Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ? Peugeot 206 czy Renault Clio ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/peugeot-206-czy-renault-clio-14246/)

Laser 20.12.2002 17:06

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Hehe Kojak czy co ? :-D
A tak serio: starszy kupuje fure dla mnie.
Wlasciwie to juz kupil - Peugeot 206.
Z lepszym wyposazeniem i silnikiem niz Clio.
Troche zaluje ale co tam ;) niech strace hehe.
T.

Witam !

Zyć nie umierać - starszy mu kupił a ten jeszcze wybrzydza - jak go nie chcesz to mozesz mi go dać na gwiazde - z miła checią sie nim zaopiekuje.

Szerokiej drogi !:-D ;)

kapsel 20.12.2002 17:13

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Hehe Kojak czy co ? :-D
A tak serio: starszy kupuje fure dla mnie.
Troche zaluje ale co tam ;) niech strace hehe.
T.

Też bym chciał tracić tak jak ty :-D

Sprezyn 20.12.2002 17:26

wsrod tych dwoch dla faceta fajniejsza chyba 206:)
Mialem podobny dylemat dwa lata temu ale skusilem
na.... Dla kobiety to pewnie powiedzialbym Yaris:)
Milego "docierania"

grzeniu 20.12.2002 17:51

Cytat:

wolfdog napisa***322;(a)
:( a ja mam dwa motocykle i nie da się teraz jeżdzić i muszę popylać na nóżkach :(
I to jest ten jedymy minus motocykla...ale jak przyjdzie wiosna to zaden samochod nie umywa sie do maszyny :)A teraz coz, jezdzi sie samochodem, byle do wiosny;)

mqy 20.12.2002 18:01

bez stresu...

....powiem szczerze ze bez zadnego zastonowienia wybral bym
peugota 206, spox autko

Y@nkee_PL 20.12.2002 19:48

bierz 206, lepiej sie prezentuje, w szczegoly nie bede wnikac :D

jacoob 20.12.2002 20:15

206 !! jest poprostu ładniejszy i lepszy (chodzi mi o dopracowanie techniczne)w clio jest duzo denerwujących w późniejszej eksploatacji mankamentów bo dane techniczne są podobne

Laser 20.12.2002 20:20

Witam !

Panowie panowie - nie czytacie dokladnie !

Przeciesh kolega Torwald napisał :

"...A tak serio: starszy kupuje fure dla mnie.

Jest po Waszej mysli - bedzie jeździł 206'stką

Torwald 21.12.2002 13:29

Przy pomyslnych wiatrach autko bede mial przed swietami (Mikołaj sie w tym roku postaral ;) ).
Czerwona 206-ka (bo jak wiadomo czerwone sa szybsze :-D ). Tyle ze musza go ze Stalowej Woli sciagnac z innego salonu...
Dzieki za rady i mam nadzieje ze wspolpraca z autkiem bedzie owocna i bezawaryjna 8)
T.

Laser 21.12.2002 14:10

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Przy pomyslnych wiatrach autko bede mial przed swietami (Mikołaj sie w tym roku postaral ;) ).
Czerwona 206-ka (bo jak wiadomo czerwone sa szybsze :-D ). Tyle ze musza go ze Stalowej Woli sciagnac z innego salonu...
Dzieki za rady i mam nadzieje ze wspolpraca z autkiem bedzie owocna i bezawaryjna 8)
T.

Witam !

Gratulacje wyboru koloru !

czerwony RULEZ 8-)

RiT2 21.12.2002 17:37

Pierwszego swojego PEUGEOTA (A BYŁA NIM 205) kupiłem bedąc kompletnie pijany. Ta metoda okazała się baardzo skuteczna.

brzuszki 21.12.2002 18:04

Cytat:

wolfdog napisa***322;(a)
:( a ja mam dwa motocykle i nie da się teraz jeżdzić i muszę popylać na nóżkach :(
To może połącz je szeregowo,dopnij jakieś narty...8-)

wolfdog 21.12.2002 18:17

No chyba tak zrobię tylko jest jeden mankament ten jeden to kawa klr600 z 1986 a ten drugi to cbr 600fs z 2001 no i jatkąś budkę na środek by trza było cobym nie zamarzł ;)

brzuszki 21.12.2002 18:25

Cytat:

wolfdog napisa***322;(a)
No chyba tak zrobię tylko jest jeden mankament ten jeden to kawa klr600 z 1986 a ten drugi to cbr 600fs z 2001 no i jatkąś budkę na środek by trza było cobym nie zamarzł ;)
Cos sciemniasz Wolfdogu - na Valhala nie ma zimy:-D

BD 21.12.2002 18:56

Re: ? Peugeot 206 czy Renault Clio ?

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
206 czy Clio ?
Mam niezly dylemat co kupic.
Jest jeden warunek: musze sie zmiescic w ok. 35 tys.zl
Czekam na opinie forumowiczow :)
PS. Sklanialbym sie raczej w strone Clio ale..
T.

nie zastanawiaj sie nawet nad tym - kup 206!
mialem przez 3 lata Clio II 1.4 (75 km) - przejchalem 57 tys i bardzo sie ciesze ze juz nie mam tego auta.

ponizej maly wykaz awarii jakie mnie spotkaly w ciagu 3 lat:

1. padl silnik tylnej wycieraczki (po tygodniu od kupna)
2. wyrwaly sie kolka od paskow klinowych z walu korbowego - 2 tygodnie auto stalo na serwisie - ogolnie to nie bylo wspomagania, ladowania i paru innych rzeczy ktore czasem sie przydaja poza tym grozilo spadnieciem paska rozrzadu
3. po 10 miesiacach wymieniono mi tapicerke przednich foteli - rozlazila sie i pekala na szwach a gabka kruszyla sie z palcach
4. wymieniono mi pompke spryskiwacza i dysze spriskiwaczy - padly
5. padlo tylne zawieszenie (pekly OBIE sprezyny)
6. po raz drugi wyrwaly sie kolka od paskow klinowych - tym razem naprawili juz w 2 dni
7. po 9 miesiacach zassalo uszczelke pod kolektorem ssacym
8. w moim Clio wspomaganie to bylo ale czy dzialalo to do dzis nie wiem bo strasznie ciezko sie krecilo kierownica

to tylko kilka awarii jakie mnie spotkaly a teraz pora na serwis

1. jak pierwszy raz stanalem na drodze (na szczescie 500 m od domu) byla to 24 i przez 1 godzine dzownilem do renault assistans do wawy by mnie sciagneli - godzine sluchalem melodyjki zanim ktos raczyl odebrac
2. 3 lata po fakcie zaproponowano mi mozliwosci dokupienia dodatkowych 2 lat gwarancji - tak sie sklada, ze juz nie mialem tego zloma
3. serwis w katowicach i Pietrzaka to pomylka - oddaja auto w gorszym stanie niz przed. Oddalem Clio do przeladu, wszystko zrobili zaplacilem i wracam do domu a tu cos smiedzi - mysle ze pewnie paprochy popackaly silnik olejem i musi sie wypalic. Smierdzialo 2 dni - zagladam pod maske i widze oslone ktorej nie zamontowano po wymienia pompy spryskiwacza pod komora silnika - oczywiscie spalona
4. problemem jest dostanie wydruku wszystkich napraw mojego samochodu - po 2 dniach dostalem jak powiedzialem co bylo robione

zrobisz co chesz ale ja 2 clio ani renault nie kupie juz wiecej
teraz jezdze SEATEM LEON i dopiero teraz wiem co to niemiecka solidnosc i hiszpanski temperament ;)

PS
Clio nie jest nowsza konstrukcja od 206
ja kupilem swoje Clio w chwili gdy 206 weszla na rynek
a Clio juz bylo na nim od roku. Oczywiscie teraz zmieniono swiatla, atrape i takie tam ale nic poza tym. Zalowale, ze nie kupilem 206 ale nie moglem sobie pozwolic na 5 miesiecy czekania na auto.

I co zachecilem odpowiednio do kupna Clio?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:54.