Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.05.2011, 16:52   #1
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Specjalistą wielkim to ja nie jestem, więc w doborze sprzętu/marki za bardzo nie pomogę. Ale przerabiałem temat ostatnio z synem, więc kilka uwag mogę podrzucić :

- IMO najważniejsze w rolkach jest to, żeby but dobrze leżał, był sporo ponad kostkę (dlatego odradzam sprzęt do szybkiej jazdy) z pewnymi zapięciami. Dlatego na pewno nie zakup przez internet, chyba, że będzie w pobliżu i będzie można przymierzyć. Do nauki syna pożyczyłem dla siebie rolki i choć wymiarowo jest mniej więcej OK, to dłużej niż pół godziny nie da się w tym bucie wytrzymać: słabo trzyma nogę, a jak podociskam, to odcina dopływ krwi i noga drętwieje.

- nie wiem jak inni, ale denerwuje mnie ten hamulec - w ogóle z niego nie korzystam, więc tylko przeszkadza przy przeplatance, a akurat w tych rolkach nie można go zdemontować.

- nie cierpię jak rolki są głośne; syn śmiga i go nie słychać, a u mnie ten dziwny materiał, ni to guma, ni plastik, wyraźnie szumi po podłożu. Chociaż może to łożyska? Nie wiem, ale warto zwrócić uwagę.

- na naukę radzę wyposażyć się (oprócz innych ochraniaczy oczywiście) w kask. Nie wiem, czy tylko mój syn jest taki zdolny, czy to natura rolek, ale przy nauce rolki wyjeżdżały spod niego i leciał na plecy, nierzadko uderzając kaskiem o glebę.

Polecam rozrywkę - przynajmniej człowiek się porusza trochę; syn opanował podstawy i już się nie wywala podczas 3 jazd po 30-40 minut. Ludzie na podwórku co prawda patrzą się na mnie z jakimś tajemniczym uśmiechem typu "zwariował dziadek", ale się nie przejmuję
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: