![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Budowa przedowodwej sieci LAN - czyli co wybrać?
Witam.
Wyjaśnie dokładnie jaki mam problem razem z sąsiadami ![]() Aktualnie korzystam z Neo 640, która jest dzielona jakimś bezfirmowym routerem ze switchem + dodatkowy switch ![]() Cały sprzęt jest u sąsiada do, którego jest podłączonych łącznie 5 osób ![]() Od jakiegoś czasu zaczęły sie problemy z dostępem do internetu ![]() A to bardzo wolno chodził (cały czas tak jest), a to w ogóle nie działał ![]() Kiedys pomagało odłączenie sprzętu z prądu na jakiś czas, ale teraz nawet już to nie pomaga ![]() Więc myślę czy czasami nie zakupić nowego sprzętu ![]() Dodatkowa sprawa to to, że mam wszystkie porty poblokowane, więc osiołek nie rozwija swojej pełnej prędkości , a na nowym sprzęcie... ![]() Więc teraz co zakupić, aby sprzęt działał stabilnie bezproblemów i możnaby szybko korzystać z ofert sklepów torrent? Myslę nad modem z routerem: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11212 i switchem 8 portowym: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1557 Jak dokładnie wygląda sprawa z portami na takim sprzęcie? Od czego zależy jak szybko sciąga osiołek? Chce mieć HighID i ogólnie, aby osiołek i torrent ładnie chodził ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Ja mam router z wifi i 4 portowym switchem (dokładnie linksys wrt54g) i oprzekierowania chodza ok. W tym dlinku pewnie podobnie będzie.
![]() |
#3 | ||
*Dziadziuś*
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
Cytat:
ruter musisz dostosować do neostrady a jaki wybierzecie to wasza decyzja i kasa Cytat:
wejdziesz do ustawień ruterea poprzez przedładarkę i poustawiasz jak ci pasuje a tu masz opis rutera dlinka ale inny model i może zobaczysz gdzie i jak poustawiaś ftp://ftp.abcdata.com.pl/d-link/Inst...trukcja_PL.pdf a mułka jak ustawiś i jakie porty odblokować http://www.osiol.com/lofiversion/index.php/t9.html ja mam dlinka na DSL-u
![]() |
![]() |
#4 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
z ciekawosci spytam jakie mieliscie IP na routerze ? statyczne ? czy router byl serwerem DHCP ?
tez mam dlinka ale 504T... i coz dziala ale niestete trzeba go restartowac co jakis czas... jak sie czesto sciaga... ja sciagam 9 godzin w ciagu doby od 22 do 7 rano codziennie... roznie bywa ale czasem juz po 3 dobach router wymaga resetu bo inaczej nie ma netu... jak bym byl na Twoim miejscu zastanwoilbym sie nad jakims u robotics'em albo planetem... ale to moje zdanie...
![]() |
#5 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
u mnie moge i DHCP i szytwno... chyba kazdy tak ma...
Ja mam router ASMAXa ... tez pozytywnie dziala Podobnie polecam 504T D linka , Cerberus tez jest ok... U.S ROBOTICS to samo ![]()
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ja moge smialo cerberusa polecic, nie resetuje sie, net trzyma wysmienicie,czasem nawet do 30 dni bez rozlaczania sie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
U mnie jest statyczny dhcp - przydziela zawsze to samo IP do danego Mac adresu. Może też być zwykły dhcp albo statyczne ip wklepywane ręcznie
![]() |
#8 |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Czyli w co najlepiej inwestować?
D-Link czy Penatgram? Pentagram kusi warunkami gwarancji ![]() Mam skaner Plusteka i działa 2 lata bez żadnych problemów, więc do tej firmy mam już zaufanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Bez 2 zdan US Robotics.
Jeszcze za Linksysem stoi porzadna marka, ale nie znam urzadzen. Zadnych Planetow, Asmaxow, D-Linkow i innych cudow. One wszystkie kosztuja mniej wiecej tyle samo, a jakoscia roznia sie znacznie.
![]() |
#10 |
![]() |
ja powiem 2 raz w tym topiku...
jestem posiadaczem delink'a 504T i narzekam... mialem ich 5 i lipa jest... tzn w moim przypadku a naprawde mowie tylko i wylacznie o tym modelu... nie wiem moze za duzo wymagam ale wydaje mi sie ze nie... bo jak wczesniej wspomnialem 9 godzin sciagania na dobe to nie duzo... a mam neo 640 bez limitow dzielone na 5 osob... i net urywa po 3 dniach zwykle... a uzywam osla i torrena naprzemian z przekierowanymi portami... pisze z doswiadzenia... nie chce dla Ciebie zle... nie polecam dlink'a bo tak jak pisze to stosunek tylu do tego jak dzialaja to porazka... ale wiele osob odemnie ma US Robotics... i owszem wielki poklon... takie moje zdanie... nie mialem planeta ani Asmaxa nie moge nic powiedziec ale jako uzytkonik tylu dlink'ow odradzam... ale to jak zawsze mowie moje zdanie...
![]() |
#11 |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
@MaciejT i @Zelea dzięki za odpowiedzi
![]() Muszę powiedzieć sąsiadowi co ma wybrac przy ewentualnej zmianie ![]() Jaki model modemu/routera polecacie? Wersja: modem ADSl z routerem i do tego switch 8 portowy lub model ADSl z routerem i switchem 4 portowym + dodatkowy switch ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
zalezy jakie masz ulozenie sieci... jesli teraz masz ze wszystkie kable ida do tego routera i nie ma zadnego switcha to mozna by kupic router z kilkoma portami
a jak masz ze do routera w sumie wchodzi 1 kabel to po co doplacac... oczywiscie trzeba tez wziasc pod uwage czy planujecie jakas rozbudowe... u mnie w bloku byly 2 dzielone neo... teraz jedna chlopaki zmienili na dsl... i wogole rozbudowali...
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Witam!
Mam jedno pytanie do forumowicz***243;w. Czy kto***347; si***281; orientuje, czy s***261; dost***281;pne routery portami FireWire zamiast LAN? Chcia***322;bym zrobi***263; sie***263; i zar***243;wno do PC jak i laptopa internet "poci***261;gn***261;***263;" przez firewire Z g***243;ry dzi***281;ki za info ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Specem, nie jestem ale wydaje mi si***281;, ***380;e czego***347; takiego nie ma...
PS a nie lepiej zrobi***263; sie***263; bezprzewodow***261; dla laptopa i ***347;miga***263; bez kabelka po ca***322;ym domu/mieszkaniu No i pytanko ode mnie: czy mia***322; kto***347; taki przypadek, ze kopiowanie plik***243;w po lanie zawiesza kompa? Zawiesza mi si***281; stara 400 z kt***243;rej / na kt***243;r***261; wrzucam / kopiuje pliki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
gallus ja stawiam na kopniety modul na karcie sieciowej Twojego staruszka, albo kopniete modulu na mobo w okolicach PCI
![]() Kiedys byl taki program na forum opisywany do kopiowania plikow z pomoca pamieci RAM i mial rowniez funkcje, aby ograniczyc predkosc wysylania. Sprobuj ja obnizyc i sprawdzic co sie stanie. Program uzywalem, ale nie pamietam (TotalCopy moze...)
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|