![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Oprogramowanie CAD/CAM
Witam:-)
Przegladam czesto form i widze, ze zawsze ktos udzieli jakiejs dobrej wskazowki:-) Mam prosbe. Szukam oprogramowania jak w tytule. Dla niewtajemniczonych, sluzy ono do projektowania i wytwarzania w przemysle min mechanicznym. Do tej grupy mozna zaliczyc autocada i jego rozne odmiany. Ja jednak szukam czego troszke innego. Interesowalaby mnie catia, proinzynier, cos z solidow itp. oraz programy generujace kody maszynowe na obrabiarki np alphacam, solidcam, mastercam. Podalem przyklady, jesli ktos moglby mi pomoc moge podac wiecej szczegolow odnosnie ktoregos z programow. Bede dzwieczny za pomoc. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
![]() |
Re:-)
Heh sam sobie odpowiadam:-))) Cosik mi sie jeszcze przypomnialo. Szukam i jak na razie bezskutecznie windowsaxppl, ale w wersji home. Nie wiem czy podobnie jak w pro jest wersja corporacyjna. Bede wdzieczny za pomoc w lokalizacji miejsca. Pozdrawiam i milego popoludnia |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
jeśli chodzi o progsy dające wynikowo kody sterujące do wymienionych przez Ciebie maszynek / kja buym jessz do tego dodał roboty przemysłowe a raczej ich zestawy/ to z tego co mam i urzywam to obydwie/ a dokładniej to nawet 3 / moje cholery
![]() a co do kaśki to nawet sietakową bawię ale niestety postawione bydle na aix'e ![]() ![]() ![]() pozdro
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Re:-)
Oooo bratnia dusza, ktora chyba wie czego szukam:-) Wymienione przez Ciebie programy to min jest to czego szukam. I musze Cie pocieszyc, ze z softem (przynajmniej niektorym wymienionym) nie jest az tak zle:-). Catia, Cadds5 czy Pro hmmm...moze moglbym Ci w pewnym sensie pomoc:-). Co do oprogramowania maszynowego to juz gorzej:-(. Klucze sprzetowe itp robia swoje. Ponadto masz racje, soft jest pod maszyne a raczej czesc softu (postprocesor). Dlatego tez nie szukam progsa pelnomodulowego, tylko czegos na ksztalt demo. Chce "powachac" czym to wogole pachnie, by w przyszlosci miec pojecie. Obecnie wykorzustuje (tylko czesciowo) Mastercama, ale jakos nie przypadl mi do gustu a poza tym wydaje mi sie, iz jest malo spotykany (moze sie myle). Dodam jeszcze, ze rozchodzi mi sie o wersje windowsowe (nt) (stacje robocze to na dzien dzisiejszy nie dla mnie) i tylko taki mnie interesuje. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
czym pachnie? programowaniem w trybie graficznym
![]() czysta przyjemność i qpa błedów ![]() pozdro
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Noob - oprogramowanie - problem z wyborem | turzol | Napędy optyczne DVD | 1 | 12.09.2004 18:58 |
oprogramowanie do skanera | niceboy | Off topic | 2 | 27.08.2002 19:48 |
Oprogramowanie dla samsunga cd-r/rw sw212B | Artistt | Napędy optyczne CD | 0 | 03.10.2001 20:08 |
Jake jest dołączone oprogramowanie | herkules | Napędy optyczne CD | 1 | 20.05.2001 00:21 |