![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
wnioski i przemyslenia
Witam szanownych kolegow
![]() obserwowalem sobie przebieg dyskusji i mam nastepujace wnioski Moim zdaniem dzial powinien poruszac jedynie zagadnienia zwiazane, z nagrywaniem plyt CD. Uwazam tak dlatego, ze w sieci jest pelno - dziesiatki, stron poswieconych linuxowi. Opisuja ona rozne aspekty ale raczej nie ma strony na ktorej ktos zajalby sie jedynie zapisem plyt CD. Oczywiscie mozemy zamiescic jeden artykul tytulem wprowadzenia zawierajacy wykaz odnosnikow do innych specjalistycznych stron o linuxie. Natomiast powinnismy sie zajac tyko nagrywaniem. Spojrzcie na to tak - czy cdrinfo jest strona o windows. MOim zdaniem nie - oczywiscie piszemy i roznych sprawach ale zawsze zwiazanych z nagrywaniem plyt CD, sprzetem itd. Tworzenie dzialu o linuxie jako takim mija sie z celem rowniez z innego powodu - system zyje i ciagle sie zmienia a poza tym jest ogromny. Nie damy rady zajac sie calym linuxem. Osobiscie bylbym za tym by skupic sie nad jedna dziedzina i nie odbiegac od glownej tematyki strony. Proponuje byscie sie zastanowili nad jakis planem dzialan tzn chodzi mi o liste tematow do opisania. Jak lista bedzie zamknieta to mozna sie zajac pisaniem. Gotowe teksty beda publikowane na stronie. A no i bardzo wazna rzecza jest to by zdecydowac sie na opis jednej dystrubucji linuxa a nie pisac o wszystkich. Mysle, ze warto zastanowic sie nad RedHatem lub Mandrake - one sa chyba najpopularniejsze(moze jeszcze SuSe). Ja ze swej strony moge cos tam napisac jednak z racji innych obowiazkow i nowego pomyslu jaki bede realizowal dla CDRINFO glownie skupie sie na prowadzeniu innych chetnych - wyszlo, ze jestem siakis redaktor ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Gość
|
Witam,
Na wstępie napiszę, że bardzo mnie cieszy Wasze zainteresowanie tematem. ![]() Oczywiście rozumiem kolegów BD i Monter'a. Dział n/t Linux'a powinien zawierać w większości (pewnie zaraz któryś napisze, że nie w większości, lecz tylko ![]() ![]() No chyba, że "Shephowie" wywalicie topic z działu ![]() Jeśli natomiast chodzi o dystrybucje, hmm, z tego co do tej pory wyczytałem, Linux firmy MandrakeSoft jest dystrybucją opartą na Red Hat Linux, tak więc czy nie mogą być brane pod uwagę obie te dystrybucje ? A i tak mogę się założyć, że jesli ktoś napisze, iż ma problem pod Suse czy Slackware, to osoby znające odpowiedź - pomogą. ![]() A nad listą tematów zaczynam się już zastanawiać, ale najpierw śniadanie. ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
natomiast na forum dodaloby sie nowy dzial nt linuxa i tam wolnoc tomku ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
BD napisa***322;(a)
Cytat:
![]() a tak na serio jak bedzie taki dział to może sie cos naucze o linuxie bo powiem szczeze nigdy go nie miałem i nie interesowałem się tym systemem ale czy aby na tyle jest ludzi majacych problem z nagrywaniem płlyt pod linuxem ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
całkiem przyjemnie nagrywa sie pod linuxem 8) 8)
![]() |
#21 |
Gość
|
![]()
Cały czas myślę nad listą ewentualnych 'spraw' do omówienia.
![]() Jak już trochę się tego nazbiera, to wrzucę na Forum. Nie będę przelewał pojedynczych myśli na klawiaturę. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|