![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Cytat:
MSI K7T TURBO2 SDR 640MB (2X256,1X128) 40GB Baracuda VII 7200Rpm CDRW Litek 52x24x52 SB Creative 1024 GF 3 TI 200 Modem do Neo |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Kurcze mi tez nie dziala
![]() Athlon XP 2000+ Gf Winfast Fx 5700 128Mb 128bit 2x160Gb 8MB SEGATE BARRACUDA MSI K7N2 Delta-L na nforce 2 Lg GCE 8520B 512 DDR 333Mhz Kingston Zintegrowana muza i lan Czasami podlaczam weilofunkcyjne HP 1215... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
Other Hardware automatically taken into the equation (36 Watts): Motherboard (25 Watts) Floppy Drive (5 Watts) Keyboard & Mouse (3 Watts) CPU FAN (3 Watts) = 215W jeśli masz jakiś coolerek systemowy to dolicz 2W, świecący cooler i katody to 3W uff...
![]() |
![]() |
#20 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() Other Hardware automatically taken into the equation (36 Watts): Motherboard (25 Watts) Floppy Drive (5 Watts) Keyboard & Mouse (3 Watts) CPU FAN (3 Watts) = 267-272W
![]() |
![]() |
#21 | |
dzien sadu juz blisko
![]() |
Cytat:
![]() mam zailke chifa 360w wiec widze ze ma spory zapas zaraz sobie przelicze na kilowaty i srednia godzin dziennie ciekawe ile wyjdzie ? az sie boje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Tak do konca to nie mozna na tym polegac.Wpisalem swoja poprzednia konfiguracje, ktora chodzila na zasilaczu 200. A wedlug tej strony minimum jest 260. Czyli teoretycznie komp nie powinien sobie poradzic. A chodzil i kilkanascie miesiecy.
Tutaj: http://www.bze.com.pl/klient/taryfa/kalkulator.shtml jeszzce jest kalkulator energi elektrycznej dla wiekszosci sprzetu domowego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() 283W pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
dzien sadu juz blisko
![]() |
no fakt przez proxy dziala ale mam wrazenie ze chodzi mi wszystko wolniej ?
wpisalem adres tepsy w3cache.tpnet.pl moze znacie jakies naprawde szybkie serwery proxy ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Czyli dla mojego zestawu Yankee musze miec 272w?? No to luz bo mam 350w codegena wiec na troche jeszcze powinien styknac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
gallus podal mi go juz pare dni wczesniej, chyba najlepszy zbior dzialajacych serwerkow proxy... tak wiec thx gallus ![]() pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
Kalkulatorek fajny, ale pozwala zorientować się czy zasilacz "wyrobi" z tym wszystkim co w obudowie. Chcesz wiedzieć ile zestaw ciągnie z sieci, to zmierz pobór prądu amperomierzem. Mój komp (atlon, fx 5200, 2 twarde, dvd, rw, 2xram) razem z monitorem wydoił między 0,65-0,7 A, to jest 150-160 W. Przemnożysz przez ilość godzin i z grubsza wiesz ile kosztuje nowoczesność w domu i w zagrodzie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
dzien sadu juz blisko
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
Potrzebne są takie "ustrojstwa" jak: 1.Multimetr (miernik,przyżąd-jak zwał tak zwał, w każdym razie służy do wykonywania pomiarów wartości elektrycznych) 2.Kabelki do tegoż multimetru (nieodzowne, są w zestawie) z krokodylkami (niezawsze w zestawie) 3.Kawałek (ok.0,5 m) izolowanego kabelka 4.Zestaw komputerowy z monitorem ![]() I teraz już z górki:multimetr ustawiasz do pomiaru PRĄDU(nie napięcia!), z reguły jest to zakres do 10A, z izolowanego kabelka zdejmujesz izolację na obu jego końcach na długości ok.2 cm,jeden koniec łączysz z JEDNYM bolcem wtyczki zasilającej zestaw, drugi bolec wtyczki łączysz z JEDNYM z kabelków multimetru. Dobrze jest oba połączenia zaizolować(BHP).Zostały Ci dwa wolne kabelki:jeden wyłazi z multimetru, a drugi z wtyczki zasilającej. Włączasz multimetr, oba wolne końce kabelków wkładasz w otwory GNIAZDKA. Krótka modlitwa i odpalasz kompa. Jak wszystko zrobiłeś O.K., to zestaw startuje a multimetr wskazuje jakąś wartość. Pobór mocy obliczysz ze wzoru P=U*I(W) (Moc=230V*wskazanie multimetru.) Wynik mnożysz przez ilość godzin pracy ^_^ komputera, a to razy stawka za kilowatogodzinę. Mam nadzieję że napisałem w miarę jasno i klarownie.(Dołączam również schemacik tego połączenia.Canaletto to nie jest, ale powinien być zrozumiały) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|