Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.10.2022, 12:29   #1
ArnoldBoczek
Kiełbasożerca
 
Avatar użytkownika ArnoldBoczek
 
Data rejestracji: 15.04.2014
Posty: 1,407
ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
-tortilla-maka.jpg

Z takiej mąki robię prawdziwe tortille kukurydziane, nie jest ona z białej kukurydzy, jak sugeruje zdjęcie, ale jest specjalnie preparowana termicznie. Z żółtej kukurydzianej niewiele da się zrobić, bo się wszystko kruszy.

Mój siostrzeniec robił z niej naleśniki, bo ma nietolerancję glutenu i ten prosty przysmak go omijał.

Cena nie powala, można kupić po 12 złotych za kilogram.

Myślę, że można jeszcze wiele innych rzeczy zrobić z tej mąki, bo zachowuje się podobnie do pszennej.

No i najważniejsze, jest smaczna.
ArnoldBoczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.02.2023, 23:41   #2
ArnoldBoczek
Kiełbasożerca
 
Avatar użytkownika ArnoldBoczek
 
Data rejestracji: 15.04.2014
Posty: 1,407
ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez ArnoldBoczek Podgląd Wiadomości
Załącznik 194234

Z takiej mąki robię prawdziwe tortille kukurydziane, nie jest ona z białej kukurydzy, jak sugeruje zdjęcie, ale jest specjalnie preparowana termicznie. Z żółtej kukurydzianej niewiele da się zrobić, bo się wszystko kruszy.

Mój siostrzeniec robił z niej naleśniki, bo ma nietolerancję glutenu i ten prosty przysmak go omijał.

Cena nie powala, można kupić po 12 złotych za kilogram.

Myślę, że można jeszcze wiele innych rzeczy zrobić z tej mąki, bo zachowuje się podobnie do pszennej.

No i najważniejsze, jest smaczna.
Teraz sobie sam odpowiem.
Jednak tak różowo do końca z tą mąką nie jest, pomimo zaparzania i tak trochę kruche wszystko jest. Problem odpada przy zmieszaniu z mąką pszenną tortową, a dla bezglutenowych pozostaje skrobia ziemniaczana i/lub jajka.

Plus niesamowity, to smak, oczywiście jak dla mnie.
ArnoldBoczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post


Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). andrzejj9 Off topic 18640 17.12.2024 22:56


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.