![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 | |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
P2P przez email?
Cytat:
Zaciekawilo mnie to...niby mam nieograniczona skrzynke email na serwerze szkoly, mozna sie pobawic kiedys z kims... .Tylko ciekawe jak to wyglada - chyba plik musi byc od razu kasowany po odebraniu bo nie wyobrazam sobie zeby serwer mial trzymac 700mb
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
kilka dni temu było o tym na onecie, ale jakoś się tym nie zainteresowałem...
ale może spróbuje
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Może być ciekawie zwarzając na to, że większość firm oferuje już powiększone do 100 MB konta pocztowe za free...
Pozyjemy, zobaczymy... Ja jak narazie zostaję przy klasycznym P2P
|
|
|
|
#4 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Rozwiązanie dobre dla tych co mają poblokowane porty. No bo portów poczty to raczej admini nie bedą blokować
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
jav-or-not
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
No chyba, że ktoś ma mały upload, aghhhhhhhhhhh
...to w takim wypadku nie jest przyjemne wysyłanie czegoś większego od 1MB :/ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
lol mutacja tych "super wypas sieci" jest tez wysylanie plikow przez gg i tlena ameryke odkrylem [zaraz zrobie na to patent
]
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.11.2004
![]() |
Jest jeszcze jeden program do wymiany plików przez pocztę (i do tego polski) - E-Dek
- Dzieli pliki na pakiety, ale potrafi także z wielu kont e-mail zrobić jedną jednolitą powierzchnię dyskową. Wystarczy założyć kilka kont, skonfigurować program i wysłać plik konfiguracyjny do znajomych - i wszyscy będą się cieszyć czymś w rodzaju wirtualnego konta ftp w którym można składować pliki i wymieniać się z resztą użytkowników. Z resztą sami sprawdźcie:http://bora-komp.pl/e-swapp.php3?aid=1 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
reklama...
![]() dobrze chociaż, że miałeś na tyle chęci, aby przeszukać forum. idea dobra, zobaczymy jak z realizacją. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ponoc dzwignia handlu ;-) - ale w sumie to uzytkownik decyduje, co jest dobre a co nie - tylko najwazniejsze, zeby chociaz wiedzial ze jest wybor, bo Ameryki odkrywac na nowo nie ma sensu - a google sa bezlitosne :-D
No i zawsze mozna podzielic sie uwagami odnosnie programu - jak widac z historii wersji - sa one uwzgledniane ;-) Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany przez QQryqDek : 18.11.2004 o godz. 12:29 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Pliki przesyłane pocztą email są kodowane za pomocą MIME i mają większą pojemność o ok 30% sieć P2P była by bardzo powolna w porównaniu do emule, torenta czy nawet KaZyY
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Ale w przypadku niektorych to jest jedyna forma przesylania danych binarnych poza siec. Poza tym oprocz base64 (to to kodowanie daje taki narzut) trwaja prace nad zaimplementowaniem formatu YEnc, ktory pozwala na jeszcze wieksze upakowanie danych binarnych w liscie. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
p2p przez emaila jest to pardzo dobre rozwiązanie szczególnie dla tych co mają Nostradę
![]() nie wiem czy wiecie ale ściąganie poczty nie wlicza sie w limit , a co za tym idzie ściąganie plików "kanałami" poczty też nie bedzie brane pod uwagę - przynajmniej tak zapewnia umowapozdro
|
|
|
#13 |
|
Bojownik Ruchu Oporu
Data rejestracji: 09.11.2003
![]() |
Chyba Cię ktoś Ufil okłamał
. A jak nie to powiedz który to paragraf regulaminu.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
smiej sie smiej "szukajcie a znajdziecie" ... zadzwon sobie na obsluge techniczną i sie zapytaj zresztą sciągnij sobie z poczty jakiś pliczek 100M i zobaczysz czy ci naliczą p.s. nie jest naliczane jeżeli ściąga sie programami pocztowymi - bo przez bezposrednie sciąganie ze stronki wszystko jest oczywiscie naliczane !!
|
|
|
|
#15 |
|
Bojownik Ruchu Oporu
Data rejestracji: 09.11.2003
![]() |
Ja się nie śmieje, tylko najwidoczniej mam kłopoty ze znaleznieniem tego. Gdzie w regulaminie neostrady jest taki zapis?
|
|
|
|
![]() |
|
|