![]() |
Bez problemu się da - zapraszam na przejażdżkę. :]
|
Na tej wyspie nie da się tyle zrobić. :P
|
Opony wymieniam raz w roku - co ~40 tys km. :P
|
A ty niby ile robisz?
Moje np mają 100k km i jeszcze ze 20k na pewno zrobią. |
Za rok, dwa będziesz na tych samych oponach jeździł? :wow:
To ile km rocznie robisz? :hmm: |
Wiec po przejechaniu 2000km chyba mozna juz cos napisac o nich. Jak pierwsze wrazenie zrobily nie za ciekawe tak potem dluga jazda byla zadawalajaca. Hamowanie i jazda po mokrym takze. Nawet wiecej niz zadawalajaca.
Ale wracajac do moich postow z przed 4 lat to samo pisalem w pierszym roku o AC01. Tak wiec chyba bardziej tu chodzi o to ze sa nowe, niz cala reszta, No ale zobaczymy co za rok, dwa co wtedy napisze:hmm: |
Oj kleją się te alusy, kleją.
Potrafi tak złapać, że nie będziesz w stanie zmienić koła w trasie. :sciana: No, jeśli dwa razy w roku ściągasz koła i zmieniasz opony to raczej problemu nie zauważysz. |
Jeżeli otwór w feldze odpowiada średnicy piasty, to pierścień centrujący oczywiście potrzebny nie jest. W innym przypadku być musi.
Przyznam, że pierwszy raz spotykam się z owym "klejeniem" - ale na pewno odrobina smaru miedzianego nie zaszkodzi. :] |
Pierscienia centrujacego nie mam, jak zamawialem felgi przez warsztat twerdzili ze do punciaka pasuja bez. Co prawda felga nie klei sie w tym miejscu, ale myslisz ze to moze byc przez to?
|
Masz do nich plastykowy pierścień założony od wewnętrznej strony felgi ?
|
No i w koncu zalozone. Jednak pierwsze proby hamowania nie powiodly sie.
Akurat sie rozpadalo wczoraj wieczorem i wpadlem przy tescie w maly poslizg:sciana: Swoja droga zauwazylem dziwna sprawe. Ten sam rozmiar co wczesniej czyli 185x60xR14. yokohamy Ac01 byly a przynajmniej sprawialy wrazenie szerszych opon, wiecej ponad felge wychodzily. A te takie jakies normalne. Wcale szerokie sie nie wydaja. Dzis juz mam po deszczu wiec przed jutrzejszym wyjazdem nad baltyk mam nadzieje ze jeszcze pohamuje ostro. No ii najwazniejsze , ****ica mnie ostatnio brala przy sciaganiu felg aluminiowych. kleily sie do bebnow i tarcz. Po raz pierwszy uzylem miedzi by zapobiec utlenianiu. Ciekawe czy to naprawde pomaga:hmm: |
Ja bym jednak poszukał dobrych letnich, co w zimie też dają radę, czyli broń Boże nie jakieś rowkowe na deszcz.
Bieżnik kostka, guma w miarę miękka, jak się jeździ tylko po mieście, to nie warto zimówek brać, jak jest możliwość trasy w zimie, to nie można nie mieć zimówek. |
No zimówki ciut za miękkie na lato. Powiem wam, że przy moich 15 tysiącach rocznie następnym razem kupię porządne całoroczne i nie będę się bawił w zmianę opon.
|
Cytat:
|
Jeździłem kiedyś na Uniroyal RainSport, mile wspominam, tak samo jak Bridgestone Potenza :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:22. |