![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Płyty główne jakiego producenta uważasz za najlepsze i dlaczego? | |||
Abit |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 8.60% |
Asus |
24 | 25.81% |
Intel |
0 | 0% |
Shuttle |
2 | 2.15% |
Microstar International (MSI) |
24 | 25.81% |
ECS |
6 | 6.45% |
Gigabyte |
15 | 16.13% |
Soltek |
8 | 8.60% |
Epox |
5 | 5.38% |
Inny wybór... (jakie?) |
1 | 1.08% |
Wszystkich głosów: 93. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.06.2004
![]() |
Miałem Abita KT7A - były problemy z zasilaczem na płycie więc go sprzedałem. Słyszałem na giełdzie, że większość ma problemy z wysychającymi kondensatorami po roku eksploatacji, ale jest to sprawa zasłyszana, więc nie chciał bym nikogo z posiadaczy Abita obrazić.
Miałem Soltek 75KAV v5 - żadnych problemów, stabilna praca, spore możliwości obsługi sprzętu, ale niestety jedna sprawa nie do przeskoczenia (sdram) dlatego ją sprzedałem ![]() Obecnie mam Epox 8RDA3+ - świetna płyta, umiarkowana cena (399zł), drobne problemy z najnowszym sterownikiem IDE, ale na tym forum koledzy pomogli go rozwiązać i w tej chwili jestem baaardzo z niej zadowolony. ![]() Zarówno Soltek jak i Epox bardzo długo uaktualniają biosy do swoich płyt rozszeżając ich możliwości przez co wydaje się, że dbają o klientów i robią stabilny sprzęt, więc za to ich cenię i polecam. Absolutnie odradzam ECS K7S5A (Ekstra Ciulaty Sprzęt - przepraszam za słowa). Miałem okazje składać kilka kompów na tych płytach. Problemy ze sterami i pogarszająca stabilność. Po jakimś roku eksploatacji w większości sprzętów wymieniałem te płyty na inne. Innych firm nie testowałem więc się nie wypowiadam. Ale jak to zwykle bywa wybór należy do Ciebie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|