![]() |
Cytat:
Szczerze polecam te oponki. YOKOHAMA A.drive 185/65R14 mam założone do Forda Focusa kombi i powiem, że są rewelacyjne. Wprawdzie przejechałem na nich w tym sezonie dopiero ok 2000km, ale zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Na suchym , a w szczególności na mokrej nawierzchni trzymają się drogi jak przyklejone do asfaltu. Odprowadzanie wody jest bardzo dobre. W trakcie przejeżdżania przez większe kałuże praktycznie nie odczuwa się tzw efektu aquaplaningu. Według mnie jest to jedna z najlepszych opon w cenie do 200,00zł. Ja za swoje 4 szt zapłaciłem 645,32zł z dostawą gratis i płatnością przy odbiorze. Pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
No i takie felgi to nie na nasze drogi chyba ze na jeden sezon i wymiana felg :taktak:
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak kogo***347; sta***263; na auto z ko***322;ami 19" w standardzie to nie b***281;dzie narzeka***322; na cene opon, nie wspominaj***261;c ju***380;, ***380;e opony innych marek w takim rozmiarze te***380; tanie nie b***281;d***261;.
|
Cytat:
|
Cytat:
Duża felga poprawia skuteczność hamowania, niski profil opony poprawia zachowanie w zakrętach i ogólne reakcje samochodu na sterowanie. Problemem jest jakość naszych dróg. Duze felgi+niskoprofilowe opony oznaczają słaby komfort jazdy, trzeba też bardziej uważać na dziury, żeby nie zniszczyć kosztownego sprzętu :] |
Cytat:
niski profil, niskie zawieszenie - głębokie dziury - :ysz: |
Tak jak to mowil Jan kup Debice.
|
Firestone, Michelin, Fulda, Continental. W to bym celowa***322;.
Nic innego ta***324;szego bym nie kupowa***322;. Chyba, ***380;e to do malucha do je***380;d***380;enia po wsiach. |
Cytat:
Troche to dziwne :sciana: ja tak spokojnie prowadze ... |
Badziewie kupujesz...
|
nie ma już opon, na których da się zrobić duże przebiegi...
taka polityka marketingowa producentów :sciana: |
@promek
za ostro jeździsz :taktak: u mnie yoko w miniaku drugi sezon i dają radę P.S. zimówki dały radę też |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:57. |