Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Płyty główne jakiego producenta uważasz za najlepsze i dlaczego? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/plyty-glowne-jakiego-producenta-uwazasz-za-najlepsze-dlaczego-10676/)

memorando 25.06.2004 21:33

Cytat:

Napisany przez AndKoc
Po kilku dniach eksploatacji nadal jestem bardzo zadowolony i jeszcze raz wypowiem się o moim Epox-ie 8RDA3+.

Częstotliwość i napięcie pracka jest niezależnie regulowane (do 250MHz i 2,9V) + blokada 100,133,166,200,
Częstotliwość i napięcie pamięci niezależne (do 250MHz i 2,9V) + blokada 100,133,166,200,
Częstotliwość i napięcie AGP niezależne + blokada 66MHz,
Częstotliwość i napięcie PCI niezależne + blokada 33MHz.

Możliwości o/c według mnie ogromne. :spoko:

Na dzień dzisiejszy bez podnoszenia napięć:
(Barton 2500+ 1826MHz) 228x11=2508MHz,
(Pamięć noname AN1 333) 181x2=362
Blokada AGP na 66 i PCI na 33 (jeszcze nie próbowałem kręcić). :bicz:

I to tyle na temat mojego sprzętu. NARA. :piwo:

AndKoc :mruga:

i tu klamiesz bez podnoszenia vcore na bartonie osiągasz fsb 228?????? rozczulasz mnie przy fsb 210 w wypadku bartona trzeba podnosić napięcie vcore procusia

Weron 25.06.2004 21:39

Cytat:

Napisany przez memorando
rozczulasz mnie przy fsb 210 w wypadku bartona trzeba podnosić napięcie vcore procusia

Chyba z sufitu bierzesz te informacje.
Po pierwsze primo nic nie jest na 100%(przynajmniej w przypadku hardware)
Po drugie primo u mnie procek wstaje na standard 210 nic nie podnoszac i co ty na to cwaniaczku? :)

Pawel_k 25.06.2004 22:07

AndKoc daj screny z programow typu cpuid albo aida32

memorando 25.06.2004 23:26

Cytat:

Napisany przez Weron
Po drugie primo u mnie procek wstaje na standard 210 nic nie podnoszac i co ty na to cwaniaczku? :)

przystopuj koleś to że bios ci wstaje winda nic nieznaczy zapuść prime 95 na 9 godzin jak wywali ci bsod to się nkjryjesz ze swoimi gadkami żegnam z prymitywami niekłócę się

Weron 26.06.2004 08:41

Cytat:

Napisany przez memorando
przystopuj koleś to że bios ci wstaje winda nic nieznaczy zapuść prime 95 na 9 godzin jak wywali ci bsod to się nkjryjesz ze swoimi gadkami żegnam z prymitywami niekłócę się

hehe
A ty widze, ze nie masz nic ciekawego do napisania to zaczynasz juz sie rzucac.
Ostatnio zauwazylem, ze pelno jest ciebie jako wybitnego specjaliste od hardware, ktory wszystko wie.Niestety w wiekszosci twoja wiedza bierze sie tylko i wylacznie z grup dyskusyjnych gdzie to tacy malolaci klepia bzdury.
Co zostalo juz potwierdzone pare postow wczesniej.
Dodam jeszzce, ze nie kloce sie tylko dyskutuje ale ty nijak tego nie widzisz tylko szukasz dziury w calym.

memorando 26.06.2004 09:53

Cytat:

Napisany przez Weron
hehe
A ty widze, ze nie masz nic ciekawego do napisania to zaczynasz juz sie rzucac.
Ostatnio zauwazylem, ze pelno jest ciebie jako wybitnego specjaliste od hardware, ktory wszystko wie.Niestety w wiekszosci twoja wiedza bierze sie tylko i wylacznie z grup dyskusyjnych gdzie to tacy malolaci klepia bzdury.
Co zostalo juz potwierdzone pare postow wczesniej.
Dodam jeszzce, ze nie kloce sie tylko dyskutuje ale ty nijak tego nie widzisz tylko szukasz dziury w calym.

Zarzut1. Niezgodzę się ponieważ od 2 miesięcy nieczytam list dyskusyjnych typu ocz serwis, i tweak.pl, zarzut dwa z autopsji znam przypadki że fsb 210 bez podnoszenie napięcia często objawiają się problemy typu grasz w far crya wychodzi ci do windowsa, i przy innych grach też. Dlatego polecam prime 95 , bo najczęściej przy pełnym obciążeniu proca pamięci wychodzi czy trzeba faktycznie podnosić vcore. Przy fsb 210 dla athlona 2500 nietrzeba vcore dużo podnosić ale musi być 1.7 volta dla stable pracy. Mi mój odblokowany athlon 2500 bez podniesienia vcore do 1.7 owszem rusza ale w wielu gierach objawiają się problemy z wychodzeniem po dluższym graniu do windy. Druga sprawa że to samo jest zarówno jak na mojej mobo jak asusie i co śmieszniejsze przy 2 różnych athlonach 2500 zarówno na na moim i zarówno na zablokowanym. Po zatym Weron stawiasz TEZY bez pokrycia... Jak mam czas odpiszę coś na tym forum jak niemam to najczęściej usuwam zawiadomienie i tyle. Niemam czasu na twoje bzdurne dywagacje czy memorando czyta fora po prostu memorando niema czasu na czytanie for ale musi sam zarabiać na siebie i tyle. Więc następnym razem nieobrażaj mnie. Co do wcześniejszych postów nieopieram się na testach mam w d**pie wszystkie testy i jak coś mi się podoba biorę tak było z mobo asusa i epoxa, epox krai padł po aktualizacji biosa tzn sflashowal się wszedlem do biosa safe exit uruchomila się winda i padła problemem okazały się mosfety. A asus był zbyt wybredny jeżeli o pamiatki chodziło. Gigabytea nieznoszę jest za ubogi do o/c w nich bios. Epoxy mi najbardziej pasują z msi jeżeli chodzi o ogólną ocenę Asus , Abit też są dobre ale asus odpada przez pamięci a abit przez jedną rzecz układ elementów na mobo. Nieszukam dziury w całym.
.ps na asusie nieudało się mi zmusić raida do pracy z tylko jednym dyskiem na serialu po prostu narzędzie samsunga i wd diagnostyczne zglaszalo uszkodzenie kabla i jeszcze pm 8 pokazywal bzdury podczas dzielenia na partycje na msi tego problemu niemam

Weron 26.06.2004 10:23

Cytat:

Napisany przez memorando
Zarzut1. Niezgodzę się ponieważ od 2 miesięcy nieczytam list dyskusyjnych typu ocz serwis i tweak.pl, zarzut dwa z autopsji znam przypadki że fsb 210 bez podnoszenie napięcia często objawiają się problemy typu grasz w far crya wychodzi ci do windowsa i przy innych grach też. Dlatego polecam prime 95 bo najczęściej przy pełnym obciążeniu proca pamięci wychodzi czy trzeba faktycznie podnosić vcore. Przy fsb 210 dla athlona 2500 nietrzeba vcore dużo podnosić ale musi być 1.7 volta dla stable pracy. Mi mój odblokowany athlon 2500 bez podniesienia vcore do 1.7 owszem rusza ale w wielu gierach objawiają się problemy z wychodzeniem po dluższym graniu do windy. Druga sprawa że to samo jest zarówno jak na mojej mobo jak asusie i co śmieszniejsze przy 2 różnych athlonach 2500 zarówno na na moim i zarówno na zablokowanym. Po zatym Weron stawiasz TEZY bez pokrycia... Jak mam czas odpiszę coś na tym forum jak niemam to najczęściej usuwam zawiadomienie i tyle. Niemam czasu na twoje bzdurne dywagacje czy memorando czyta fora po prostu memorando niema czasu na czytanie for ale musi sam zarabiać na siebie i tyle. Więc następnym razem nieobrażaj mnie. Co do wcześniejszych postów nieopieram się na testach mam w d**pie wszystkie testy i jak coś mi się podoba biorę tak było z mobo asusa i epoxa, epox krai padł po aktualizacji biosa tzn sflashowal się wszedlem do biosa safe exit uruchomila się winda i padła problemem okazały się mosfety. A asus był zbyt wybredny jeżeli o pamiatki chodziło. Gigabytea nieznoszę jest za ubogi do o/c w nich bios. Epoxy mi najbardziej pasują z msi jeżeli chodzi o ogólną ocenę Asus , Abit też są dobre ale asus odpada przez pamięci a abit przez jedną rzecz układ elementów na mobo. Nieszukam dziury w całym.
.ps nieudało się mi zmusić raida do pracy z tylko jednym dyskiem na serialu po prostu narzędzie samsunga i wd diagnostyczne zglaszalo uszkodzenie kabla i jeszcze pm 8 pokazywal bzdury podczas dzielenia na partycje na msi tego problemu niemam

hehe
A wiesz, ze jestes niemozliwy.
Rece mi juz opadaja.Dalej uparcie sie upierasz przy swoim i jeszzce teraz mi chcesz wmowic, ze Cie obrazam.
Wystarczy, ze odpowiem na zarzut1 bo dalej to nie chce mi sie klepac.

...Zarzut1. Niezgodzę się ponieważ od 2 miesięcy nieczytam list dyskusyjnych typu ocz serwis i tweak.pl....
link na cdrinfo
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=36422
link na tweak.pl
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=77830

Zawsze jeszzce mozna napisac, ze to dwie inne osoby. :)
PS
A jesli masz cos naprawde do mnie to od tego jest priv.

Pawel_k 26.06.2004 10:30

Cytat:

Napisany przez Weron
hehe
Rece mi juz opadaja.Dalej uparcie sie upierasz przy swoim i jeszzce teraz mi chcesz wmowic, ze Cie obrazam.
(...)

a pare postow wczesniej
Cytat:

Napisany przez Weron

no tak cwaniaczku to nie jest obrazliwe szczegolnie w tym kontekscie :ysz:

AndKoc 26.06.2004 10:40

Ilość załączników: 1
Panowie spokojnie.

Nie chciałme wszczynać wojny między forumowiczami tylko podzielić się wrażeniami z pracy na nowym sprzęcie.

Co do napięć Vcore ( nie 2,9V, a 2,2 V) to pomyłka z rozpędu przepraszam, ale Bartony pracują bez awarji nawet na 1,95V. Niedowiarków odsyłam do lektury KS Ekspert nr 3/2004. Jest opisane co i jak z klockami.

Co do MHz to na 228 bez podnoszenia V to Bios się uruchamia, a na 218 bez podnoszenia V Windows pracuje stabilnie. W gierki nie gram bo nie mam na to czasu, a przy sofcie pracuje bez awaryjnie.

A to są screny z AIDA32:

Powinien być plik pack.zip dodałem go jako załącznik do tego posta.

Jeżeli nie ma to doradźcie co zrobiłem źle?

memorando 26.06.2004 11:03

Cytat:

Napisany przez Weron
hehe
Wystarczy, ze odpowiem na zarzut1 bo dalej to nie chce mi sie klepac.

...Zarzut1. Niezgodzę się ponieważ od 2 miesięcy nieczytam list dyskusyjnych typu ocz serwis i tweak.pl....
link na cdrinfo
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=36422
link na tweak.pl
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=77830

Zawsze jeszzce mozna napisac, ze to dwie inne osoby. :)
PS
A jesli masz cos naprawde do mnie to od tego jest priv.

Czlowieku opanuj się że daje posta w dziale kupię na tweaku o tematyce kupno kostki bios nieznaczy że czytam to cholerne forum. Weź się uspokój danie posta o treści kupię kostkę biosu na forum gdzie ktoś pewnie ma możliwość takiej kostki zalatwienia nieznaczy że czytam to forum daję post i na maila wysylają propozycje to jedno. Cwaniaczek to nieobrażanie??? Idź się zastanów co znaczy słowo cwaniaczek. Dla mnie to obrażanie. Po drugie facet odpisuję tutaj tylko kiedy mnie ktoś zjeżdża albo jak mam minutkę czasu więc odcheftuj się ode mnie ja od ciebie i będzie spokój bo jak nerwy mi puszczą zbluzgam jeszcze Ciebie za prowokacje typu cwaniaczek żegnam

Weron 26.06.2004 11:04

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
a pare postow wczesniej

no tak cwaniaczku to nie jest obrazliwe szczegolnie w tym kontekscie :ysz:

A mordke tam zauwazyles?
Napisalem to zartobliwie nie chcial;em nikogo obrazac i nie takie byly moje zamiary.
To, ze tak powiem po przyjacilesku :)
Gdyby nie bylo usmieszku to co innego.

memorando 26.06.2004 11:05

Cytat:

Napisany przez AndKoc
Panowie spokojnie.

Nie chciałme wszczynać wojny między forumowiczami tylko podzielić się wrażeniami z pracy na nowym sprzęcie.

Co do napięć Vcore ( nie 2,9V, a 2,2 V) to pomyłka z rozpędu przepraszam, ale Bartony pracują bez awarji nawet na 1,95V. Niedowiarków odsyłam do lektury KS Ekspert nr 3/2004. Jest opisane co i jak z klockami.

Co do MHz to na 228 bez podnoszenia V to Bios się uruchamia, a na 218 bez podnoszenia V Windows pracuje stabilnie. W gierki nie gram bo nie mam na to czasu, a przy sofcie pracuje bez awaryjnie.

A to są screny z AIDA32:

Powinien być plik pack.zip dodałem go jako załącznik do tego posta.

Jeżeli nie ma to doradźcie co zrobiłem źle?

Bartony chodzą nawet na 2 volt vcore

Weron 26.06.2004 11:07

Cytat:

Napisany przez memorando
Czlowieku opanuj się że daje posta w dziale kupię na tweaku o tematyce kupno kostki bios nieznaczy że czytam to cholerne forum. Weź się uspokój danie posta o treści kupię kostkę biosu na forum gdzie ktoś pewnie ma możliwość takiej kostki zalatwienia nieznaczy że czytam to forum daję post i na maila wysylają propozycje to jedno. Cwaniaczek to nieobrażanie??? Idź się zastanów co znaczy słowo cwaniaczek. Dla mnie to obrażanie. Po drugie facet odpisuję tutaj tylko kiedy mnie ktoś zjeżdża albo jak mam minutkę czasu więc odcheftuj się ode mnie ja od ciebie i będzie spokój bo jak nerwy mi puszczą zbluzgam jeszcze Ciebie za prowokacje typu cwaniaczek żegnam

Jasne tylko w ciagu 2 miesiecy jakos dziwnie duzo jest tych postow.
A ten to tylko przyklad, ktory potwierdza jak strasznie jestes nieprawdomowny.

memorando 26.06.2004 12:16

Cytat:

Napisany przez Weron
Jasne tylko w ciagu 2 miesiecy jakos dziwnie duzo jest tych postow.
A ten to tylko przyklad, ktory potwierdza jak strasznie jestes nieprawdomowny.

Pewnie ja mam dostawać powiadomienia że weron jedzie na mnie jak na ośle i olewać je i jeszcze weronowi postawić piwo i podziękować??? Czlowieku idę stąd wkurzyłeś mnie swoim infantylizmem poszukiwaniem zwady żegnam temat dla mnie umarł przestaję reagować na twoje zaczepki pa miłego dnia

Tribunal 26.06.2004 19:51

Soltek bo bo bo.... BO TAK!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:13.