![]() |
W domu Office Xp,
w pracy Open Office, ale jak mam napisać parę zdań to używam jakiegoś poprawionego notatnika - nie pamiętam już nazwy. |
Cytat:
|
W domu mam Office XP.
W pracy mam Office 2000. |
ja uzywam office xp, ale malo. Jak tylko trzeba cos wydrukowac do szkoly a tak to praktycznie jest tylko zainstalowany!
|
ja uzywam (a wlasciwie uzywalem) tej numeracji...
do czasu gigantycznej wpadki jaka miala miejsce przy okazji zmiany jakeigos rysunku rozjechaly sie wszystkie obrazki i podpisy... od tamtego czasu wole to robic recznie - niby trudniej sledzic zmiany - ale latwiej wylapac ze cos jest nie tak z reszta sie zgadzam - zwlascza z tym ze malo kto uzywa offica do czegos wiecej niz ogladanie pps z sieci lub pisanie jakis szkolnych drobiazgow |
I tu masz racje BD. Przepisuje często prace dyplomowe i niewyobrażam sobie pracy bez automatycznego spisu treści czy indeksu rysunków. Czasmi dostaje prace do sformatowania i.... . Trwa to więcej niz przepisywanie. Ludzie nie mają pojęcia jak sobie ułatwić pracę. Np. ja mam jush zrobiony szablon pracy dyplomowejk,kwestia tylko wpisania treści i kilku kliknięć. Jush nie powiem jakie było zaskoczenie w moojej byłej pracy ze mozna zaadresować 1000 listów w 30 min, pamietam jak kobitki pisały ręcznie adresy ale cóż.
A interesuje sie Wordem dzieki mojej nauczycielce od prac biurowych (jest straszna pedantką, dla niej pusty wiersz to skandal) Dziękuje pani Barbaro:jupi: :jupi: |
Cytat:
|
Cytat:
PS nie moge sie rowniez zogdzic z opinia np Smartka ktorego wkurzaja wodotryski - to wszystko mozna wylaczyc i wymusic niemal pelna zgodnosc ze starym office poza tym malo kto uzywa worda do bardziej zaawansowanych zadan niz napisanie wypracowania do szkoly, czy jakiegos listy lub magisterki ... jestem ciekaw kto z was uzywa np arkuszy stylow do pracy czy automatycznej numeracji rysunkow i innych elementow w tekscie ... lub tworzenia indeksow ... |
Bartek, masz rację, ile ja listów do Małego-Miękkiego wysłałem (od office'a 97 począwszy), żeby zrobili możliwość zaznaczania różnych fragmentów textu w Wordzie, zlitowali się wreszcie w XP.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Re: Pakiet biurowy (Office)
ja uzywam XP z jednego powodu
mozliwosc zaznaczenia kilku roznych kawalkow tekstu - to nowosc w XP co do stabilnosci to Word (na nim pracuje) dziala poprawnie nie mam wiekszych problemow uzywam czcionek systemowych oraz autorstwa Studia Okno z tym nie mam problemow pracuje na duzych dokumentach po 300 stron bogato ilustrowanych uzupelnionych o spora ilosc tabel, uzywam arkuszy stylow i z tym rowniez nie mam problemu |
W zasadzie Open Office, ale też M$ Office 2000.
Sorty, co do LaTeXa, to na www.gust.org.pl znajdziesz co trzeba, jeśli nie to spróbuję Ci pomóc. LaTeX i tak bije na głowę jakością przygotowanych dokumentów pakiety typu office - zecerzy z prawdziwego zdarzenia wiedzą coś na ten temat. Człowiek używając tego skupia się nad treścią a nie formą - forma wychodzi prawidłowa z definicji, ale można to dostosować do swych upodobań. Jeśli LaTeX, to pod Linuksem - lubię LyXa. Fajnie się w nim pisze. Miłego dnia PS. http://www.gust.org.pl/PDF/lshort2e.pdf - Nie za krótkie wprowadzenie do systemu LaTeX2e - podręcznik dla początkujących - tłum. J._Gołdasz, R._Kubiak, T. Przechlewski (98_stron) http://www.gust.org.pl/PDF/BIUL/09/11-sw.pdf - Instalacja systemu emTeX na komputerach PC - S._Wawrykiewicz (10_stron) http://www.gust.org.pl/PDF/BIUL/06/01-jmn.pdf - Polskie reguły składu i łamania - J.M._Nowacki (15_stron) A reszta :) tu http://www.gust.org.pl/doc.html. |
Office XP - wrzucilem z ciekawosci i juz zostal :).
|
Office XP - do podstawowych prac w zupelnosci wystarcza, tylko po instalacji problem z przestawianiem czcionek na polskie znaki.
|
Bardzo długo O2k, od około roku OpenOffice (w tej chwili 1.0.2 PL)
Działa jak nalezy a ja mam spokojne sumienie :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:55. |