![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Ja dla zasady bym im zrobił burde, postraszył Federacją Konsumenta i mediami ...
Poza tym to zadośćuczynienie wyciągnąłbym jak z paszczy lwa i koniec roboty. Trochę za spokojnie to załatwiłeś - ja bym paczki nie odebrał na twoim miejscu
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
epol, zgadza sie napisalem nawet ze byl wymieniony nawet czesciej niz co 4 naprawy bo w sumie 5 razy, ale za kazdym razem na zepsuty - ten model tak ma (S40), i normalna firma powinna zaoferowac wymiane bubla na inny sprzet, a nie branie klienta na przetrzymanie - ja w koncu swoj sprzedalem... ile mozna
generalnie - nigdy wiecej plus i pewnie nigdy wiecej siemens a czemu oddawalem przez plusa? zeby miec zastepczy, pozatym kupilem go w plusie (niestety w czasach rekojmi jeszcze) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
A jeśli mowa o S40 to nie był oryginalny Siemens. Ten telefon był produkowany przez inną firme na zlecenie Siemensa.
Oryginalne Siemensy sa idealnymi fonami. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Author
Zlotowicz
tak, to byl bosch, ale co to mnie jako klienta obchodzi - fakt jest taki ze to siemens ten tel firmowal i to siemens tak olal tysiace ludzi ktorzy kupili taki telefon
przypomne ze podobna wpadke mialo np daewoo z blachowka jakiejs serii lanosa - wymienili chetnym za free, intel z seria pentiumow - wymienili wszystkim chetnym za free, nokia z pierwsza 7 - wymienili wszystkim soft... a siemens olal nie chodzi mi o to ze aparat awaryjny, bo kazdemu sie moze zdarzyc, chodzi o podejscie firmy do klienta: siemens z plusem udowodnili ze klienta maja w D - siemens nie wymieniajac go na inny model (lub wypuszczajac oprogramowania usuwajace bledy), a plus przetrzymujac moj telefon DWA MIESIACE dadam ze nie otrzymalem ani zadnej rekompensaty, ani nawet przeprosin za taki stan zeczy |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zlotowicz
![]() |
Nie wiem jak to było kiedyś z tym fonem, bo gsm zajmuje sie dopieor od 1-2 lat. Teraz gdy mam wieszajacego sie s40 wgrywam mu najnowszy (bardzo stary on jest) soft i jest ok.
Tak może było kiedyś. Niedawno Siemens miał wpadke z S55 i wypadającymi klawiszami. Wszystkim chętnym wymienił/wymienia te klawiaturki bez zająknięcia. Kiedyś było inne podejście do klienta. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.07.2002
![]() |
potwierdzam opinie o monitor.pl
kupowalem Acera 1731 monitor ktory miał byc w poniedziałek dotał w sobote (tego samego tygodnia) kosztów telefonu nie licze |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#9 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Potem zaczęło się standardowe zwalanie winy na firmę przewozową, nawet już po tym, jak dotarliśmy do potwierdzenia, kiedy tak naprawdę zostało to wszystko wysłane. Na początku ja zajmowałem się tą sprawą i po prostu wprost zarządałem konkretnego wynagrodzenia, czy też odszkodowania za to, jak zostaliśmy potraktowani. Potem prawdopodobnie zwróciłbym się do rzecznika praw konsumenta, a nie wykluczam, że ostatecznie może również oddał sprawę do sądu. Ale w międzyczasie inna osoba wzięła się za załatwianie tego i ostatecznie nic z tym nie zrobiła. Nie zmienia to jednak faktu, że można dojść swoich racji i według mnie warto to robić, ponieważ jeśli wszyscy będą odpuszczać, to nic się nie zmieni. W Twoim przypadku napisałbym do nich maila i dokładnie opisał tą sytuację (właściwie już to zrobiłeś, warto by to było tylko trochę przeredagować). I prosto zapytał - co zamierzają z tym zrobić. A po odpowiedzi zdecydował, co robić dalej, nie wykluczając kontaktu z rzecznikiem, lub nawet podania sprawy do sądu (chociaż to w tak błahej sprawie raczej bym już sobie darował, ale pewny nie jestem)... Powodzenia
|
|
|
|
#10 |
|
Author
Zlotowicz
epol, bo sie jeszcze okaze ze to Ty byles tym inteligentem, ktory wgrywal mi ciagle ten sam soft zawierajacy oczywiscie ciagle bledy
pracujesz w RR Servis? mam nadzieje ze nie - to wlasnie oni serwisuja Siemensy wysylane z Poznaniaa co do tego ze po wgraniu najnowszego softu jest "ok", proponuje zajrzec na telefonia.wp.pl - nie tylko ja mam "pochlebna opinie" o firmie wypuszajacej takiego bubla ja juz swojego sprzedalem - mam dosc jego dziwactw - np absolutnym standardem jest slyszenie przez osobe dzwoniaca na moj tel info o niedostepnosci abonenta, podczas gdy moj fon pokazuje ze jest poprawnie zalogowany, szkoda ze testy w serwisie omijaja ten drobny szczegol, na wydrukach jest wsio pieknie coz, firma sie popisala, plus jeszcze lepiej, nie mam zamiaru dopuscic zeby takie gnoj destalu choc jeszcze grosza z mojej kieszeni... co automagicznie oznacza tez moja rodzine... paru klientow mniej - oplaca sie tak traktowac klienta (dobrego i dotychczas wiernego - 6 lat w plusie, 3 siemens w rodzinie, dwa z nich z najwyzszej polki swego czasu czyli S i SL) |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zlotowicz
![]() |
nimal, ja nie mam tu zamiaru się z toba kłócic, bo nie o to mi chodzi.
Tym serwisantem na pewno nie byłem ja. Nie moja okolica, wtedy bylem na to za młody. GSM to moje hobby, które jednak przynosi jakieś tam zyski. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Gość
|
jak czytalem ten orlen to juz nie wiedzialem co myslec o poscie
![]() co do monitora to witaj w polsce "bo tutaj jest jaki jest poprostu............................." |
|
|
|
#14 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Z reszta dobry handlowiec zna zasade: zadowolony klient powie o mnie dziesieciu osobom, a niezadowolony powie 100! Wystarczy sie tego trzymac, a dobra obsluga zaprocentuje.
|
|
|
|
#15 |
|
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
nimal ziomku
ja akurat z plusem serwis oceniam OK. Dalem Nokie 3510i ktora w sylwestra poczestowalem piwkiem a na dodatego sciagnalem sobie z niej simlocka wiec wogole mialem mala nadzieje ze przyjma mi do gwarancji a przyjeli,dali telefon zastepzy a moj dostalem za tydzien z najnowszym softem naprawiony
|
|
|
|
![]() |
|
|