Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.12.2004, 14:57   #16
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kiedys na homoseksualizm mowilo sie jak o zboczeniu, teraz w wielu krajach juz nie
tak samo od niedawna alkoholizm jest uznawany choroba

a ty jestes po prostu nietolerancyjny... Jesli masz problemy z odczytaniem czyjegos zlepka slow, to wykaz sie inteligencja
Razem z tym profesorem tkwisz w sredniowieczu... sory
Jesli nie masz pedagogicznego wyksztalcenia, to nie jestes kompetentny aby to oceniac

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.12.2004, 15:05   #17
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zaczyna się OFFTOPICOWANIE :/

PS żeby namierzyć pisk odłączaj po kolei wszystkie elementy komputera aż zlokalizujesz źródło "nadawania"

Ghost_mode jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2004, 15:15   #18
Arnold
Zaginiony pielgrzym

Data rejestracji: 17.05.2002
Arnold zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Możliwe że piszczą cewki na płycie głównej lub w zasilaczu.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...=piszczy+cewki
Stary 20.12.2004, 15:25   #19
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
kiedys na homoseksualizm mowilo sie jak o zboczeniu, teraz w wielu krajach juz nie
tak samo od niedawna alkoholizm jest uznawany choroba

a ty jestes po prostu nietolerancyjny... Jesli masz problemy z odczytaniem czyjegos zlepka slow, to wykaz sie inteligencja
Razem z tym profesorem tkwisz w sredniowieczu... sory
Jesli nie masz pedagogicznego wyksztalcenia, to nie jestes kompetentny aby to oceniac

Cóż za świeże i liberalne spojrzenie na świat
Tak w ogóle, to pisałem o tym, że powinno się dbać o język ojczysty i o pseudodysleksji. Ale widzę, że nie omieszkałeś wspomnieć o tak modnym ostatnio tematacie, jak homoseksualizm. Cóż, po raz kolejny napiszę, że kiedyś po prostu nazywano to po imieniu...
Czytając zlepki słów, nadźgane błędami ortograficznymi trzeba użyć intelignecji, żeby zrozumieć, co ktoś chciał przekazać. Ale to wcale nie oznacza, żeby też takiej osobie wprost nie powiedzieć: chłopie, weź się w garść i poucz się troszkę, poczytaj... bo trudno Cię zrozumieć. Ale nie, lepiej to zaakceptować i dorobić do tego chorobę, zrobić jeszcze i ofiarę paskudnego polskiego języka z tumanka.
Wyobraź sobie, że nie jestem osobą z dużym bagażem doświadczenia życiowego, ale stać mnie powiedzieć pewne rzeczy prosto w oczy i nazywać je po imieniu. Ty widać lubisz dorabiać filozofię do pewnych rzeczy... ale to w imię tolerancji przecież i ogólnego zrozumienia.
Kiedyś świat miał po prostu pewne zasady, których coraz mniej w obecnych czasach.
No tak, tym sposobem znowu cofnąłem się do średniowiecza...

Ostatnio zmieniany przez Proton : 20.12.2004 o godz. 15:27
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2004, 15:26   #20
mr_spock
Merry F****** Christmas

problem polega na tym, ze nie jest to ciche piszczenie o wysokiej czestotliwosci, tylko glosne o sredniej
Stary 20.12.2004, 15:42   #21
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez Proton
Cóż za świeże i liberalne spojrzenie na świat
Tak w ogóle, to pisałem o tym, że powinno się dbać o język ojczysty i o pseudodysleksji. Ale widzę, że nie omieszkałeś wspomnieć o tak modnym ostatnio tematacie, jak homoseksualizm. Cóż, po raz kolejny napiszę, że kiedyś po prostu nazywano to po imieniu...
Czytając zlepki słów, nadźgane błędami ortograficznymi trzeba użyć intelignecji, żeby zrozumieć, co ktoś chciał przekazać. Ale to wcale nie oznacza, żeby też takiej osobie wprost nie powiedzieć: chłopie, weź się w garść i poucz się troszkę, poczytaj... bo trudno Cię zrozumieć. Ale nie, lepiej to zaakceptować i dorobić do tego chorobę, zrobić jeszcze i ofiarę paskudnego polskiego języka z tumanka.
Wyobraź sobie, że nie jestem osobą z dużym bagażem doświadczenia życiowego, ale stać mnie powiedzieć pewne rzeczy prosto w oczy i nazywać je po imieniu. Ty widać lubisz dorabiać filozofię do pewnych rzeczy... ale to w imię tolerancji przecież i ogólnego zrozumienia.
Kiedyś świat miał po prostu pewne zasady, których coraz mniej w obecnych czasach.
No tak, tym sposobem znowu cofnąłem się do średniowiecza...
Wracajac do desleksji... tego sie samemu nie okresla tak jak np "mam katar"
sa prowadzone badania pedagogiczne, ktore to stwierdzaja lub nie

Mowic o kims, ze nie ma deficytow (genetycznie uwarunkowanych) tylko jest lewiny
to tak jak powiedziec do osoby niepelnosprawnej jezdzacej na wozku, ze jest leniwa i sie jej chodzic nie chce.
Stary 20.12.2004, 17:20   #22
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
Wracajac do desleksji... tego sie samemu nie okresla tak jak np "mam katar"
sa prowadzone badania pedagogiczne, ktore to stwierdzaja lub nie

Mowic o kims, ze nie ma deficytow (genetycznie uwarunkowanych) tylko jest lewiny
to tak jak powiedziec do osoby niepelnosprawnej jezdzacej na wozku, ze jest leniwa i sie jej chodzic nie chce.
Zgadzam się z Tobą, ale ja też nie twierdziłem i nie twierdzę, że nie istnieje zaburzenie zwane dysleksją. Owszem występuje coś takiego, jest to udowodnione i wcale nie mam zamiaru poddawać tego w wątpliwość.
Tyle tylko, że zbyt wiele osób podszywa się pod tę dolegliwość. Ja wiem, że to wygodne... ale jest to najzwyklejsze oszukiwanie, krętactwo i olewanie nauki.
Po co się uczyć, czytać, pisać... wystarczy iść do lekarza i "załatwić" papier, że jest się dyslektykiem.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2004, 18:49   #23
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Panowie i panie, a tak wogóle to na jaki temat jest ten POST! Chyba nie o dysleksji

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 10:09   #24
deidry
Bywalec

Data rejestracji: 19.09.2004
deidry w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Proton
Zgadzam się z Tobą, ale ja też nie twierdziłem i nie twierdzę, że nie istnieje zaburzenie zwane dysleksją. Owszem występuje coś takiego, jest to udowodnione i wcale nie mam zamiaru poddawać tego w wątpliwość.
Tyle tylko, że zbyt wiele osób podszywa się pod tę dolegliwość. Ja wiem, że to wygodne... ale jest to najzwyklejsze oszukiwanie, krętactwo i olewanie nauki.
Po co się uczyć, czytać, pisać... wystarczy iść do lekarza i "załatwić" papier, że jest się dyslektykiem.
ok
Podzielam zdanie, lecz tylko po części poniewaz kiedys na dostanie tego papieru przechodziłam mase testów (przy ponowieniu drugim równiez). Teraz ide i dostaje z góry :/ Heh...moze powiem tak, jestem dyslektykiem, a ty mówisz o dysortografi jak sie nie myle, polega to na tym, ze nie widzisz błedów, bo nie znając zasady pisownie(i te sprawy). Niestety twoj pierwszy komantarz dla mnie brzmiał za ogólnie. Wiemy dobrze w jakich czasach żyjemy, lecz wybacz w tej chwili się czuje urazona. Sama nie potrafie wychwycić wszystkich swoich błedów stylistycznych i ortograficznych, a tu taki komantarz. Ktoś mi zaczyna mówić, ze sie nie douczyłam, w porównaniu do niektórych chodziłam przez pare lat na zajecia by to zminimalizowac.
A co do tego ze kiedyś nazywali to po imieniu. Dzieci chodziły zakompleksione myśląc, ze sa inne, głupie lub podejmowały próby walczenia, ktore im nie wychodziły. (i tak z zakompleksionych dzieci powstali homoseksualiści hehe zartuje ).
Zero tolerancji , mysle, ze czepiasz sie dla zasady!

ps: czesto sie zdarza, ze dyslektycy potrafia bardziej racjonalnie myslec.

pozdrawiam!
go on and fool me
leave me leave me
just say that u need me
deidry jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: