Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.05.2006, 01:56   #1
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://www.allegro.pl/item99561845_n...najtaniej.html - dno kompletne. Jak ktos juz podrabia "laptopowy skok klawiszy", to niech to chodzi jak w laptopie, a nie tylko ma krotsze sprezynki.

Polecam albo BTC najbardziej zwyczajna, albo Chicony najbardziej zwyczjna, albo Logitechy (nie OEMy - poznasz je po czarnym logo, zamiast kolorowego). Chociaz UltraX Flat sam bym kupil. MediaTechy, Tracery - shit.

Swoja droga, co to jest "Klawiatury maj***261; uk***322;ad s***322;owacki ale prosze mi wierzy***263; to w niczym nie przeszkadza" w aukcji z DELLami?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.05.2006, 13:47   #2
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez MaciejT
http://www.allegro.pl/item99561845_n...najtaniej.html - dno kompletne. Jak ktos juz podrabia "laptopowy skok klawiszy", to niech to chodzi jak w laptopie, a nie tylko ma krotsze sprezynki.
(...)
Miałeś z nią do czynienia - czy tak ogólnie piszesz ?
Bo ja np. co do Media-Tech też byłbym ostrożny - mam ich słuchawki i już dwa razy je naprawiałem
Natomiast Tracera jeszcze nic nie używałem ...

Cytat:
Napisany przez Oktawian89
(...) Cena nie gra roli cos kolo 100 zł
Kwestia podejścia - ja bym za klawiaturę nie dał chyba więcej niż z 50 zł - a najchętniej z 20-30 zł - bez przesady - za klawiaturę 100 czy 200 zł zapłacić

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 15:41   #3
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Kwestia podejścia - ja bym za klawiaturę nie dał chyba więcej niż z 50 zł - a najchętniej z 20-30 zł - bez przesady - za klawiaturę 100 czy 200 zł zapłacić
eee?

Bez przesady - znajac jakosc produktow np. Logitecha z chcecia kupilbym model klawiatury nawet i za 200zl - jakby sie tylko oplacalo
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 17:23   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Widzisz, to jednak kwestia podejścia, bo nie dalej, jak wczoraj w innym temacie, próbowaliśmy (nieskutecznie, ale zawsze ) przekonać mgit-a, że psuje sobie wzrok przy swoim komputerze. Tu jest podobnie - klawiatura, to oprócz myszy, podstawowe narzędzie komunikacji z komputerem i od jej jakości zależy przede wszystkim komfort pracy z komputerem (plus w pewnym stopniu szkodliwość tej pracy, bądź tej szkodliwości brak).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.05.2006, 00:32   #5
ro29
Guru

Witam !
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Widzisz, to jednak kwestia podejścia, bo nie dalej, jak wczoraj w innym temacie, próbowaliśmy (nieskutecznie, ale zawsze ) przekonać mgit-a, że psuje sobie wzrok przy swoim komputerze. Tu jest podobnie - klawiatura, to oprócz myszy, podstawowe narzędzie komunikacji z komputerem i od jej jakości zależy przede wszystkim komfort pracy z komputerem (plus w pewnym stopniu szkodliwość tej pracy, bądź tej szkodliwości brak).
Masz na pewno rację, że klawiatura i mysz to podstawowe narzędzia pracy i od nich zależy komfort i w pewnym stopniu szkodliwość. Tylko że nie wierzę, aby klawiatura za 200 zł była mniej szkodliwa niż ta za 50 zł. Chyba ważniejsza może tu być rola np. podkładki pod nadgarstki, wysokość klawiszy, ich "ciężkość" itd. Do niedawna używałem klawiatury Samsung - takiej http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1896 - i jedynie co mi czasami brakowało to właśnie podkładki Szkoda, że aktualnie nie ma już w Komputertroniku tej wersji z podkładką - bo chętnie bym kupił
Tak samo jeśli chodzi o myszkę - mam najzwyklejszą kulkową - ale leży mi w dłoni lepiej, jak nie jedna lepsza z którą miałem do czynienia.

Więc sporo zależy tutaj od własnych preferencji czy też przyzwyczajenia - oraz w dużej mierze, ile ktoś pracuje na komputerze - na pewno dla tych, dla których jest to podstawowe narzędzie pracy - zwłaszcza klawiatura - jej zalety w kwestii ergonomii i wygody są na pewno bardzo istotne.

Cytat:
Napisany przez MaciejT
Wlasciwie racja. Moja wypowiedz dotyczyla modelu http://www.allegro.pl/item100046731_..._laptopie.html a wiec klawiatury 2 razy drozszej. Uzywalem. Dziekuje, postoje. Jesli uwazasz, ze tansza o polowe od totalnie beznadziejnej bedzie od niej lepsza, to ja juz nie wiem co mam pisac
Czy jak tak uważam ?? Przecież nigdzie tak nie napisałem - tylko zapytałem.
Ciekaw jestem jednak co tak Ciebie zniechęciło do tej klawiatury - pytam bo stwierdzenie "Uzywalem. Dziekuje, postoje." mi osobiście nic nie mówi. A po drugie jak już napisałem, ocena klawiatury jest w pewnym stopniu zależna od preferencji użytkownika - np. dla mnie liczy się aby nie była zbyt głośna, nie miała za wysokich klawiszy (ale nie musi to być "laptopowa"), klawisze chodziły w miarę miękko i oczywiście aby mi "leżała" - a to akurat sprawdzi się dopiero w użyciu

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 02.05.2006 o godz. 00:45
Stary 02.05.2006, 00:42   #6
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez ro29
Do niedawna używałem klawiatury Samsung - takiej http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1896
Pozdrawiam
ro29
Ta klawiature znam. Jest taka sobie, z naciskiem na taka sobie. Lepsza jest BTC za te same pieniadze.
Stary 02.05.2006, 00:56   #7
ro29
Guru

Witam !
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Ta klawiature znam. Jest taka sobie, z naciskiem na taka sobie. Lepsza jest BTC za te same pieniadze.
Ja znam chyba lepiej - bo używałem przez prawie trzy lata
I dla mnie była ogólnie dobra - małe rozmiary, niskie klawisze, ciche itd.

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 02.05.2006 o godz. 01:00
Stary 02.05.2006, 10:20   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Masz na pewno rację, że klawiatura i mysz to podstawowe narzędzia pracy i od nich zależy komfort i w pewnym stopniu szkodliwość. Tylko że nie wierzę, aby klawiatura za 200 zł była mniej szkodliwa niż ta za 50 zł.
Cena odgrywa tu mniejszą rolę, bo klawiatury mają najróżniejsze konstrukcje. Mimo to klawiatura jest naprawdę bardzo ważną częścią komputera i ma duże znaczenie na zdrowotny aspekt jego użytkowania. I mam tu na myśli nie tylko sam jej kształt, ale także możliwość regulacji, jak również i materiał, z którego jest wykonana, co ostatecznie najczęściej przekłada się na cenę.

Cytat:
Tak samo jeśli chodzi o myszkę - mam najzwyklejszą kulkową - ale leży mi w dłoni lepiej, jak nie jedna lepsza z którą miałem do czynienia.
Sam mam bardzo niedrogą myszkę A4Tech, której nie wymieniłbym nawet za najnowszy model Logitecha za kilkaset złotych. Ta po prostu jest jak dla mnie rewelacyjna i jeszcze nie znalazłem innej, która chociaż w przybliżeniu, działałaby tak sprawnie i komfortowo, jak ta.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 22:56   #9
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez ro29
Miałeś z nią do czynienia - czy tak ogólnie piszesz ?
Bo ja np. co do Media-Tech też byłbym ostrożny - mam ich słuchawki i już dwa razy je naprawiałem
Natomiast Tracera jeszcze nic nie używałem ...
Wlasciwie racja. Moja wypowiedz dotyczyla modelu http://www.allegro.pl/item100046731_..._laptopie.html a wiec klawiatury 2 razy drozszej. Uzywalem. Dziekuje, postoje. Jesli uwazasz, ze tansza o polowe od totalnie beznadziejnej bedzie od niej lepsza, to ja juz nie wiem co mam pisac

Twoje uprawnienia: