![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Kiełbasożerca
Data rejestracji: 15.04.2014
Posty: 1,407
![]() ![]() ![]() |
![]() Z takiej mąki robię prawdziwe tortille kukurydziane, nie jest ona z białej kukurydzy, jak sugeruje zdjęcie, ale jest specjalnie preparowana termicznie. Z żółtej kukurydzianej niewiele da się zrobić, bo się wszystko kruszy. Mój siostrzeniec robił z niej naleśniki, bo ma nietolerancję glutenu i ten prosty przysmak go omijał. Cena nie powala, można kupić po 12 złotych za kilogram. Myślę, że można jeszcze wiele innych rzeczy zrobić z tej mąki, bo zachowuje się podobnie do pszennej. No i najważniejsze, jest smaczna. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kiełbasożerca
Data rejestracji: 15.04.2014
Posty: 1,407
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jednak tak różowo do końca z tą mąką nie jest, pomimo zaparzania i tak trochę kruche wszystko jest. Problem odpada przy zmieszaniu z mąką pszenną tortową, a dla bezglutenowych pozostaje skrobia ziemniaczana i/lub jajka. Plus niesamowity, to smak, oczywiście jak dla mnie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). | andrzejj9 | Off topic | 18640 | 17.12.2024 22:56 |