Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pierwsze (całe) Piwo ;) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pierwsze-cale-piwo-36519/)

Kasprzak 29.06.2004 10:42

a mnie zapach piwa jakos tak nie kreci, nawet odpycha. Nie wiem dlaczego. Wole np. szampanika, winko (nie tanie, nie,nie,nie!). Ale kumple (raczej znajomi z osiedla) leja sie jak ja wole kupic trunek za 40zl i kulturalnie go wypic niz oni kupic za 2zl i miec bombe z siarką. W tym momencie ja pompuje wtedy z nich. Bo oni to nazywaja OSZCZEDNOSCIA. LOL:)

Smartek 29.06.2004 10:40

Cytat:

Napisany przez Mily666
Widze, że mi dorównałeś :> :D :spoko:

podstawowka, sie konczy w wieku 13 lat :P, wiem bo wlasnie teraz tyle mam :D
pozdro ;)

Mily_ 29.06.2004 10:34

Cytat:

Napisany przez michal_zb
kiedy to się kończy podstawówka 6-letnia ??? na 12 latkach.... chyba tak... to było właśnie wtedy...

Widze, że mi dorównałeś :> :D :spoko:

mr_spock 29.06.2004 10:33

Cytat:

Napisany przez michal_zb
jakiś wyjadacz (wypijacz :D) zaznaczył <10 - szybciorem zaczynał :D

Tak... jakis straszny pijak :)
do AA bym go wyslal :P

michal_zb 29.06.2004 09:00

jakiś wyjadacz (wypijacz :D) zaznaczył <10 - szybciorem zaczynał :D

michal_zb 29.06.2004 08:55

kiedy to się kończy podstawówka 6-letnia ??? na 12 latkach.... chyba tak... to było właśnie wtedy...

Mily_ 29.06.2004 08:49

Ja tam zacząłem od lat 12. Ale jak wypiłem 1,5 piva to do bloku po schodach nie mogłem wejść. :>

Air 29.06.2004 08:36

[QUOTE=mr_spock]
ja nie wiem, czy bym chcial isc do browaru...
w moim miescie jest/byl (zdaje sie ze carllsberg go wykupil, tylko po to, zeby zamknac) browar heveliusz.
[QUOTE]
Carlsberg należy do grupy Okocimia, ale teraz z innej beczki (piwa;)) W zeszłym tygodniu zauważyłem że pojawił się nowy LECH. Nowa butelka, etykieta, ale również piwo. % obniżyli do 5,3 z 5,7 ale smak piwa polepszył się o niebo. Podchodzi pod Hainekena. Może w Polsce wreszcie przestali zwracać uwagę na procenty a wreszcie zwrócili się w stronę dobrego smaku??

andrzejj9 29.06.2004 06:43

Cytat:

Napisany przez mr_spock
:)
miescisz sie na marginecie bledu statystycznego

Apropos ankiet i piwka... ostatnio bylem na wlasnie takiej ankiecie. 3prubki, mialem pic, ogladac, wachac itd. potem bylo pelno pytan - o piane, smak idt. bylo jeszcze pytanie o moc - wszedzie podawalem, ze wg mnie za slabe. Jak wychodzilem z budynku to sie prawie ze schodow zwalilem ;)
najlepsze, ze poza wypiciem kilku kufli, dali mi jeszcze 15zl za to :)

Mój kolega ostatnio taką przeprowadzał. Co prawda marek piwa było trochę więcej, a i konsumpcja na miejscu się nie odbywała, ale zamysł był ten sam ;)

A jeśli chodzi o ankietę, to ja jeszcze nigdy nie wypiłem całego piwa i nie wiem, czy to kiedyś zrobię. Nie lubię go i już :)

mr_spock 29.06.2004 01:32

mam kolezanke, ktora pracowala dla tego uzadu statystycznego...
zebyscie widzieli, jak wygdladali i zachowywali ankieterzy... najpierw czytal mi pytania belkotliwym glosem, potem powiedzial, zebym sam to robil :)

ja nie wiem, czy bym chcial isc do browaru...
w moim miescie jest/byl (zdaje sie ze carllsberg go wykupil, tylko po to, zeby zamknac) browar heveliusz.
Zawsze jak przechodzilem i czulem ten zapach (cos jak rozgotowane kartofle) to nie mialem ochoty na piwko do konca dnia.:(

pykson 29.06.2004 01:20

:D
mr_spock, gdzie mozna sie na taka piwna ankiete zalapac?

niedaleko mnie, do Browarow Tyskich, mozna zorganizowac wycieczke, wstep darmowy, i tyle piwa ile wypije przez (jak sie nie myle) godzine, to moje :). nie doplaca mi, jak Tobie, za picie, ale to juz cos. ;)
ale warunek jest taki, ze trzeba sie zorganizowac w grupe 10 czy moze nawet 15 osob, co jednak wcale nie jest takie latwe, dlatego jeszcze nie bylem na takiej imprezce.

mr_spock 29.06.2004 01:12

miescisz sie na marginecie bledu statystycznego

Apropos ankiet i piwka... ostatnio bylem na wlasnie takiej ankiecie. 3prubki, mialem pic, ogladac, wachac itd. potem bylo pelno pytan - o piane, smak idt. bylo jeszcze pytanie o moc - wszedzie podawalem, ze wg mnie za slabe. Jak wychodzilem z budynku to sie prawie ze schodow zwalilem ;)
najlepsze, ze poza wypiciem kilku kufli, dali mi jeszcze 15zl za to :)

czero 29.06.2004 00:40

Cytat:

Napisany przez mr_spock
sam sie przyznales...!! w tej sadzie nie widac kto jak glowowal :P

Kurde, teraz mnie zabierze CBS i beda sie dopytywac, kto mnie (wowczas nieletniego) zmuszal do picia alkoholu.... ;).
Jak ja im powiem, ze sie pomylilem w ankiecie ???

CIAPEK 29.06.2004 00:27

zaskoczyłeś mnie, ale koło 15, na pewno nie więcej.

mr_spock 29.06.2004 00:24

sam sie przyznales...!! w tej sadzie nie widac kto jak glowowal :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:04.