![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | ||
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
83 to max więcej już nie mam - tak jak pisał raptor to ograniczenie tej płyty - może i dobrze. Ratio mam na maxa więc pozostaje mi tylko podkręcenie herzów. Czy coś jeszcze mam zrobić? Coś wyliczyć? itp.? Z tego co widać funcje mam w biosie czyli kompa nie rozkręcam (?) Szkoda, że nie moge zobaczyć temperatury - nie mam nigdzie czujników. Znakiem będą restarty pewnie jeśli będzie za ciepło. Nastraszyliście tylko mnie z tym dyskiem - że może kopnąć. Cytat:
Może i Ciebie nie rozumiem - w przed ostatnim poście napisałem jak rozumuje dane terminy, jeśli źle to mnie popraw. Moge tylko przestawic CPU Frequency (FSB) na 75 i 83. P.S. i nie musze podkręcać tego procka. ale... ![]() Ramy dokupie jak bede mogl. Tylko zeby pasowaly bo jak szukalem kiedys kosci to musialy to byc starsze dimmy chyba setki. 133 nie beda pasowaly - maja chyba inna budowe.
nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 07.10.2004 o godz. 09:01 |
||
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pamieci musisz kupowac z oznaczeniem BX, sa to pamieci dwustronne, inne plyta nie obsluzy,
|
|
|
|
#18 | |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
Możesz poszukać jakiś zworek na mobo jak go rozkręcisz to może na 100mhz pujdzie. Tak jak mówili, ustaw te 83Mhz, jak nie bedzie sie sypac przez tydzien... rozpakowywac bedzie good to looz
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
W starszych płytach napięcie, mnożniki, fsb ustawiało się na zworkach. Weź instrukcje i poszukaj albo luknij na płyte. Pamiętam jak mój AMD K6-2 333Mhz (5*66Mhz) chodził stabilnie na 3,5*100Mhz, a nawet przy lepszym chłodzeniu na 4*100Mhz. Mozna było spokojnie zauwazyć wzrost wydajności. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do AMD K6 333 to ja niegdys tez mialem taki procesor, one K6 juz od 300 MHz pracowaly na magistrali 100 MHz i kolejne modele w gore, nie wiem dlaczego ustawiles jako 5x66 MHz, pewnie dlatego ze pamieci byly na 66 MHz
|
|
|
|
#21 | |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
EDIT: To mój 2000-czny post
Ostatnio zmieniany przez epol : 07.10.2004 o godz. 14:31 |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
A ja mam P3 450Mhz (naprawiłem <lol>... )... i jakąś głowną i podkręciłem go na 5.5*112Mhz
|
|
|
|
|
![]() |
|
|