![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Ja też polecam Microstara pod AMD, model KT3 Ultra2 ARU z raidem, USB2.0, 6-cio kanałowym dźwiękiem. Stosunkowo niedroga, dobrze wykonana płyta z bardzo dobrym supportem MSI.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
hm ja to ujme tak:
niezaleznie od procka wybieraj z Gigabyte, ASUS oraz MSI nowoczesna plyta powionna posiadac: 1. USB2 2. FireWire 3. mozliwosc podlaczenia czytnikow kart flashowych - przyda sie w przyszlosci 4. RAID 5. SATA 6. "siny zabek" ![]() 7. obsluga pamieci ddr w trybie dwukanalowym 8. AGP x8 9. karte sieciowa najlepiej gigaethernetowa 10. w zaleznosci od prockow spore mozliwosci konfiguracji i wymiany procka o ile czesc rzeczy dzisiaj ci sie nie przyda to za rok lub dwa beda koniecznoscia a wiec placz, plac a za rok czy dwa smiej sie z tych ktorzy smiali sie z ciebie teraz
|
|
|
#18 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
BD - co to jest "siny zabek"
|
|
|
#19 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#20 | |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Nio właśnie - wskazałem nowsze modele MSI bo i usb2 i blue... i serial ata - tylko ta cena...
|
|
|
|
#21 | |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#22 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Poczytaj sobie troche o Nforce2 to bedziesz wiedzial o co chodzi lewap i podam ci link co bys nie musial szukac http://www.tomshardware.pl/mainboard...force2-04.html
|
|
|
#23 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Zajrzyj na www.tomshardware.pl. Tam są znakomite opinie, testy i wrażenia. Dla mnie są oni wiarygodni i nie działają na zasadzie: polecam Ci płytę xyz bo taką akurat mam i dlatego jest najlepsza na świecie. 8)
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Wielkie dzięki za pomoc teraz ja się popatrze i dam wam znać o mojej decyzji Szcześliwego Nowego Roku.
|
|
|
#25 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.07.2001
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
to sporo ale to wydatek na 2-3 lata a nie na rok jak to ma miejsce z tanimi plytami gdzie placisz 500 za plyte - za rok kupujesz nowa plyte czyli sprzedajesz stara za marne 200 zl dokladasz 300 i tak w kolko macieju ... na koniec wychodzi, ze wydales wiecej
|
|
|
|
#27 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
AMD chipset nForce Nvidii - ma pewne problemy jak dobrzepamietam INTEL granit bay - nowa kosc intela - wersje testowe mialy buga z AGP3 ale potem poprawili to i jzu jest ok - na pclab.pl masz testy takiej plyty MSI na tej kosci ...
|
|
|
|
#28 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
gdyz np ja nie gram i co mnie obchodzi wydajnosc plyty w grach ... podobnie z karta graficzna - nie interesuje mnie czy ma 5 klatek na sekunde wiecej niz konkurencyjna karta innej firmy - dla mnie liczy sie cos czego nikt nie przetestuje - bo jak np okreslic jakosc obrazu ...
|
|
|
|
#29 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
"a ja twierdze, ze zaden test nie jest do konca wiarygodny"
A ja twierdzę to samo .Kiedyś na "tomshardware" iż minusem płyty Abit K7A jest brak możliwości włączenia AGP X4 ...tak sie składa że płytę taką posiadam i mogłem tą bzdurę zweryfikować . Oczywiście takich "wpadek" na stronach zajmujących sie testowaniem sprzętu jest cała masa ,dlatego zawsze z rezerwą podchodzę do tego rodzaju testów i porównań . Dla mnie nr1 wśród płyt pod AMD jest obecnie "Abit AT7 Max2" ,dla innych będzie to np. "Epox" .Cały sęk w tym iż wraz z ewentualną zmianą podstawki pod nowsze procesory nawet najnowocześniejsza płyta może okazać się przeżytkiem juz po roku . Producenci sprzętu nie są aż tak naiwni aby dali nam sie cieszyć nowoczesną konstrukcją przez dłuzszy okres czasu . Stagnacja na rynku "socket" na moje oko zbyt długo trwa ,więc trzeb sie liczyć z tym iż może nastąpić zmiana (do tej pory średnio raz do roku byliśmy częstowani nowym "socket-em") . Co do płyty na 3 lata ,myślę iż raczej nieosiągalne... Juz po paru miesiącach stwierdzimy iż najnowsza płyta X posiada cos co chcielibyśmy widzieć w naszej płycie głównej kupionej zaledwie 6 miesiecy temu .jaro |
|
|
|
|
|
#30 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A ja dalej twierdzę, że opinie TH są wiarygodne. Oceniają naraz kilka, kilkanaście płyt a nie tylko tą którą akurat ja mam i polecam aby inni mieli taką samą bo to podnosi moje ego. 8)
|
|
|
|
![]() |
|
|