :D ale w nogi mi nie zimno to kalisrajtow nie nosze
|
Nam dyrektor zrobił prezent ;)i żebyśmy nie musieli odrabiać w ferie straconych przez mrozy dni mięliśmy dzisiaj lekcje tylko do 13:15 a jutro lekcje skrócone sa do 30 min każdą ;]
zawsze to coś... P.S - 22 :| |
Cytat:
|
Cytat:
mam dosc ciasna i bardzo ciepla kurtke, ktora chroni od tylka po szyje, rece nosze wkieszeni wiec dlatego brak rekawiczek, a kalesony no coz - gdybym choc troszeczke marznal to bym je ubral |
Nie no koszmaria -25 w tej chwili
Rano wsadzam nie powiem co w termos || |
Cytat:
Wrocław -18 - nie jest tak źle :) |
polałem sobie dooobrą setę balsamu pomorskiego - podobne do żołądkowel gorzkiej i czekam na następny odpał diesla....
samochód rano jest KONIECZNY a ulepszaczy do paliwa w całym mieście brak.... jest minus 24 stopnie - zimniej oczywiście niż wczoraj o tej godzinie*&^%$&^%$^&^%$^&^%$&*&^%$&*^%$^&&^%$&*^%*( &^%$*()*&^%$(*&^%$(*&^%$# taki0 urok prognoz pogody, a samochód ****a musi rano zapalić, więc siedzę tu do rana. |
wez laptopa i idz siedziec do auta :P
|
Cytat:
jestem zdenerwowany - tak gdyby się ktoś nie połapał :D |
Cytat:
- ty tez sobie walnij kielona i ci przejdzie :D |
Cytat:
-25....odpalam zaraz... |
Witam !
Poznań (Rataje) - za oknem -18 - czyli baaaardzooo mroźno - ale chyba ciut lepiej (cieplej || ) niż wczoraj - choć w tym zakresie 2 czy 3 stopnie nierobią już jakieś większej różnicy ;) Na szczęście w pokoju mam 21,5 stopnia Pozdrawiam gorąco !!! ro29 |
Okolice Radomia. U mnie - 29 stopni. Dzisiaj mój Lanos odpalił mi bezproblemowo. Akumulator był w aucie całą nockę. A mówią, że daewoo to takie kiepskie. Stały dużo lepsze autka rozkraczone. A poza tym po prostu zgazowane autka, takie jak mój trzeba przy takiej temp. odpalać na bezynce a po osiągnięciu przyzwoitej temperatury w silniku na gaz przełączać. Inaczej tzw. parowniki pod wpływem zimnego z natury gazu zamarzną wam po 2 km, bo płyn się nie zdąży rozgrzać, żeby na to nie pozwolić. Życzę powodzenia w porannych odpalaniach swoich czworokołowych przyjaciół..... ;)
|
Cytat:
Po pierwsze Ty/ albo pewnie rodzice/ wiecej zaplaca za ogrzewanie, co sie odbije pozniej ze trzeba bedzie sobie omowic sobie o chocby jakas wazna czesc do komputera... po drugie uciazliwosc zycia bedzie powazna, przemarzanie scian, uszkodzenia instalacji wod-kan i inne.. no i odmrozenia, tak tak Ciebie powinni zabrac na syberie i tam zostawic na tydzien U mnie dzis w nocy zamarzla rura wodociagowa i nie mam wody, nie pisze juz ze piec C.O. pracuje na pelnych obrotach a w domu mam 16 stopni max, wiecie gdzie ja mam juz te mrozy? w 4 literach! :wsciekly: |
U mnie za oknem -21 stopni ||
Rano prądu nie było :) Mój Lanos również dzielnie znosi mrozy :) |
A u mnie rano -30 gradusów
Ale kalesonki noszę bo moje dziewcze powiedziało abym dbał o klejnoty rodzinne ;) Trzymajmy się ciepło, bo wczoraj gazeta.pl podała że na ten weekend przewidują -45 ;) |
23 ponizej jak wstalem
ja p. jak zimno! |
na razie nie zapalił :klnie:
było -26 a teraz -25 może odpali ??? :'( ****a ten samochód musi zapalić.... (( |
Masz rację ja też mam megankę pali jak smok ,ale prowadzi się dobrze (kombi)
|
-24, 6.40 rano... Toyotka odpaliła :D
|
w moim przypadku to wina paliwa, które zatyka filtr. (zamiast diesla zsiadłe mleko)
podmuchałem ciepłym powietrzem i odpalił. chodzi nierówno, ale za chwilę może mu przejdzie jak się zagrzeje... |
Cytat:
|
Mam pytanie ,może głupie ale zapytam !
Czy kabel antenowy do TV może zamarznąc w temp -30 stopni ? |
Nadal nie wiem jaka temperatura bo termometr niewidoczny za zamarzniętą szybą. Cinquecento 700 odpala. Do benzyny wlałem nieco spirytusu. Uszczelki posmarowane. Odpala za 3 razem, ale nie kręci słabo tylko dość energicznie.
|
- 23 :|
|
Cytat:
zreszta! Przeciez sam pisales ze masz ochote na takie super syberyskie mrozy, wiec co tam dla Ciebie kanel antenowy :nie: |
nie wiem jaka jest temperatura, ale nie jest tragicznie wyszlam na dwor:) i zabardzo nie zmarzlam
|
jak zmarzniesz to zawsze moge pomoc ci sie rozgrzac :D
|
Cytat:
edit: a za daleko mam a za zimno jest a jestem za mlody:) |
Krowa która dużo ryczy, mało mleka daje ||
|
Cytat:
ma ktos pomysl na nude??a w takie zimno na spacer nie pojde. po za sprzataniem i jedzeniem??? |
Cytat:
- lubie mrozy wiec to tym bardziej odpada - tego tez bym nie powiedzial :P a tak wogole mowilem o drinku na rozgrzanie - no ale glodnemu chleb na mysli.... :P |
Cytat:
|
ja już dość mam mrozu dzisiaj ledwo mi się udało odpalić mego diessla służbowego
a na dodatak po sprawdzeniu okazało się,że dwie świece żarowe nie grzeją i trzeba było wymienić zobaczymy jak jutro odpali obecnie - 16 za oknem |
Moj komentarz do tej sprawy jest nastepujacy-od soboty nie wychodze z domu,nawet na krok a powinienem codziennie.Troche nudnawo wiec jutro chociaz sie przejde do miejsca w ktorym zdobywa sie wiedze :)
|
Cytat:
mogłeś dolać denaturatu |
Zaraz idę przepalić samochód, potem wyciągnąć akumulator. Może rano DIESEL zapali. Dzisiaj rano podgrzałem z kumplem lutlampą silnik i pomogło.
|
przeszedlem szybki kurs przeczyszczania instalacji gazowej....u babci leci gaz z woda.....
|
Witam !
Poznań - za oknem w kuchni tylko ;) ...- 13 Oczywiście po ostatnich wielkich mrozach to już niewielka różnica - i tak wszystko jest zmarznięte strasznie - a jak jest poniżej - 10 to i tak jest fatalnie ... Kiedy się wreszcie ociepli ?? :smutny: ro29 |
cholera, musze wkoncu troche popiolu po pokoju sypnac, bo normalnie strach chodzic po tym zasranym lodzie he he
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą @Ormianin - o tych mrozach ładnie się mówi i sobie żartuje - ale jak się pomyśli jakie to koszty idą - i jakie problemy mogą stworzyć (oprócz tego co napisałeś - to chociażby z samochodem :smutny:, a także z faktem, że może być wkrótce bardzo ślisko ponoć ), to tylko płakać się chce. Ja np. mam teraz w pokoju + 22 - ale kaloryfer był prawie cały dzień na max (teraz przykręciłem) - a te kreski na tym podzielniku w ostatnich dniach zaczęły ubywać zdecydowanie szybciej ... Cytat:
ro29 |
A teraz będzie kryptoreklama:
Mój AccessPoint (tryb Client antena -> LAN) pracuje podwieszony pod dachem, za cienką szybą, są tam -23 stopnie. W instrukcji napisali, że minimum to zero stopni - to jest sprzęt pokojowy Na wszelki wypadek rozgrzewam go mułkiem :) Ten sprzęt to Lantech WL-790, polecam. |
To przestaje być zabawne (( .Auto od paru dni jest unieruchomione (( ,akumulatory wykupione (( ,węgiel prawie cały spalony (( ,odmroziłem sobie palec u nogi(lekko) (( ,lodowisko(jezioro)zasypane śniegiem , że jeździć na łyżwach nie mogę (( ...Ja się tak nie bawię :nie:
|
-17 :D czyli ocieplenie... czas zdjąć kurtkę :) (drugą) ;)
|
Cytat:
Gość zobaczył tego accespointa i stwierdził, że już 2 takie dostał, bo zamarzły :D Ale mój leży sobie ładnie koło komputerka, temperaturka ok. 20 stopni, więc nic mu nie grozi || |
znaczace ocieplenie - na moim wywiejewie - 15 jak wstalem :D
generalnie - i tak zimno :D |
u mnie znów ok -30 ;(
kiedy to się skończy ? |
w sobote mamy bic z cala polska rekord zimna :D nie wiem czy to powod do dumy czy zmartwien (joke!) ale ja kibicuje jamajce :P
|
Cytat:
|
Krosno -27 we wtorek :) bleee źimno
|
Cytat:
|
... no, w Krakowie dzisiejsza noc była upalna, całe -18 stopni termometr pokazał.
|
Twardziele
nie dla wszystkich zima jest, aż tak sroga. proponuje ten artykuł :|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
to jednak człowiek jest twardszy niż stal oj podziwiać tych panów :respect: |
@radosio:
Widziałem tego pana z artykułu - mieszkam w Klimontowie. Strach pomyśleć co będzie jak temperatura spadnie w okolice 50 lub niżej. Żal mi tego człowieka, ale on sam nie chce aby mu bezinteresownie pomóc. Taki wybrał swój los. |
Cytat:
|
Noc była zimna, ale rano jakoś w miarę. Chyba 10-11 stopni.... Nic takiego. Auto odpaliło od razu.
P.S. Spirytusu musiałem użyć, bo denaturatu nie miałem. |
Cytat:
niektórzy podobno mają jakieś takie wyprowadzenia od przyłącza, aby podłączyć spawarkę bez rozkopywania ja nie jestem podłączony do wodociągu, bo nie chcę - mam swoją studnię i to bezpośrednio pod poziomem domu - teraz widzę, że to dobre jest |
oj już dzisiaj było ciepełko
rano -18 a obecnie -9 czyżby już po zimie?? |
Cytat:
|
całkiem w normie - 15 potem będzie -19 - bryka rano odpali na ultimate dieslu :)
|
Witam !
Cytat:
A niestety - wydawało się, że to już po mrozach - a to jednak nie - w Poznaniu za oknem mam już .. - 11 !! Chyba znów noc będzie mroźna :smutny: Pozdrawiam ciepło !! ro29 |
Cytat:
zycze ciepla:) |
Witam !
Cytat:
Pozdrawiam ro29 P.S. A w Poznaniu znów mroźna noc się szykuje - już jest -12 za oknem :smutny: |
Cytat:
ale rzeczywiscie sa niesamowite |
u mnie aktualnie okolo 0*C i wszystko sie topi..
wszedzie woda, ble :| pozdro ;) |
Cytat:
W Poznaniu również około 0 stopni Tylko jak zobaczyłem prognozę, że za 2-3 dni znów ma być w nocy - 20 :smutny: :smutny: :smutny: ro29 |
Ilość załączników: 1
A u mnie (Kujawsko-Pomorskie) jest tak.Zrywam sobie brzoskwinki i zajadam. :serdusz:
|
a ja nie wiem ile mam teraz za oknem i prawde mowiac, nic mnie to nie obchodzi :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:20. |