![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
za grudzien 500PLN caly czas na 18,5 na moim pietrze ( poczatkiem grudnia szlo na 18,8) piętro nizej jest zimniej o jakies 1-2 stopni( pozaslaniane kaloryfery robia swoje) - za ok 150m2
Na szczescie tylko polowe place
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
Dzis przyszlo do mnie okolo 500 zl za dwa miesiace, nie jest jeszcze zle, ale majac w domu 16-18 stopni nie moge powiedziec ze to komfortowe zycie... ktos nie zna inne sposobu taniego ogrzewania sie?
![]() |
#33 | |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Komandor
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Komandor
Cytat:
![]() |
![]() |
#38 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie powinienem tego pisać, ale napiszę. Moje dwie baby potrafią nakąpać się za ponad 300zł na dwa miesiące. Ogrzewam 82 metry mieszkania elektrycznie na zwykłej taryfie na parterze niedogrzewanego przez sąsiadów z żadnej strony . Koszt za miesiące zimowe to średnio 325zł na miesiąc. Temperatury w mieszkaniu od 19 do 23 stopnie. Za miesiące zimowe uważam miesiące od 15 pażdziernika do 15 kwietnia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
miał niby tani, poczekajcie aż bedzie odpowiednio wielu ludzi palących miałem to też dopierniczą odpowiednia akcyzę i będzie to samo co z olejem opałowym
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Komandor
Cytat:
Do grzania cieplej wody do wiekszego mycia uzywam niewielkiego boilera elektrycznego, ktorego zalaczam tylko przed myciem, oczywiscie pozostale "krany" mam pod piecyk gazowy, u Ciebie moze byc tak ze izolacja scian jest doskonala albo wystarczajaca, u mnie poddasze nie jest juz tak doskonale, w zimie zimno, w lecie mam nawet ponad 30 stopni
![]() |
![]() |
#42 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
jak ja robiłem u siebie to drewno z lasów należących do Warszawy kosztowało około 40 zł (i mniej) za mp, teraz 120 zł najmniej i nie z tych lasów, bo tam wszyscy odpowiedzialni za sprzedaż rozpłyneli się (sprzedają swoim a ci dopiero - zmieniły się przepisy i lasy wynajmują teraz firmy, które w lesie tną sprzedają towar itd. oglądałem program w TV - wszyscy są zachwyceni ![]() tyle teoria, bo jak się trochę jeździ to można wypatrzeć gości ścinających na zamówienie koleji, gminy, czy kogośtam - rozmowa krótka - dużo drzewa duża wódka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
I ktoś mi będzie nadal próbował wmówić, że w domku jest taniej mieszkać niż w bloku ?? Mieszkanie rodziców 47 metrów - koszt ogrzewania łączny CO - jeśli dobrze pamiętam - około 90 zł/miesiąc - temperatura około 19-22 stopni. Co prawda w tym roku jest już cieplej niż w zeszłym - bo jest blok ocieplony - ale okno tylko jedno jest plastikowe. Aha - jakby ktoś stwierdził, że płaci się cały rok - to i jak się przeliczy tylko na okres zimowy - to i tak koszty chyba mniejsze - nawet uwzględniając mniejszy metraż ... Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Komandor
Zbliza sie kwiecien i kolejna podwyzka
1. Nasze wydobycie gazu pokrywa 20% zapotrzebowania 2. Gazu jest więcej ale przy obecnych cenach gazu wydobywanie większych ilości niż teraz jest nieuzasadnione ekonomicznie - niezbędne inwestycje spowodowałyby że ten gaz byłby droższy niż importowany. Zresztą - co z tego że przez 10 lat pokrywalibyśmy może 50% zapotrzebowania a potem nagle klops? 3. Odkryto niedawno duże złoża gazu; to chyba cud bo w rejonie Lichenia. Niestety gaz zalega na głębokości około 3000 metrów i jego wydobycie przy obecnych cenach gazu jest nieopłacalne. Może się stać opłacalne gdyby cena gazu wzrosła mniej więcej czterokrotnie, a wtedy udostepnienie złóż trwałoby 2-3 lata. Dlatego gaz musimy pobierac od Ruskich i placic im coraz wiecej... Moze by tak pensje podrzucili do gory, skoro tak wokol drozeje wszystko. Ale w sumie z czegoś trzeba wziąć na becikowe, Świątynię Opaczności i inne podobne fanaberie.
![]() |
#45 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam jeszcze niezap***322;acony rachunek za stycze***324; i luty na ~1350 z***322;...
miszczu od gazu powiedzia***322;, ***380;e to i tak bardzo ma***322;o jak na te mrozy, ale ja w tym czasie spali***322;em jeszcze g***243;r***281; drzewa i przezi***281;bi***322;em si***281; raz jak cholera. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|