Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.11.2002, 08:34   #16
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wnioski i przemyslenia

Witam szanownych kolegow

obserwowalem sobie przebieg dyskusji i mam nastepujace wnioski

Moim zdaniem dzial powinien poruszac jedynie zagadnienia zwiazane, z nagrywaniem plyt CD. Uwazam tak dlatego, ze w sieci jest pelno - dziesiatki, stron poswieconych linuxowi. Opisuja ona rozne aspekty ale raczej nie ma strony na ktorej ktos zajalby sie jedynie zapisem plyt CD. Oczywiscie mozemy zamiescic jeden artykul tytulem wprowadzenia zawierajacy wykaz odnosnikow do innych specjalistycznych stron o linuxie. Natomiast powinnismy sie zajac tyko nagrywaniem. Spojrzcie na to tak - czy cdrinfo jest strona o windows. MOim zdaniem nie - oczywiscie piszemy i roznych sprawach ale zawsze zwiazanych z nagrywaniem plyt CD, sprzetem itd.

Tworzenie dzialu o linuxie jako takim mija sie z celem rowniez z innego powodu - system zyje i ciagle sie zmienia a poza tym jest ogromny. Nie damy rady zajac sie calym linuxem.

Osobiscie bylbym za tym by skupic sie nad jedna dziedzina i nie odbiegac od glownej tematyki strony.

Proponuje byscie sie zastanowili nad jakis planem dzialan tzn chodzi mi o liste tematow do opisania. Jak lista bedzie zamknieta to mozna sie zajac pisaniem. Gotowe teksty beda publikowane na stronie.
A no i bardzo wazna rzecza jest to by zdecydowac sie na opis jednej dystrubucji linuxa a nie pisac o wszystkich. Mysle, ze warto zastanowic sie nad RedHatem lub Mandrake - one sa chyba najpopularniejsze(moze jeszcze SuSe).

Ja ze swej strony moge cos tam napisac jednak z racji innych obowiazkow i nowego pomyslu jaki bede realizowal dla CDRINFO glownie skupie sie na prowadzeniu innych chetnych - wyszlo, ze jestem siakis redaktor .
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.11.2002, 09:31   #17
TOMMYx
Gość

Witam,

Na wstępie napiszę, że bardzo mnie cieszy Wasze zainteresowanie tematem.
Oczywiście rozumiem kolegów BD i Monter'a. Dział n/t Linux'a powinien zawierać w większości (pewnie zaraz któryś napisze, że nie w większości, lecz tylko ) info o nagrywaniu pod tym OS'em. Aczkolwiek wydaje mi się, że gdy ktoś zada pytanie nie związane z nagrywaniem jako takim, to przecież znajdzie się osoba, która odpowie na takie pytanie.
No chyba, że "Shephowie" wywalicie topic z działu

Jeśli natomiast chodzi o dystrybucje, hmm, z tego co do tej pory wyczytałem, Linux firmy MandrakeSoft jest dystrybucją opartą na Red Hat Linux, tak więc czy nie mogą być brane pod uwagę obie te dystrybucje ?

A i tak mogę się założyć, że jesli ktoś napisze, iż ma problem pod Suse czy Slackware, to osoby znające odpowiedź - pomogą.

A nad listą tematów zaczynam się już zastanawiać, ale najpierw śniadanie.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2002, 11:58   #18
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Oczywiście rozumiem kolegów BD i Monter'a. Dział n/t Linux'a powinien zawierać w większości (pewnie zaraz któryś napisze, że nie w większości, lecz tylko ) info o nagrywaniu pod tym OS'em. Aczkolwiek wydaje mi się, że gdy ktoś zada pytanie nie związane z nagrywaniem jako takim, to przecież znajdzie się osoba, która odpowie na takie pytanie.
No chyba, że "Shephowie" wywalicie topic z działu
no masz racje ale chodzi o teksty na stronie - artykuly i opracowania - to powinno byc poswiecone tylko nagrywaniu
natomiast na forum dodaloby sie nowy dzial nt linuxa i tam
wolnoc tomku
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2002, 17:14   #19
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
BD napisa***322;(a)
Cytat:
wolnoc tomku
w swoim domku
a tak na serio
jak bedzie taki dział to może sie cos naucze o linuxie
bo powiem szczeze nigdy go nie miałem i nie interesowałem się tym systemem
ale czy aby na tyle jest ludzi majacych problem z nagrywaniem płlyt pod linuxem żeby tworzyc nowy dział! no nic jak bedzie dział to bedzie a jak nie bedzie to tez dobże
tomgoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2002, 21:58   #20
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
całkiem przyjemnie nagrywa sie pod linuxem 8) 8)
Stary 15.11.2002, 16:24   #21
TOMMYx
Gość

Smile ..pisałem, że 'utrzymam' post na samej górze ;) :)

Cały czas myślę nad listą ewentualnych 'spraw' do omówienia.
Jak już trochę się tego nazbiera, to wrzucę na Forum.
Nie będę przelewał pojedynczych myśli na klawiaturę.
  Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: