![]() |
Cytat:
wtedy mi nie zal, ale jak wysylam cos do 200zl to tak, zwlaszcza ze wiekszosc moich zakupow nie przekracza 70zl jednorazowo (ksiazka, model itd) rzadko kupuje "cos wiekszego" dwa: pokazcie mi, gdzie w moim miasteczku znajde kuriera to od dzis wysylac bede przez niego nawet zwykle listy............................................. ................................................. |
Cytat:
|
Cytat:
Bo ja widzę tylko uzasadnienie typowej ludzkiej złośliwości. No nie widzę zastosowania dla cudzej tablicy, a dla osoby, które to skradziono, wyrobienie sobie zastępczych to koszt rzędu 170.. Czemu tak drogo za dwa kawałki plastiku warte na oko 5 złotych? A to już inna sprawa... Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wyluzuj trochę, bo ci zaraz zwieracze popuszczą http://img24.imageshack.us/img24/1364/szczerbaty7iy.gif
a tak na serio, to do zwykłego baku samochodu osobowego zależnie od modelu może wejść 50l, a to już daje ponad 200 zł... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dlaczego abstrakcyjnego?
a tablice kradną z kilku powodów: a) dla jaj b) złośliwie - wtedy trzeba zgłosić fakt na policję (tym, dla których auto jest niezbędne, radzę zgłosić zagubienie, niż kradzież bo trwa to krócej) a potem zapłacić za nowy dowód rejestracyjny i tablice. oczywiście można dostać wtórnik, ale szczerze tego nie polecam. może się bowiem okazać, że ktoś na naszych blachach nawywijał, a nas skasują. zanim się wytłumaczymy, może upłynąć wiele długich godzin :| c) aby ukraść paliwo. kamera na stacji zazwyczaj pokaże tablicę tylko z przodu. reszta analogicznie jak w pkt b :blee: w każdym razie, jak o tym opowiadałem za granicą to robili :O na to ja im: przepraszam, ale ja mieszkam w polsce. a oni: a to wybacz, trzeba było tak od razu :P |
Cytat:
|
tablice sie tez kradnie zeby przewiesc pierwsze lepsze auto przez (tu pjecie wzgledne bo auta trafiaja tez na ZACHOD) nasza granice
|
Cytat:
Do dzis pamietam sytuacje jak ktos na slasku tankuje auta na nr rejestracyjny mojego chrzestnego. I to nie raz tylko kilka razy tak juz bylo. A co ciekawego to tablic mu nie zwineli :blee: EDIT: Nie ma to jak przejsc od problemu z PP do tablic rejestracujnych ^_^ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:07. |