![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#122 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Juz widac robote Talata. Zamiast spac na poczatku inaczej sie ustawiamy, inne zalozenia. Nerwowki dzis nie bylo (nie wiem jak poprzednie mecze). Jak nie idzie to proba zmian ustawienia, rozegrania. Z nim moze byc jeszcze lepiej.
Przebaknal w wywiadzie o powrocie Jurkiewicza, podobno juz sie uporal z kontuzjami.
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na razie zaczynamy wprowadzać 7 zawodnika zamiast bramkarza. Nareszcie, bo wszyscy inni już to opanowali.
My, póki co, nie...ale przynajmniej paru miało okazję postać na bramce ![]() Śmiesznie było wczoraj z Chile, gdy zostawiali naszego (tego siódmego) bez krycia, czekali aż dostanie piłkę i strzeli lub nie, po czym sami szybko wznawiali grę i strzelali nam do pustej bramki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
XV1100
Szkoda, że nikt nie zauważył faktu wygrania ligi mistrzów przez Vive Tauron Kielce.
Mecz finałowy z Veszprem to majstersztyk! Nasi odrobili 9 bramek w ciągu 12 minut, doprowadzili do dogrywki, by w końcu wygrać w karnych ![]() ![]() Publiczność (cała) oglądała - tak od polowy drugiej połowy - mecz na stojąco. Brawo chłopaki. Po zdobyciu tego trofeum galeria Vive wygląda na kompletną. Nowych wyzwań jednak nie brak - choćby w planie obrona tytułu w następnej edycji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
oczywiście, że zauważyli, mało tego,
zeżarli wszystkie paznokcie ![]() 28:20, myślę sobie, pozamiatane, obejrzę do końca na spokojnie ![]() no i wtedy się zaczęło ![]() pólfinał z PSG też był niesamowity ![]()
![]() |
#127 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.10.2009
![]() |
Mecz świetny, który chyba wpłynął na przebieg finału. Bo w niedzielę, w drugiej połowie meczu, Szwedzi nie istnieli. A szkoda, trzymałem za nich kciuki.
![]() Trzeba znaleźć sobie sympatię do jakiegoś zespołu, bo nasi mają z głowy czempionaty co najmniej do 2020 roku. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
XV1100
Szwedzi nie istnieli, bo Hiszpanie zmienili taktykę gry w obronie. To był ten piasek na precyzyjną szwedzką maszynę, to ich totalnie rozłożyło. Do tego jeszcze wyeliminowanie szybkich kontr, co jest ich siłą i napędem, i było pozamiatane.
Ze Szwedami tak jest - jak znajdziesz na nich sposób to zamiatasz, a jak nie to oni ciebie zamiatają. To dlatego zawsze bali się Polaków ![]() Myślę, że po półfinale odpoczęli, bo był dzień wolnego. A nasi? Cóż...dziwna sytuacja. Mamy Vive Kielce (mistrz Polski), które z powodzeniem gra i wygrywa z czołówką europejską, a jednocześnie chyba nikt z Vive nie gra w reprezentacji. Kto wie, czy nie lepiej by było gdyby Polskę reprezentowało Vive ![]() Smutne jest, że 2-3 starych zakończyło kariery reprezentacyjne z powodu wieku (choć nie w klubie), co jeszcze jakoś można zrozumieć, ale kilku następnych odmówiło wprost gry Przybeckiemu. Ja się mogę tylko domyślać dlaczego - Przybecki i jego przydupasy (najgłośniejszy był Panek) robili koło dupy Dujszebajewowi i bezceremonialnie podważali jego kwalifikacje i umiejętności. Dujszebajew się wkurzył i podał do dymisji, pomimo że jasno mówił że czeka nas kilka lat odbudowy drużyny i zmiany pokoleniowej i trzeba się przygotować na gorsze wyniki. Oni wszyscy razem mogą, co najwyżej, nosić ręczniki za Tałantem. Tałant osiągnął praktycznie wszystko w piłce ręcznej i on nic już nie musi - jemu wystarczy satysfakcja w Vive. A teraz mamy 'drużynę' chłopaczków, których dopiero należałoby nauczyć gry od podstaw. Jest może pięciu trochę ogranych a jeszcze nie starych, którzy nie mają z kim grać. No i nie ma gry. Tylko, że teraz nikomu to nie przeszkadza. Taki typowy polski grajdołek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wyjadacz ;)
![]() |
To prawda, że Hiszpanie zaczęli grać skutecznie wysuniętą obroną, ale nie zmienia to faktu, że Szwedzi zaczęli bronić gorzej niż w pierwszej części spotkania. Przypomnę, że Appelgren po trzydziestu minutach miał 48% skuteczności obron, a na koniec chyba koło 15%. Moim zdaniem wpływ na to miało również zmęczenie. Nie zapominajmy, że Szwedzi grali bez dwóch nominalnych prawych rozgrywających (drugi mecz z rzędu). Oczywiście, Hiszpanie wygrali zasłużenie.
![]() Jak zobaczysz sobie skład Vive to tam nie ma żadnych młodych polskich zawodników. Albo import z zagranicy, typu Zorman, Dujszebajew, Mamić, albo "stara gwardia" pamiętająca sensacyjne wyeliminowanie nomen omen Szwedów. Na pewno nie można odmówić warsztatu Tałantowi, ale czy to on, czy Przybecki, to i tak do wyboru jest ten sam skład zawodników. A co tu selekcjoner może zdziałać, kiedy ma kiepski materiał? ![]() Mamy słabą ligę, dwie drużyny wyróżniające się na jej tle. Wpompowana kasa zaowocowała oczywiście upragnioną Ligą Mistrzów, ale co z tego skoro od tego czasu Vive przeżywa regres na arenie europejskiej. I co najważniejsze, tak jak Wiśle, zaczyna zarysowywać się przewaga zawodników z zagranicy nad miejscowymi. Ale co tam, klan Dujszebajewów się gości w Kielcach (Daniel na wypożyczeniu jest aktualnie), wsjo haraszo! ![]() Te prawie dziesięć lat sukcesów reprezentacji na arenie międzynarodowej zostało po prostu zmarnowane. Ale pocieszam się, że nawet jakbyśmy przez ten czas wygrywali wszystko jak Francja, to i tak byłoby to samo. Po prostu u nas już tak jest, że nie myśli się przyszłościowo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
XV1100
To już akurat problem Szwedów, ale fakt że mecz im się rozsypał. Tak się zdarza nie tylko im - czasem bramkarzowi przestaje dopisywać szczęście, czasem bramkarz przeciwnika zaczyna wyciągać niemożliwe piłki i drużyna siada. Tak samo parę niewymuszonych błedów/strat i wynik staje się nie do odrobienia. Trudno to wyłapać na gorąco i podejmować właściwe decyzje, a później to wszyscy mądrzy. Niemniej Szwedzi zagrali świetny turniej i wielkie brawa dla nich
![]() Masz rację, że w Vive pół jest obcych, ale reszta to tacy którzy mogą grać na poziomie i grają. Dlaczego nie chcą reprezentacji jeszcze trochę pociągnąć, w okresie przejściowym? Nie chcą i tyle. Ktoś poziom na parkiecie musi trzymać, a reszta ma równać w górę. Tego w tej chwili nie ma. O konieczności zmiany pokoleniowej wiadomo od dawna, był obgadany plan sukcesywnego zastępowania starych młodymi - nawet Tałant to zaczął, ale potem rypło się wszystko. Koterie i interesy na górze rozwaliły dyscyplinę na dłuższy czas. Teraz Przybecki ma bezrybie na którym niczego nie złowi, ale ma plecy i stołek i chyba mu to pasuje. Szkoda tylko nas kibiców, że musimy oglądać taką żenadę. PS Właściciel Vive nie musi myśleć o reprezentacji, za to pilnuje swojego interesu. Jak napisałeś 'klan Dujszebajewów się gości w Kielcach' - zapewniam cię, że i Tałant i Alex mogą przebierać w ofertach jak w ulęgałkach, co do Daniela słyszałem tylko że dobrze rokuje, więc może za chwilę również. Alexa mogłeś podziwiać np. w finale ze Szwedami...i co? Niestety, ale chyba łatwiej i taniej jest kupić dobrego zawodnika zza granicy niż wyszkolić swojego polskiego. A i przepisy na to pozwalają. PS2 Czytałem dziś, że Wenta się wkurvił na to wszystko. Jest gotów wrócić do dyscypliny w dowolnej roli i zacząć coś działać. Chyba jednak nikt nie widzi potrzeby choćby pogadania z nim. I znowu szkoda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Napisałem o "klanie Dujszebajewów" z przymrużeniem oka.
![]() Jeszcze poruszając temat selekcjonerów, minęły już trzy tygodnie, a nie słyszałem, żeby ktoś krytykował Przybeckiego za blamaż w Portugalii, którego kaliber jest moim zdaniem większy, niż ten Dujszebajewa w el. ME. Najlepsze jest to, że sam trener nie ma sobie nic do zarzucenia. ![]() Bardzo liczę na to, że Wenta coś zacznie działać z tym betonem związkowym. Zawsze to lepsze, niż politykowanie. Tylko kto takiego gościa, co ma swoje zdanie, poprze w takim ZPRP? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
XV1100
Wiadra pomyj nie ma, bo ci co je wylewali zasiedli na stołkach, a druga strona - o ile tak można mówić o reszcie - nie ma takich hejterów pokroju Panka, poza tym oni nie mają parcia i nic nie muszą. A działacze albo dali się omamić, albo nie mają pojęcia.
Dujszebajew wziął reprezentację ambicjonalnie, on dla Polaków rozwiązał umowę z Węgrami (choć tam też coś nie trybiło z władzami). Miał świetny przegląd naszych zawodników, dobrą znajomość języka, sukcesy itp. Niestety nie dostał wystarczająco dużo czasu na pracę w spokoju. Tałant powiedział jasno, że kryzysu nie da się uniknąć i że trzeba szybko odmładzać kadrę. Zaczął to robić, np. to on wprowadził braci Gębalów z których Tomek dobrze rokuje, ma warunki a brakuje mu jeszcze jakości i ogrania. Może kiedyś będzie z niego napierdalacz pokroju Bieleckiego czy Jureckiego, oby. Młodzi muszą ogrywać się z lepszymi i ciągnąć w górę. A ci lepsi zniesmaczeni dali se siana i nie chcą brać udziału w tej szopce - wolą grać w spokoju a nie politykować. Ponoć Szmal warunkowo i w razie wyższej konieczności jeszcze pomoże... Masz rację z tym blamażem w Portugalii, bo nie sposób inaczej to nazwać. Gdzie my jesteśmy, jeśli nie potrafimy wygrać tak łatwej grupy? Przybeckiego przerosły ambicje, albo inni go podpuścili. Jeszcze trochę powinien się pouczyć u lepszych. Zdaje się był asystentem u Tałanta, ale jak widać za krótko. PS Czytałem wywiad z Wentą. Ciekawe spostrzeżenia i bezcenna chęć pomocy, a zarazem bardzo wyważone słowa. Niech tylko dotrze do decydentów, że potrzeba męskich rozmów i męskich decyzji. Za granicą go cenią i w każdej chwili przyjmą z otwartymi rękoma, ale on chce u nas ![]() PS2 Fajnie, że jest tu z kim pogadać w temacie. Że piłka ręczna kogoś tu interesuje i że ma jakieś własne zdanie. Myślałem, że bez demka i Prezesika zostałem tu sam. No a dwóch to już banda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Wydaję mi się, że mylisz Mariana Panka, który nie żyje już od dwóch lat, z Markiem Panasem, brązowym medalistą MŚ '82. To on jeździł po Kirgizie jak po łysej kobyle. Ogólnie z jego ostatnich wypowiedzi można wywnioskować, że jest raczej anty-Vive.
![]() Tałant miał epizod na Węgrzech. Z reprezentacją osiągnął słaby wynik na naszym Euro. Fakt, miał odmłodzoną kadrę z różnych względów (jednych nie powołał, inni byli kontuzjowani). Kością niezgody ze związkiem mogło być łączenie funkcji trenera w dwóch różnych krajach. U nas selekcjonerzy reprezentacji są wystawieni na naprawdę ciężką próbę. ![]() ![]() ![]() Szmal był w składzie w Portugalii, nawet wszedł na jednego karnego w meczu z gospodarzami. Patrząc na to, że o ręcznej rozmawiamy tylko my, nie dziwi mnie brak większego zainteresowania sprawami szczypiorniaka w kraju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
XV1100
PANAS!
![]() Nie wiem co mi się potegowało ![]() On teraz twierdzi, że Vive blokuje zawodnikom grę w reprezentacji? Zapewne zemsta Tałanta, to przecież oczywiste ![]() ![]() Szmal był w składzie w Portugalii i raz na chwilę wszedł. Były problemy z obsadą bramkarzy, więc Sławek pomógł, a raczej był do dyspozycji. A wracając do Kirgiza. On miał świadomość, że to będzie niełatwa próba i trudne czasy, bo przecież doskonale zna Polaków i wielkie oczekiwania. Chyba jednak nie docenił fali hejtu i mieszania z błotem i zwyczajnie jako człowiek tego nie zdzierżył. Charakter owszem ma wybuchowy i cholerycznie honorowy, ale w Vive to działa. Swoją drogą ciekawe, że teraz staczamy się już po równi pochyłej, a hejt jakoś ucichł. Samozadowolenie Przybeckiego jest zastanawiające - znaczy że ma plan i wszystko zgodnie z nim idzie. Działacze zprp też dyplomatycznie się nie wypowiadają. Mam nadzieję, że oni widzą więcej i wiedzą lepiej niż ja/my i będzie dobrze. Dlaczego w takim razie wyskakuje Wenta jak Filip z konopi i mówi, że jest niedobrze i potrzeba poważnych rozmów o polskim szczypiorniaku? Tym razem zemsta Bogdana? Po nim też ujeżdżali pod koniec kariery selekcjonera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wyjadacz ;)
![]() |
To mam na myśli, że nie spodziewał się tak ciężkiej przeprawy z dziennikarzami i komentarzami, bo jednak trenowanie Vive to inna para kaloszy.
![]() ![]() Właśnie liczyłem na kilku "ałtorytetów" (pisownia oryginalna ![]() Nie umniejszam umiejętności trenerskich Przybeckiego, ale może powinno się sięgnąć po trenera bez konotacji klubowych (przynajmniej wewnątrz kraju)? Możliwe, że w naszym piekiełku bycie jednocześnie trenerem reprezentacji i Vive/Wisły nie może dać dobrych rezultatów. Położenie polskiego szczypiorniaka młodego pokolenia nie zmieniło się wiele od momentu odejścia Wenty z Vive. To samo co mówi teraz, mógł powiedzieć cztery lata temu, chociaż zdaję sobie sprawę, że okoliczności są inne, przez co gorycz większa. I zamiast zabawy w politykowanie mógł zostać w szczypiorniaku. Z drugiej strony, rozumiem go, że chciał od tej ręcznej odpocząć (ale polityki nie zrozumiem ![]() Niech zmienia, niech działa, trzymam za niego kciuki. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Piłka Nożna | Lukash | Off topic | 2007 | 29.12.2018 13:13 |
pilka ręczna | demek | Off topic | 42 | 12.04.2012 12:01 |
Reczna synchronziacja audio z wideo | matyz332 | DVD-Video | 1 | 27.02.2012 15:28 |
Piłka nożna - znowu grupa śmierci | Wawelski | Off topic | 25 | 16.12.2011 21:48 |
Piłka Nożna Na Sege Saturn !!! | Cogito | Inne | 4 | 22.08.2005 21:13 |