Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pakiet biurowy (Office) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pakiet-biurowy-office-21061/)

BD 12.05.2003 13:51

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
Bartek, masz rację, ile ja listów do Małego-Miękkiego wysłałem (od office'a 97 począwszy), żeby zrobili możliwość zaznaczania różnych fragmentów textu w Wordzie, zlitowali się wreszcie w XP.
wlasnie a malo kto wie jak to pomoga w pracy :)

PS
nie moge sie rowniez zogdzic z opinia np Smartka ktorego wkurzaja wodotryski - to wszystko mozna wylaczyc
i wymusic niemal pelna zgodnosc ze starym office

poza tym malo kto uzywa worda do bardziej zaawansowanych zadan
niz napisanie wypracowania do szkoly, czy jakiegos listy
lub magisterki ...

jestem ciekaw kto z was uzywa np arkuszy stylow do pracy
czy automatycznej numeracji rysunkow i innych elementow w tekscie ...
lub tworzenia indeksow ...

Zetoxa 12.05.2003 14:28

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Ale Office97 nie czyta plików Office2k i XP... 8)
... ależ czyta jak najbardziej, chodziło ci chyba o Office'a 95.

Sorty 12.05.2003 14:30

I tu masz racje BD. Przepisuje często prace dyplomowe i niewyobrażam sobie pracy bez automatycznego spisu treści czy indeksu rysunków. Czasmi dostaje prace do sformatowania i.... . Trwa to więcej niz przepisywanie. Ludzie nie mają pojęcia jak sobie ułatwić pracę. Np. ja mam jush zrobiony szablon pracy dyplomowejk,kwestia tylko wpisania treści i kilku kliknięć. Jush nie powiem jakie było zaskoczenie w moojej byłej pracy ze mozna zaadresować 1000 listów w 30 min, pamietam jak kobitki pisały ręcznie adresy ale cóż.

A interesuje sie Wordem dzieki mojej nauczycielce od prac biurowych (jest straszna pedantką, dla niej pusty wiersz to skandal)

Dziękuje pani Barbaro:jupi: :jupi:

-Sid-The-Rat=> 12.05.2003 14:32

ja uzywam (a wlasciwie uzywalem) tej numeracji...

do czasu gigantycznej wpadki jaka miala miejsce przy okazji zmiany jakeigos rysunku rozjechaly sie wszystkie obrazki i podpisy...

od tamtego czasu wole to robic recznie - niby trudniej sledzic zmiany - ale latwiej wylapac ze cos jest nie tak

z reszta sie zgadzam - zwlascza z tym ze malo kto uzywa offica do czegos wiecej niz ogladanie pps z sieci lub pisanie jakis szkolnych drobiazgow

Kasprzak 12.05.2003 14:58

ja uzywam office xp, ale malo. Jak tylko trzeba cos wydrukowac do szkoly a tak to praktycznie jest tylko zainstalowany!

para 12.05.2003 15:00

W domu mam Office XP.
W pracy mam Office 2000.

BD 12.05.2003 15:52

Cytat:

Sorty napisa***322;(a)
I tu masz racje BD. Przepisuje często prace dyplomowe i niewyobrażam sobie pracy bez automatycznego spisu treści czy indeksu rysunków. Czasmi dostaje prace do sformatowania i.... . Trwa to więcej niz przepisywanie. Ludzie nie mają pojęcia jak sobie ułatwić pracę. Np. ja mam jush zrobiony szablon pracy dyplomowejk,kwestia tylko wpisania treści i kilku kliknięć. Jush nie powiem jakie było zaskoczenie w moojej byłej pracy ze mozna zaadresować 1000 listów w 30 min, pamietam jak kobitki pisały ręcznie adresy ale cóż.

A interesuje sie Wordem dzieki mojej nauczycielce od prac biurowych (jest straszna pedantką, dla niej pusty wiersz to skandal)

Dziękuje pani Barbaro:jupi: :jupi:

a bawiles sie stylami - swietna sprawa :)

Franc 12.05.2003 17:59

W domu Office Xp,
w pracy Open Office,
ale jak mam napisać parę zdań to używam jakiegoś poprawionego notatnika - nie pamiętam już nazwy.

Sorty 12.05.2003 19:19

Stylami szczególnie sie nie bawiłem, ale skoro mówisz ze fajna zabawa to sprawdze przy wolnej chwilce:) :)

esem 12.05.2003 19:35

Ideą rozpoczęcia tego tematu był wcześniejszy topic nt oprogramowanie w komputerze za darmo - jestem winien to Sid'owi.
Najbardziej więc interesują mnie opinie nt OpenOffice i StarOffice - zapraszam.
Będą więc następne ankiety w poszukiwaniu darmowego oprogramowania. 8)

kraluk 12.05.2003 20:04

Ja mam MS Office XP Professional PL...
Wedlug mnie jest super!!!
Office XP rulezz!!! ;)

ZbigNieff 12.05.2003 20:08

Office XP... nie zmienie na nic innego... zreszta tylko okladki nim robie na CD :D

BD 12.05.2003 21:28

Cytat:

Sorty napisa***322;(a)
Stylami szczególnie sie nie bawiłem, ale skoro mówisz ze fajna zabawa to sprawdze przy wolnej chwilce:) :)
wyobraz sobie 300 stronnicowy dokument zawierajcy setki elementow formatowanych w identyczny sposob np przez caly czas uzywasz pogrubionego tekstu by cos wyroznic ale na koniec okazuje sie, ze
pogrubienie zle wyglada i wyrozniony tekst ma byc pochyly ...

jezeli pogrubiales za pomoca ikonki B to kanal ...
ale jak uprzednio stworzyles style i zdefiniowales sobie styl wyroznienie a nastepnie uzywales go konsekwentnie w calym tekscie to
w przypadku gdy musisz zmienic rodzaj wyroznienia wystarczy, ze zmodyfikujesz jedynie definicje stylu a caly dokument sie zaktualizuje zgodnie z nowym stylem

operacja zajmie kilak sekund i gotowe

prawda ze mile ...

Sorty 13.05.2003 15:43

BD nie zrozumiałem Cie. Pomyliłem style z motywami. Style to piekna rzecz i bardzo przydatna. :cool: :cool:

TOMMYx 13.05.2003 16:44

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Ideą rozpoczęcia tego tematu był wcześniejszy topic nt oprogramowanie w komputerze za darmo - jestem winien to Sid'owi.
Najbardziej więc interesują mnie opinie nt OpenOffice i StarOffice - zapraszam.
Będą więc następne ankiety w poszukiwaniu darmowego oprogramowania. 8)

Bardzo chętnie poznałbym Wasze opinie na temat tych dwóch pakietów biurowych (wady, zalety, etc..).
Nowy topic związany stricte z OpenOffice i StarOffice mile widziany.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:33.