![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Który zestaw byś kupił? | |||
Zestaw z Pentium 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 26.19% |
Zestaw z Ahtlonem 64 |
62 | 73.81% |
Inny |
0 | 0% |
Wszystkich głosów: 84. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
stalo sie nie uniknione ... wymienilem winchester'a na venice
kolosalnych roznic - dla mnie brak wymienilem tez oryginalny wiatrak asus'a (strasznie "wyjacy") na ZM-NB47J teraz grzeje sie jak diabli ... ![]() i dolozylem druga karte graficzna na pci-e - wymiana zasilacz na mocniejszy niz 360W wymagana szczeze powiedziawszy spodziewalem sie wiekszego kopa ... ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
wszystko bylo do przewidzenia przed wymiana...
pasywne chlodzenie na geforcach, plus kiepska cyrkulacja miedzy samymi kartami - klopot, pomiedzy nimi jeszcze niebiski zalman - tez pasywny - zamontuj miedzy kartami choc wiatrak wyciagajacy powietrze przez sledzia - inaczej to ci sie bedzie gotowac, nie ma innej opcji wydajnosc sli.. coz.. ja podejmujac decyzje o rozbudowie kompa wybralem n4 BEZ sli - dlaczego? bo koszt i zachod zwiazany z doborem dwoch kart graficznych do sli jest wiekszy niz zakup jednej mocnej - rozumiem przez to i zasilacz, i chlodzenie i ogolna zabawe. zwlaszcza, ze sli potrafi MOCNO rozczarowac - to nie jest 200% mocy, czasem jest to 100% mocy, bo gry nie potrafia z tego korzystac i jeden procek sie nudzi jedyne co mnie dziwi to to, ze ten venice nie jest jednak chlodniejszy [tak to zrozumialem] - chyba, ze jest, tylko drugi grzejnik [6600gt] zniwelowal te roznice
![]() |
![]() |
#3 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
Jak 2 karty to tylko ATI Crossfire (jeszcze oficjalnie nie ma tego na rynku) ale juz wiadomo ze ATi ma inne podejscie i dzieki temu wszystkie gry wspieraja Crossfire. PS. w tescie 2x6800ULTRA vs 2xRX850XT 6800 dostaje w dupe przy czym X850 chodzi na niedopracowanych sterownikach!
![]() |
![]() |
#4 |
no nie do konca bylo mozna bylo wszystko przewidziec ...
na sciance bocznej obudowy jest wmontowany wiatrak wiejacy wprost na karty cieplo wywiewaja dwa wyzej zamontowane arctic'i ze technologia sli nie jest do konca dopracowana widac po konkurencyjnym crossfire podobno wraz z pojawieniem sie na rynku plyt z crossfire nvidia ma poprawic sli bedzie mozna podlaczys rozne karty np 6800 z 6800ultra wiecej tytulow korzystajacych ze sli
![]() |
#5 |
cos mnie tknelo z ta temperatura ... na automatycznych ustawieniach
przy 8% podkreceniu ai overclock (216x10) ... napiecie ustawia sie na 1.47-1.49V ![]() wiec sprawdzilem venice pod katem "undervoltage" .... 8) zszedlem naprawde nisko .... 0.95V ... stabilny okazal sie jednak przy 1.10V ![]() temperatura troche spadla ale niewiele ... zmienilem na plycie z powrotem zalmanowskiego passive NB na oryginalny wiatraczek asus'a ver2.0 radiator jest lzejszy ale fun za to cichszy
![]() |
#6 | |
na cdrinfo od 2001 ;>
Data rejestracji: 04.06.2005
![]() |
Cytat:
Ja mam AXP1700+ bo zabiłem 2500+ i musze dać 1.8V żeby uzyskać 2,2GHz;(
![]() |
![]() |
|
|