![]() |
Te wszystkie amerykańskie psiska.... Mamy swoje, bardzo piękne. Jak POLSKI OWCZAREK NIZINNY ! Zaguglujcie - jest wiele ich zdjęć w Sieci. Wspaniałe, kudłate, wszystkożerne i bardzo mądre.
Jabba |
mi osobiscie bardziej podoba sie z wygladu golden, lablador owszem, ale raczej czarny (wyglada wtedy nawet dosc grosnie || ale pozory myla)
co do cen - totalnie sie nie orientuje, niestety jesli myslisz o rodowodzie to tanio nie bedzie, ale to juz wiesz :) w tej kwestii nie pomoge :( koniecznie daj znac jak bedziesz mial i przyslij pare zdjatek :) |
aha juz rozumiem. A tobie ktory sie bardziej podoba?Mi raczej Labrador Retiever :) Mam inne fotki. Tutaj troche grubo wyszedl ten Labrador. Golden tez jest ciekawy tylko troche duzo tych wlosow ma.
A orientujesz sie nimal jak z ceną Labradora u nas chociaz w Poznaniu ? Chcialem sie na Sielanke przejechac niedlugo :) a moze orientujesz sie dlategog pytam |
Ilość załączników: 1
tak wygladaja dorosle - btw tymi ksiazkami wlasnie sluze
nie powiedzialbyum ze golden wyglada na misia - jest szczuply w miare(ale nie chydy), wlasnie lablador jest szerszy (bardziej krepy) co to jest na zdjeciu to nie wiem - dla mnie moze byc zarowno goldenem jak i labladorem - goldena szczenieca siersc tez jest krotka |
Cytat:
fajnie zabrzmialo. Czyli Golden jest bardziej misiu. Taki puszysty, a ten co na fotce to Labrador zwykly? Tak jest napisane http://dogs.pl/galeria/31/beza/ |
yahol - ja akurat mam zle zdanie o tej rasie, ale wielu ma podobne o rotwailerach, ktore ja kocham :)
kasprzak - golden ma dluga siersc (bardzo dluga) i to on jest najczessciej bohaterem reklam na temat psiego zarcia i filmow jako pies domowy dla dzieci, kolor zloty - od jasnego do pomaranczu natomiast lablador jest bardziej krepyu, siersc kruciotka, czesto wykorzystywany jako pies szukajacy dragow na lotniskach, kolor od jasnego zlota przez pomarancz az do czerni! chraktery identyczne - czyli na max lagosne i non stop sie chca bawic z kazdy zawsze i wszedzie (nie licz na to ze Cie obroni - dla niego bujka to bedzie zabawa) |
Ilość załączników: 1
Aktualnie mam suczke Dobermana (nie polecam do mieszkania ;p)
Ja polecam pinczera miniaturowego, w moim domu byly juz 4 i kazdy milo wspomina. Zalety -Maly -Krotka siersc -Wyglada troche jak maly Doberman -Czujny -Przywiazuje sie do wlasciciela Wady -Za maly wiec juz sanek w zime nie pociagnie, ani cie bronil nie bedzie ;) |
te Bassety - troche wygladaja jak przynudzone.Takie sobie są.
A Dobermany i Rotweilery tez mi sie podobaja ale u mnie to nie przejdzie - mama nie lubi psow takich jak to nazwac obronno-mordercow jak ona to nazywa. Typu Pitbul,Rottweiler, gdzie pysk kojarzy sie z takim co lamie kosci - wiem ze to tak nie jest ale tego za skarby nie przekonam. Bardziej lagodne zestawy plisss... ale jak ktos z forum ma psa, to niech wstawia fotki...nawet mordercow :) |
a może jednak basset, z tego co widze u kumpla to one lubią bardzo siedzieć w domu i wylegiwać się na kanapie, bardzo przyjacielskie i spokojne, ale mają skłonności do zapalenia spojówek
|
Dobermany - jedynie DOBERMANY!!!
Mam 4 letnia (prawie, bo konczy 26 pazdziernika) dobermanice. Zaden inny pies. Zreszta pokazywalem juz zdjecia swego czasu na forum. |
No taki co na zdjeciu to sie normalnie zakochalem :)
A sa gdzies roznice (duze mowisz idzie odroznic - jak? a male moze jakis opisik)a z charakteru?Jestem zainteresowany tym |
to dwie rasy:
Lablador Retrevier oraz Golder Retrevier szczeniaka ciezko odroznic (przynajmniej laikowi takiemu jak ja), u duzych to nie problem fakt ze cholerenie podobne, szczegolnie z charakteru :) |
gallus_anonim - Bassety - ciekawe psy ale tak jakos malo mi sie podobaja, bratu tak...szczegolnie uszka :)
Ciapek - ladny piesek... Nimal - o dzieki za propozycje - jezeli rozmowy w moim domu przejda na wyzszy szczbel to sie zglosze. A nie rozumiem tego dlaczego pisze Labrador Retiever do rasy psa na zdjeciu?Zawsze myslalem ze sa 2 odmiany Labrador i Golden Retiever a to jakis mix tych 2. Kurde jak mi sie one podobaja... |
btw: mam dwie ksiazeczki o goldenach i labladorach, moge pozyczyc na pare dni w celach przekonanaia, jezeli literatura moze pomoc ;)
|
cocker spaniel angielski
Hexa, jest z nami od 11 lat. Łagodne, mądre i żywe psy. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:46. |