![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
30kg? moze to wegiel wzbogacony uranem...
z tego co wiem wegiel na zime to sie chyba w tonach liczy. Ja tez pale gazem, rachunki ok 600-700zl na miesiac :/. Na skutek ulepszen (sterowanie termostatem itd) z roku na rok spalamy mniej gazu ale rachunki rosna ... Z tego co sie orientuje koszt ogrzewania weglem jest minimalnie nizszy od ogrzewania gazem, a do tego trzeba z tym weglem zasuwac, trzeba go przywiezc, zrobic cos z popiolem itd. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja wiem jak zimę przetrzymać na 30 kg węgla.
rozpalamy w domu ognisko z tego węgla, ulegamy zaczadzeniu i zima w szpitalu lub 2 mertry pod ziemią.
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 21.03.2006 o godz. 15:39 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
peace 4 us ;)
Data rejestracji: 25.10.2003
![]() |
Cytat:
a swoją drogą to jest masakra co O N I robią z tymi podwyżkami, co miesiąc jakaś nowa
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Wlasnie mi dzis przywiezli drzewo (6mp Buka i 9mp Jesiona) w/g poprzednich lat powinno mi to straczyc na dwa sezony co przy cenie 125zl za 1mp (z przywozem) daje okolo 1000zl za zime plus minimalne koszta gazu, piec jest ustawiony na noc na 17 stopni ale nawet tej zimy przy 20 stopnowych mrozach zapalal sie sporadycznie nad ranem. Jak ktos z okolic Bielska-Bialej ma namiary na tanie twarde drzewo to pisac
Teraz czekam na lepsza pogode i biore sie za ciecie, jak wpadne w trans to za dwa dni sie z tym razem z porabaniem i poukladaniem uporam
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
Jak zmarzniecie trzeba wziąć woreczek na plecki pospacerować troszkę po domku i zobaczycie jak sie zgrzejecie
Żart oczywiście, też ubolewam nad cenami gazu za niecałe trzy miesiące zapłaciłem 1300 PLN. Pozdrawiam i przepraszam niezadowolonych z mojego postu.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
Cytat:
a juz myslalem ze na powaznie mowisz
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
same podwyzki....;/
mnie zastanawia jedno.. po jaka cholere place oplate pzresylowa, oplate za licznik i inne teog typu ... wliczcie to w cene gazu,ale obiektywnie,a nie jak zwykle naciagac.. jak zuzywasz duzo gazu-duzo musi byc do ciebie dostarczone,wiec logicznie rzecz biorac placisz wiecej za to ze do ciebie dotarlo tyle a tyle gazu. a nie uzywasz... to nie placisz, bo tez za co? tylko nie piszcie,ze jak nikt nie bedzie uzywal, to zaklad bedzie straty ponosil, bo infrastrukture tzreba utrzymac itd. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
druga sprawa to cena gazu....efekt taki, że w mniejszych miejscowościach wszyscy palą węglem, nawet jeśli mają gaz. u mnie na przedmieściu też zaczynają niektórzy palić węglem w centralnym. przez całe lata nie było zapachu węgla a teraz wraca. |
|
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
Cytat:
Cytat:
płacić za benzynę więcej niż ten kto rzadko a dużo. Cały ten pomysł tchnie komunizmem.
|
|
|
|
#11 |
|
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
Ja tam pale czym się da, węglem,drewnem,starymi szmatami,wykładzinami,kawałkami opon,byle było energetyczne.
A zapachy przy tym jakie .Wróble z drzew spadają. Gazu nie mam(no chyba tylko w zapalniczce),więc ceny gazu mnie bezpośrednio nie dotyczą.Wodę mam z własnej studni głębinowej ,(byście porównali ją z wodą z rurociągu)więc jestem uzależniony tylko od prądu.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
Cytat:
![]() Zima wystarczy ze z samochodu wysiadam i otwieram drzwi do domu - a jest tego raptem 60m . Po czym wlosy nadaja sie natychmiast do mycia - tak napi...ja. ( oczywiscie o przewietrzeniu np poscieli czy wystawieniu prania na pole (dwor dla kolegow w wawy ) moge wtedy zapomniec)Uwazaj na sasiadow
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
Cytat:
dyskujsa toczy sie o cenach gazu i o ogrzewaniu gazowym, ja mam nadzeje ze tymczasem stac mnie jeszcze na ten komfort ogrzewania, nie musze starych opon i petow po napojach rozpalac, zreszta pieca na opal staly tez nie mam, nawet nie wiem gdzie u siebie mialbym takie palenisko postawic
|
|
|
|
#14 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
ja prawie też ^_^mam sąsiadów (ulicę dajej), którzy palą śmiecie w piecu a najgorsze, że butelki PET, :\ na całe szczęście od wschodu - rzadko taki wiatr jest, ale na wiosnę się trafia. palą ten syf z samego rana i nie można okna otworzyć ![]() widzę czasami reklamy pieców na zużyty olej z samochodów - to musi dopiero byc fajna sprawa....
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ehh.. to niestety nie jest informacja primaaprilisowa, a na pierwszy rzut oka tak mo***380;e wygl***261;da***263; (bo kto by jeszcze chocia***380; pomy***347;la***322; o tym, ***380;e ceny mo***380;na jeszcze podnie***347;***263;..), ale od dzisiaj gaz znowu dro***380;eje - o 15%.
Ja tego nie s***322;ysza***322;em, ale podobno wyliczenia 'specjalist***243;w' wskazuj***261;, ***380;e przeci***281;tna rodzina ogrzewaj***261;ca dom gazem b***281;dzie p***322;aci***263; ok. 15 z***322;otych wi***281;cej ni***380; dotychczas. Interesuj***261;ca matematyka , wychodzi na to, ***380;e - w moim przypadku - 15 procent z 600 z***322;otych to 15 z***322;otych. A ja si***281; dziwie, ***380;e w Polsce ***378;le si***281; dzieje, je***347;li nasi spece od finans***243;w w ten spos***243;b licz***261;... ps: Nie ten temat, ale absurd podobny - podobno ju***380; co***347; zaczynaj***261; w ministerstwie finans***243;w przeb***261;kiwa***263; o podwy***380;ce akcyzy na benzyn***281;.. Chyba rzeczywi***347;cie za du***380;o ludno***347;ci w kraju mamy i trzeba zach***281;ci***263; jak najwi***281;cej os***243;b do ucieczki za granic***281;..
|
![]() |
|
|