Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ? Peugeot 206 czy Renault Clio ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/peugeot-206-czy-renault-clio-14246/)

BD 21.12.2002 18:57

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
ja doswiadczen w jezdzie nie mam za duzych prawko dopiero za 2 latka:( ale podoba mi sie bardziej to sportowe to srebrne wiecie jakie Clio! A jako normalne auto to 206.
tak wiemy jakie Clio - silnik 3 litry i 250 KM - dziadostwo
zobacz Leona CUPRE R :)

BD 21.12.2002 19:00

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Hehe Kojak czy co ? :-D
A tak serio: starszy kupuje fure dla mnie.
Wlasciwie to juz kupil - Peugeot 206.
Z lepszym wyposazeniem i silnikiem niz Clio.
Troche zaluje ale co tam ;) niech strace hehe.
T.

nie stracisz a zyskasz :)

PS
cholera sie napisalem a tu widze, ze to stara dyskusja ;)
Laser i bijesz u mnie plusy - nie ma jak SEAT :)

bgn 22.12.2002 08:27

[QUOTE]Torwald napisa***322;(a)
[B]Lagune 2 juz mam :-D
Teraz potrzebne mi male autko do jazdy po miescie.
to wez w lising tramwaj:)

Laser 22.12.2002 09:23

Cytat:

BD napisa***322;(a)

Laser i bijesz u mnie plusy - nie ma jak SEAT :)

Witam !

hehe ORYGINALNY Seat IBIZA 1.2 75KM 3dzwiowy CZERWONY wtrysk z 91' i kurde jeźdźi i co pare tygodni mam za wycieraczką numer telefonu z dopiskiem " Jesli na sprzedaż ..." ;)

Starszy powiedział ze jak zmieniac to tylko na SEATA ...

:-D

Druss 22.12.2002 10:28

NIe ma to jak pozadny rower ;)

Torwald 22.12.2002 13:06

Hehe rower ROX :-D
Teraz przekopuje sie przez oferty sklepow z czesciami do 206-ki.
Szukam sportowego wydechu (tylko tlumik, bo na wiecej mnie na razie nie stac [stary stwierdzil ze to glupota,ale co on tam wie...;p] ).
Mam nadzieje ze cos ciekawego znajde..
T.

Laser 22.12.2002 13:21

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Hehe rower ROX :-D
Teraz przekopuje sie przez oferty sklepow z czesciami do 206-ki.
Szukam sportowego wydechu (tylko tlumik, bo na wiecej mnie na razie nie stac [stary stwierdzil ze to glupota,ale co on tam wie...;p] ).
Mam nadzieje ze cos ciekawego znajde..
T.

Witam !

A REMUSIK, ALU , to według mnie wystarcza - na poczatek potem mozna fantazjowac !

BD 22.12.2002 18:14

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
[stary stwierdzil ze to glupota,ale co on tam wie...;p] ).

i ma racje :)
auto kupuje sie w z takimi dodatkami na jakie cie w danym momencie stac a pozniej nie zmieniasz i nie dodajesz juz nic chyba, ze sie cos zepsuje

BD 22.12.2002 18:16

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !
hehe ORYGINALNY Seat IBIZA 1.2 75KM 3dzwiowy CZERWONY wtrysk z 91' i kurde jeźdźi i co pare tygodni mam za wycieraczką numer telefonu z dopiskiem " Jesli na sprzedaż ..." ;)
Starszy powiedział ze jak zmieniac to tylko na SEATA ...
:-D

no prosze jakie to budujace
ja tez tak mysle (moje ma dopiero 3 miesiace i 7 tys przebiegu)

PS
moje podoba mi sie bardziej od golfa IV

jacoob 22.12.2002 19:19

Cytat:

BD napisa***322;(a)
i ma racje :)
auto kupuje sie w z takimi dodatkami na jakie cie w danym momencie stac a pozniej nie zmieniasz i nie dodajesz juz nic chyba, ze sie cos zepsuje

E tam daj spokój straszny konserwatysta z ciebie ,jedni przerabiają nagrywarki a inni samochody ,ja pierwsze co zrobiłem w swoim samochodzie to właśnie wydech (katalizator won || ). Niektóre elementy można poprostu usprawnić żeby działały lepiej,fabryki tego nie robią bo podniosłoby to cenę samochodu.

Laser 22.12.2002 19:25

Cytat:

BD napisa***322;(a)
no prosze jakie to budujace
ja tez tak mysle (moje ma dopiero 3 miesiace i 7 tys przebiegu)

PS
moje podoba mi sie bardziej od golfa IV

Witam !

A Ty dokładnie to jakiego tego Leonka masz - ten samochój jest poprostu za***isty / nie mogłem sie powstrzymac wybaczcie / !!??

RiT2 22.12.2002 19:27

Re: Re: ? Peugeot 206 czy Renault Clio ?

Cytat:

BD napisa***322;(a)
nie zastanawiaj sie nawet nad tym - kup 206!
mialem przez 3 lata Clio II 1.4 (75 km) - przejchalem 57 tys i bardzo sie ciesze ze juz nie mam tego auta.

ponizej maly wykaz awarii jakie mnie spotkaly w ciagu 3 lat:

1. padl silnik tylnej wycieraczki (po tygodniu od kupna)
2. wyrwaly sie kolka od paskow klinowych z walu korbowego - 2 tygodnie auto stalo na serwisie - ogolnie to nie bylo wspomagania, ladowania i paru innych rzeczy ktore czasem sie przydaja poza tym grozilo spadnieciem paska rozrzadu
3. po 10 miesiacach wymieniono mi tapicerke przednich foteli - rozlazila sie i pekala na szwach a gabka kruszyla sie z palcach
4. wymieniono mi pompke spryskiwacza i dysze spriskiwaczy - padly
5. padlo tylne zawieszenie (pekly OBIE sprezyny)
6. po raz drugi wyrwaly sie kolka od paskow klinowych - tym razem naprawili juz w 2 dni
7. po 9 miesiacach zassalo uszczelke pod kolektorem ssacym
8. w moim Clio wspomaganie to bylo ale czy dzialalo to do dzis nie wiem bo strasznie ciezko sie krecilo kierownica

to tylko kilka awarii jakie mnie spotkaly a teraz pora na serwis

1. jak pierwszy raz stanalem na drodze (na szczescie 500 m od domu) byla to 24 i przez 1 godzine dzownilem do renault assistans do wawy by mnie sciagneli - godzine sluchalem melodyjki zanim ktos raczyl odebrac
2. 3 lata po fakcie zaproponowano mi mozliwosci dokupienia dodatkowych 2 lat gwarancji - tak sie sklada, ze juz nie mialem tego zloma
3. serwis w katowicach i Pietrzaka to pomylka - oddaja auto w gorszym stanie niz przed. Oddalem Clio do przeladu, wszystko zrobili zaplacilem i wracam do domu a tu cos smiedzi - mysle ze pewnie paprochy popackaly silnik olejem i musi sie wypalic. Smierdzialo 2 dni - zagladam pod maske i widze oslone ktorej nie zamontowano po wymienia pompy spryskiwacza pod komora silnika - oczywiscie spalona
4. problemem jest dostanie wydruku wszystkich napraw mojego samochodu - po 2 dniach dostalem jak powiedzialem co bylo robione

zrobisz co chesz ale ja 2 clio ani renault nie kupie juz wiecej
teraz jezdze SEATEM LEON i dopiero teraz wiem co to niemiecka solidnosc i hiszpanski temperament ;)

PS
Clio nie jest nowsza konstrukcja od 206
ja kupilem swoje Clio w chwili gdy 206 weszla na rynek
a Clio juz bylo na nim od roku. Oczywiscie teraz zmieniono swiatla, atrape i takie tam ale nic poza tym. Zalowale, ze nie kupilem 206 ale nie moglem sobie pozwolic na 5 miesiecy czekania na auto.

I co zachecilem odpowiednio do kupna Clio?

Gdybym wypisał jakie mnie spotkały niespodzianki z OPLEM to miejsca by zabrakło!!! Chyba te 180 000 km wytrzymała tylko kierownica!!! Ale jak ktos lubi deskorolki....

brzuszki 22.12.2002 19:31

Ludzie - kup.to czy tamto..Jeśli ja dobrze zrozumiałem,auto już jest-206 i git-fajne auto-ładne,zgrabne i niezawodne.Sam mam 205 i trzymam,bo twierdze,że mimo rocznika /'91/ jeździ spoko-przebieg 220tys.:)

BD 22.12.2002 20:40

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

A Ty dokładnie to jakiego tego Leonka masz - ten samochój jest poprostu za***isty / nie mogłem sie powstrzymac wybaczcie / !!??

hehehe ja mam model SPIRIT z silnikiem 1.6 105 KM
pelne wyposazenie (klima, 4 poduszki, sportowe fotele, skora na kierownicy i skrzyni bieglow, abs i inne *******y) kolor bezowy (taki jak ten zastrzezony dla modelu CUPRA R). Tutaj jest link do Cupry R o takim kolorze http://www.leonclub.xtd.pl/LEON_1.820VTCUPRA-R.htm
a tutaj wiecej fotek http://www.leonclub.xtd.pl/Zdjecia2.htm

PS
jedyne co wymienilem po zakupie to radio bo to fabryczne bylo na kasete a ja nie wiem jak to sie obsluguje :) - zmienilem na pioneera ze zmieniarka na 12 CD.

TVC 23.12.2002 02:42

Torwald mam nadzieje szukasz calego sportowego tlumika a nie tylko piedzacej koncowki, ktora tylko na beke wkreca polowie ludzi stojacej na ulicy!!Poszukaj calosci! zainwestuj troszke, wywal katalizator i walcz niech moc bedzie z toba!"Cywilny" 206 wyglada ladniej od clio, zmina nastepuje dopiero po malych modyfikacjach (na korzysc clio, ale to sa moje odczucia)!
PS "..3 litry i 250 KM - dziadostwo.."??? bo to jest samochod nie na nasze drogi i trzeba umiec nim jezdzic!
Ja natomiast wole predkosc podrozna 80 km/h in town tak wiec jezdze Fiatem SC(Green Edition) ktory siem do tego idealnie nadaje!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:45.