![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.09.2002
![]() |
pad rejestru XP
witam!
po odinstalowaniu drive image7 i restarcie system przywitał mnie informacja że rejestr systemu jest uszkodzony i kopia też no i stoi czy da sie coś zrobic? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
załadować wczesniej zapisany/poprawny rejestr
![]() ... może w trybie awaryjnym
![]() |
#3 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
też sie nie uruchamia? Ostatnio zmieniany przez TATOON : 29.11.2004 o godz. 01:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
a masz wogole zapisana kopie rejestru z jakiegoś dnia?
Nawet jeśli nie to warto zobaczyć czy da się wejśc w tryb awaryjny. Wtedy kiedy uruchamia się komputer w tym samym czasie co wciskałbyś DEL aby wejśc do biosu wciskaj F8 i każ uruchomić system w trybie awaryjnym.
![]() |
#5 |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
czy to normalne ze u mnie kopia rejestru ma 50MB ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
to chyba normalne, na świezo wgranym systemie byłoby inaczej. Wogóle wadą Windowsa jest to, że z czasem powiększa się na naszym dysku ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Cytat:
pozdr |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
mam system prawie rok wiec wiec moze czas troche poszperac w rejestrze i wykasowac troche smieci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
A sposób jest taki :
* Startujesz konsole odzyskiwania systemu * W linii polecień wpisujesz kolejno md tmp copy c:/windows\system32\config\system c:/windows\tmp\system.bak copy c:/windows\system32\config\software c:/windows\tmp\software.bak copy c:/windows\system32\config\sam c:/windows\tmp\sam.bak copy c:/windows\system32\config\security c:/windows\tmp\security.bak copy c:/windows\system32\config\default c:/windows\tmp\default.bak delete c:/windows\system32\config\system delete c:/windows\system32\config\software delete c:/windows\system32\config\sam delete c:/windows\system32\config\security delete c:/windows\system32\config\default copy c:/windows\repair\system c:/windows\system32\config\system copy c:/windows\repair\software c:/windows\system32\config\software copy c:/windows\repair\sam c:/windows\system32\config\sam copy c:/windows\repair\security c:/windows\system32\config\security copy c:/windows\repair\default c:/windows\system32\config\default
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
tak właśnie zrobiłem... skorzystalem z bazy danych Microsoftu niestety choć system wstał (uruchamia się)to dane były stare pogubiło się wiele rzeczy miedzy innyni konta i programy nie mam doświadczenia w przywracaniu do stanu z "przed" więc zastosuje format jako krótsze panceum na te bolączki ale udało sie przynajmniej skopiowac potrzebne rzeczy pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Cichy mod
![]() ![]() |
A czemu tak się stało ? Bo to jest przywrócenie "dziewiczej" kopii rejestru dla twojego komputera. Instalator sam utworzył te pliki w razie jakiegoś błedu
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
bladego pojęcia nie mam ![]() ale pliki rejestru default software system itd maja date z 1 listopada a wiec z przed miesiąca ....kawał czasu przy pięciorgu użytkowników moze dlatego? mi sie wydaje (teraz) ale to tylko hipoteza ze moze wystarczyła wymiana jednego pliku (system twierdził ze uszkodzony jest default) własnie tego default a zgodnie z procedurą wymieniłem cztery bodaj i może to dlatego własnie? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Cichy mod
![]() ![]() |
Możliwe
![]() Ale chyba Ciebie do końca nie zakumałem ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
|