Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.05.2002, 14:08   #1
dominix
Bywalec

Data rejestracji: 17.04.2002
dominix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Oprogramowanie CAD/CAM

Witam:-)
Przegladam czesto form i widze, ze zawsze ktos udzieli jakiejs dobrej wskazowki:-) Mam prosbe. Szukam oprogramowania jak w tytule. Dla niewtajemniczonych, sluzy ono do projektowania i wytwarzania w przemysle min mechanicznym. Do tej grupy mozna zaliczyc autocada i jego rozne odmiany. Ja jednak szukam czego troszke innego. Interesowalaby mnie catia, proinzynier, cos z solidow itp. oraz programy generujace kody maszynowe na obrabiarki np alphacam, solidcam, mastercam. Podalem przyklady, jesli ktos moglby mi pomoc moge podac wiecej szczegolow odnosnie ktoregos z programow. Bede dzwieczny za pomoc.
Pozdrawiam
dominix jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.05.2002, 14:40   #2
dominix
Bywalec

Re:-)
Heh sam sobie odpowiadam:-)))
Cosik mi sie jeszcze przypomnialo. Szukam i jak na razie bezskutecznie windowsaxppl, ale w wersji home. Nie wiem czy podobnie jak w pro jest wersja corporacyjna. Bede wdzieczny za pomoc w lokalizacji miejsca.
Pozdrawiam i milego popoludnia
Stary 08.05.2002, 14:49   #3
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeśli chodzi o progsy dające wynikowo kody sterujące do wymienionych przez Ciebie maszynek / kja buym jessz do tego dodał roboty przemysłowe a raczej ich zestawy/ to z tego co mam i urzywam to obydwie/ a dokładniej to nawet 3 / moje cholery są zabezpieczone kluczami sprzętowymi i już od początku są dostosowane do konkretnych lini produkcyjnych
a co do kaśki to nawet sietakową bawię ale niestety postawione bydle na aix'e a wersja for nt niestety u mnie w domciu nie chodzi a co do proinżyniera lub cdds5 i tym podobnych to sam bym był zainteresowany
pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2002, 15:58   #4
dominix
Bywalec

Re:-)
Oooo bratnia dusza, ktora chyba wie czego szukam:-) Wymienione przez Ciebie programy to min jest to czego szukam. I musze Cie pocieszyc, ze z softem (przynajmniej niektorym wymienionym) nie jest az tak zle:-). Catia, Cadds5 czy Pro hmmm...moze moglbym Ci w pewnym sensie pomoc:-). Co do oprogramowania maszynowego to juz gorzej:-(. Klucze sprzetowe itp robia swoje. Ponadto masz racje, soft jest pod maszyne a raczej czesc softu (postprocesor). Dlatego tez nie szukam progsa pelnomodulowego, tylko czegos na ksztalt demo. Chce "powachac" czym to wogole pachnie, by w przyszlosci miec pojecie. Obecnie wykorzustuje (tylko czesciowo) Mastercama, ale jakos nie przypadl mi do gustu a poza tym wydaje mi sie, iz jest malo spotykany (moze sie myle). Dodam jeszcze, ze rozchodzi mi sie o wersje windowsowe (nt) (stacje robocze to na dzien dzisiejszy nie dla mnie) i tylko taki mnie interesuje.
Pozdrawiam
Stary 09.05.2002, 08:02   #5
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czym pachnie? programowaniem w trybie graficznym bez zagłebianie się w parametry bo tym się już driverki i kompilatory zajmują
czysta przyjemność i qpa błedów jest to dosyć proste / o ile zna sie maszynę i jej ograniczenia i/lub narowy/
pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: