![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
![]()
Witam serdecznie ;-)
Słuchajcie, mój wiekowy juz GF2 64MB chce iść na zasłużoną emeryture ... A ja wreszcie chciałbym zmienić karte graficzną. Trafia mi się GigaByte Radeon 9000 (nie PRO!) Maya za około 160zł z gwarancja do konca stycznia, sprawdzone zrodlo wiec gwarancja to taki bonus ![]() Ponieważ nie gram nie wiadomo ile i wybieram perełki wśród gier to mam nie lada problem. (SplinterCell, Rayman 3, GTA VC, UT2003, MaxPayne2 czy NFS: Underground itd.) Nie jestem zwolennikiem ATI, wole nVidie - jednak karta na mnie czeka i nie wiem co robić, zapewne zauwaze zmiane ... ale jedno podstawowe pytanie, warto brac Radeona 9000 za takie pieniadze? (na Allegro za okolo 250-320zł) Na GF4ti czy Radeona 9800 mnie nie stac i tak naprawde nie potrzebuje tak mocnej karty. Chcociaz jakby mi ktos zasponsorowal to nie pogardze - hehehehehe ![]() Cudownej karty nie potrzebuje naprawde. Potrzebuje cos takiego zeby przy tych nowszysch grach w 800x600 i dobrych (no moze troche lepszych) detalach smigaly mi najnowsze pozycje z rynku gier. I nie mówie tu o DOOM3 ![]() Tylko taka tania i przyzwoita karta, ktora potrafi uniesc srednio np. NFS:U, MaxPayne2 czy UT2004 ... i tez nie w najwyzszych i rewelacyjnych detalach Po prostu - aby dało się grać dobrze (nie jestem maniakiem) ![]() P.S. Kolejna zmiana karty czeka mnie gdzies w wakacje, tak wiec z "Mayą" to bedzie krótka znajomosc (zeby nie napisac przelotna - rotfl!) ... BTW: Juz mam kupca na mojego GF2 - znajomy chce kupic za 60-70zł tą karte tak więc liczac spokojnie to ATI bedzie mnie kosztowało jakies 100zł. Jest to jednak 100zł których nie chce wyrzucić w błoto. To w stosunku cena / jakosc / wydajnosc brac czy nie? Może ktoś ma ta karte i moglby sie wypowiedziec? Moze ktos zarzuci screeny z gier z tej karty? ![]() Będę baaardzo wdzieczny za pomoc ![]()
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Nie gramy, nie gramy.....a jednak troche fajnych tytułów wymieniłeś
![]()
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Za ta kase bierz. Jezeli sie nie spodoba mozesz zawsze sprzedac z zyskiem!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Spokojnie, ja w Splinter Cella gralem na pelnych detalach i w rozdzielczosci 1024*768 wlasnie na GeForce II GTS Pro (64MB) i chodzila bardzo dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
GF II GTS Pro to swietna karta i przesiadka na nowsza przyniesie maly zysk (nie mowie o punktach w benchmarkach tylko o faktycznych osiagach w grach)
ale juz GF II MX to padaka i nalezy ja jak najszybciej wymienic jezeli wszystko smiga to sens wymizny jest watpliwy z drugiej strony za taka cene mozna brac - jak pisali koledzy - zawsze dasz rade to sprzedac z zyskiem |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Indywidualista
![]() |
OK!
Mimio wszystko prosze jeszcze o dalsze wypowiedzi użytkowników ![]()
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A na swoja karte nie narzekam. Nie bylo gry, ktora by mi nie poszla, a wszystkie standardowo uruchamiam na poczatku w 1024*768 i maksymalnych detalach. Zreszta ostatnio juz nie gram praktycznie w gry, wiec ten aspekt mniej mnie interesuje. Jezeli bede inwestowal w komputer, czego juz dawno nie robilem (jednak ostatnia inwestycja w nowa plytke (Gigabyte 7VRXP), procesor AMD ATHLON 2000+XP, 256MB DDR 333 i obudowe starczy na dluzej niz wtedy oczekiwalem), to raczej dokupie sobie 256, albo 512MB ramu, a karta graficzna jeszcze mi troche posluzy ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
bierz z miejsca.
hehe odpal Nfs underground, Colina3, Call of Duty, max`a payne 2 tez(ale on dosyc ladnie chodzi)
![]() |
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
max jest na genialnym engine...
reszta na takim sobie - a colin na tragicznym ![]() ja za te cene bym wzial... bo karta z wyzszej polki kosztuje juz kolo 350 zeta
![]() |
![]() |
#12 | |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Racja Sid, Colin 3 nawet na dosyć mocnych grafikach się lubi przyciąć. Coś chłopcy chyba przesadzili z enginem......
![]() |
![]() |
#13 |
Indywidualista
![]() |
Dobra, dzieki za pomoc :-)
Jednak biore tego Radka ... na pewno bedzie lepszy niz ten GF2MX! P.S. Jak ktoś jeszcze chce cos ciekawego dopisac to chetnie poczytam ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Radka bierz, sam tak pisalem
co GF2 GTS Pro - NFS Undergroun lata ![]() ![]() ![]() caly cymes zeby kupowac karte firmowa, z dobrymi pamieciami - i wtedy lata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Indywidualista
![]() |
To wtakim razie z firmowego GigaByte powinienem sie cieszyc
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
|