Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Poczta Polska - kradzież zawartości paczki!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/poczta-polska-kradziez-zawartosci-paczki-56834/)

Predi 23.09.2005 10:33

Cytat:

Napisany przez nimal
jak wysylasz aparat telefoniczny za 500pln to zal ci 20pln na paczke? a ile to kosztuje na poczcie? imho dla 5pln nie warto ryzykowac sprzet warty 100krotnie wiecej

przy okazji odpowiem tez @Memo

wtedy mi nie zal, ale jak wysylam cos do 200zl to tak, zwlaszcza ze wiekszosc moich zakupow nie przekracza 70zl jednorazowo (ksiazka, model itd) rzadko kupuje "cos wiekszego"

dwa: pokazcie mi, gdzie w moim miasteczku znajde kuriera to od dzis wysylac bede przez niego nawet zwykle listy............................................. .................................................

memorando 23.09.2005 10:37

Cytat:

Napisany przez Predi
przy okazji odpowiem tez @Memo

wtedy mi nie zal, ale jak wysylam cos do 200zl to tak, zwlaszcza ze wiekszosc moich zakupow nie przekracza 70zl jednorazowo (ksiazka, model itd) rzadko kupuje "cos wiekszego"

dwa: pokazcie mi, gdzie w moim miasteczku znajde kuriera to od dzis wysylac bede przez niego nawet zwykle listy............................................. .................................................

powiem tak....ukradli mi dowod z kasą....mija miesiąc mam dowod skasowany a olicja mnie ścigala za niezgloszenie tego w ciągu 48 godzin a 4 dni:D

andrzejj9 23.09.2005 10:54

Cytat:

Napisany przez woitas
a jak wam się wydaje, dlaczego kradną tablice rejestracyjne?

Nie wiem, ale jak masz jakieś sensowne wytłumaczenie, to chętnie posłucham :)

Bo ja widzę tylko uzasadnienie typowej ludzkiej złośliwości. No nie widzę zastosowania dla cudzej tablicy, a dla osoby, które to skradziono, wyrobienie sobie zastępczych to koszt rzędu 170.. Czemu tak drogo za dwa kawałki plastiku warte na oko 5 złotych? A to już inna sprawa...

Cytat:

z drugiej strony, nie ździwię się, jeśli już niedługo na każdej stacji tak będzie - płacisz 100 zł i do tej kwoty masz odblokowany dystrybutor.
szkoda słów...
Ja i tak ostatnio tankuję na stacji samoobsługowej (a może powinienem napisać bezobsługowej, bo na większości obowiązuje samoobsługa). Polega to na tym, że podchodzę do automatu, płacę określoną kwotę i wskazuję, z którego dystrybutora będę tankował. Następnie leję z niego benzynę i w odpowiednim momencie dystrybutor sam się blokuje. Wygodnie a do tego taniej, bo zwykle jakieś 10 - 15 groszy mniej niż na "normalnej" stacji na przeciwko.

Aszej 23.09.2005 16:06

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Ale tu chodzi akurat o kradziez paliwa, a nie trawy ;)

chyba o kradzież zawartości paczki ;) bo rozmowa odbiega od tematu

epol 23.09.2005 17:34

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Kiedyś ojcu ukradli telefon w autobusie, po dwóch latach policja dzwoni żeby przyszedł po swój telefon na komende:) Szybkość działania nie jest imponująca, ale dobrze że wogóle znaleźli.

Ostatnio coraz czesciej szlysze o odzyskanych fonach. Nawet parenascie dni temu gostkowi z siemensiak.pl znalezli SX1 :)

Cytat:

Napisany przez woitas
a jak wam się wydaje, dlaczego kradną tablice rejestracyjne?

To prawda. Kradna je po to by sobie zatankowac autko :|

andrzejj9 23.09.2005 21:42

Cytat:

Napisany przez epol
To prawda. Kradna je po to by sobie zatankowac autko :|

Możesz mi wyjaśnić tę zależność?

memorando 23.09.2005 21:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Możesz mi wyjaśnić tę zależność?

w polsce nie po to kradną myślicie że co??? ukradli z tira rejestracje a uwazam że to byl tir bo zwykla osobowa za kilka set nie tankuje i przyjechali ukraść??? lol wasze teorie są bzdurne byli nawaleni nie mieli kasy to ukradli

woitas 23.09.2005 22:39

wyluzuj trochę, bo ci zaraz zwieracze popuszczą http://img24.imageshack.us/img24/1364/szczerbaty7iy.gif

a tak na serio, to do zwykłego baku samochodu osobowego zależnie od modelu może wejść 50l, a to już daje ponad 200 zł...

memorando 23.09.2005 22:52

Cytat:

Napisany przez woitas
wyluzuj trochę, bo ci zaraz zwieracze popuszczą http://img24.imageshack.us/img24/1364/szczerbaty7iy.gif

a tak na serio, to do zwykłego baku samochodu osobowego zależnie od modelu może wejść 50l, a to już daje ponad 200 zł...

200 złotych to nie kilka stów to para stów lol oczywiście kpię:)

andrzejj9 23.09.2005 22:54

Cytat:

Napisany przez woitas

Czy może mi ktoś w końcu wyjaśnić o co chodzi z tym kradzeniem tablic??

memorando 23.09.2005 23:05

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

KRADNĄ TABLICE ABY POTEM KRAŚĆ PALIWO NA CZYJEŚ KONTO TAK WYNIKA Z ICH LOGIKI ABSTRAKCYJNEGO MYŚLENIA:)

woitas 23.09.2005 23:15

dlaczego abstrakcyjnego?

a tablice kradną z kilku powodów:
a) dla jaj
b) złośliwie - wtedy trzeba zgłosić fakt na policję (tym, dla których auto jest niezbędne, radzę zgłosić zagubienie, niż kradzież bo trwa to krócej) a potem zapłacić za nowy dowód rejestracyjny i tablice.
oczywiście można dostać wtórnik, ale szczerze tego nie polecam.
może się bowiem okazać, że ktoś na naszych blachach nawywijał, a nas skasują.
zanim się wytłumaczymy, może upłynąć wiele długich godzin :|
c) aby ukraść paliwo.
kamera na stacji zazwyczaj pokaże tablicę tylko z przodu.
reszta analogicznie jak w pkt b :blee:

w każdym razie, jak o tym opowiadałem za granicą to robili :O
na to ja im: przepraszam, ale ja mieszkam w polsce.
a oni: a to wybacz, trzeba było tak od razu :P

andrzejj9 24.09.2005 00:11

Cytat:

Napisany przez woitas
dlaczego abstrakcyjnego?

a tablice kradną z kilku powodów:
a) dla jaj
b) złośliwie - wtedy trzeba zgłosić fakt na policję (tym, dla których auto jest niezbędne, radzę zgłosić zagubienie, niż kradzież bo trwa to krócej) a potem zapłacić za nowy dowód rejestracyjny i tablice.
oczywiście można dostać wtórnik, ale szczerze tego nie polecam.
może się bowiem okazać, że ktoś na naszych blachach nawywijał, a nas skasują.
zanim się wytłumaczymy, może upłynąć wiele długich godzin :|
c) aby ukraść paliwo.
kamera na stacji zazwyczaj pokaże tablicę tylko z przodu.
reszta analogicznie jak w pkt b :blee:

w każdym razie, jak o tym opowiadałem za granicą to robili :O
na to ja im: przepraszam, ale ja mieszkam w polsce.
a oni: a to wybacz, trzeba było tak od razu :P

Punkt b to ok, tak też napisałem wyżej. Natomiast ten trzeci to do głowy by mi nie przyszedł.. Cóż, chyba nie jestem jednak całkowitym Polakiem ;)

demek 24.09.2005 00:20

tablice sie tez kradnie zeby przewiesc pierwsze lepsze auto przez (tu pjecie wzgledne bo auta trafiaja tez na ZACHOD) nasza granice

epol 24.09.2005 12:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Juz to zrobil woitas.

Do dzis pamietam sytuacje jak ktos na slasku tankuje auta na nr rejestracyjny mojego chrzestnego. I to nie raz tylko kilka razy tak juz bylo. A co ciekawego to tablic mu nie zwineli :blee:

EDIT:
Nie ma to jak przejsc od problemu z PP do tablic rejestracujnych ^_^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:07.