Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Osama is back ?? Zamachy w Londynie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/osama-back-zamachy-londynie-54080/)

andrzejj9 07.07.2005 13:24

Cytat:

Napisany przez para
"W związku z serią wybuchów w londyńskim metrze, władze Warszawy zwołały posiedzenie sztabu kryzysowego. Wzmocniono ochronę stołecznego metra i lotniska "Okęcie"

Rzecznik prezydenta stolicy Marcin Roszkowski podkreślił, że w warszawskim metrze nie stwierdzono żadnego zagrożenia. Jednak eksperci od bezpieczeństwa mają przeanalizować sytuację. Sprawdzą, czy wszystkie przygotowane na wypadek zagrożenia procedury działają zgodnie z planem."
.

Co oni ****a *******ą?!! Jaką ochronę?? Żeby coś wzmocnić, musiałoby to najpierw w ogóle być...

Pamiętam kurde jak ze dwa lata temu na lotnisku w Warszawie zobaczyłem leżącą praktycznie na środku przejścia reklamówkę, wyraźnie czymś wypchaną. Po upewnieniu się, że do nikogo nie należy, poinformowałem o tym najpierw kobietę w informacji, a potem, po żadnej reakcji z jej strony, jakiegoś niby pracownika "ochrony". Przez dwie godziny, jak stałem tam w kolejce, nikt się torbą nie zainteresował...

para 07.07.2005 13:18

Nasi też się chcą wykazać:
"W związku z serią wybuchów w londyńskim metrze, władze Warszawy zwołały posiedzenie sztabu kryzysowego. Wzmocniono ochronę stołecznego metra i lotniska "Okęcie"

Rzecznik prezydenta stolicy Marcin Roszkowski podkreślił, że w warszawskim metrze nie stwierdzono żadnego zagrożenia. Jednak eksperci od bezpieczeństwa mają przeanalizować sytuację. Sprawdzą, czy wszystkie przygotowane na wypadek zagrożenia procedury działają zgodnie z planem."

Miałem kiedyś wątpliwą przyjemność wracania z wakacji jak rząd wzmocnił kontrolę na granicach - było to chyba po zamachu w Moskwie kilka lat temu.

Zamiast godziny staliśmy 6 godzin na granicy.

georg 07.07.2005 13:15

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
No i po olimpiadzie w Londynie... hehe...

no coments:(

andrzejj9 07.07.2005 13:08

Przed chwilą w radiu słyszałem.. Kurde, a miałem tam teraz być...

pawelblu 07.07.2005 12:52

Cytat:

Napisany przez MacGyver
...Pierwszenstwo w jej korzystaniu mają ekipy ratownicze itp...

Hm ... ale sluzby ratownicze maja swoj wewnetrzny system komunikacji.

Mi sie wydaje ze zrobili deadlocka po to zeby terrorysci nie mogli sie ze soba skontaktowac. To standardowa procedura w takich przypadkach ...

MacGyver 07.07.2005 12:44

Cytat:

Napisany przez Air
W Londynie padły telefony, nie mogę się do kumpla na komórę dodzwonić.

Sieć telefoniczna została "wyłaczona" dla zwykłych obywateli.
Pierwszenstwo w jej korzystaniu mają ekipy ratownicze itp.
O 13 premier ma wygłosić oficialne przemówienie

Berion 07.07.2005 12:41

Tylko patrzeć jak i u nas zrobią kocioł... mówię wam.

Bush... "dziękujemy Ci" :|

-Kowalik- 07.07.2005 12:41

No i po olimpiadzie w Londynie... hehe...

prometeusz 07.07.2005 12:40

chyba to pierwsze jednak bardziej prawdopodobne, poczekamy zobaczymy

georg 07.07.2005 12:39

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Na CNN relacja bezposrednia z Londynu, a na BBC Prime ...... program ogrodniczy ...... :|

Na TVN24 też relacja bezpośrednia z Londynu ....:(

pawelblu 07.07.2005 12:38

Tak - mowili o tym ze padly komorki w centrum Londynu. Choc to predzej dzialania sluzb specjalnych niz terrorystow ...

michal_zb 07.07.2005 12:35

a może to jakieś 'sekty' francuskie, które chciały mieć IO u siebie ???

Air 07.07.2005 12:35

W Londynie padły telefony, nie mogę się do kumpla na komórę dodzwonić.

pawelblu 07.07.2005 12:32

Na CNN relacja bezposrednia z Londynu, a na BBC Prime ...... program ogrodniczy ...... :|

para 07.07.2005 12:25

Teraz wiadomo, że to zamach, przecież w autobusach nie wybuchały gaźniki

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:18.