![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
karta paypal
Witam wszystkich jestem nowy mam pytanie odnosnie kart Paypal narazie dowiedzialem sie tyle ze mozna ja zakupic na alegro albo w banku ze nie ma na tym zadnych danych osobowych ale co miesiac trzeba taka karte rejestrowac (wiec nie jest calkiem anonimowe) czytalem tez ze moga zablokowac kase na tej karcie wiec moje pytania brzmia :
1.Czy jak kupie na alegro taka karte i bedzie zablokowana to jest do wyrzucenia ? 2.O co chodzi z tym rejestrowaniem ? 3.Po jakim czasie zablokuja mi kase ? I oczywiscie jak wiecie cos jeszcze ciekawego na temat to tez prosze o informacje |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To ja też mam w takim razie pytanie:
po co ci ta karta? ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie alternatywa do karty płatniczej w banku. Tankujesz ją i możesz robić takie same zakupy jak zwykłą płatniczą.
Plusy takiego rozwiązania to separacja między kartą, a rachunkiem - uzupełniasz wtedy kiedy chcesz.
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak masz osobny rachunek, do którego masz kartę, to też uzupełniasz kiedy chcesz
![]()
![]() |
#5 |
![]() |
Pomoc
jojojoju. do niczego nie zgodnego z prawem po prostu dużo się naczytałem na ten temat i chce wiedzieć czy jak kupie na allegro i będzie zablokowana to jest do wyrzucenia czy można isc do banku wiec jak możecie to odpowiedzcie na pytania bo ja wiem do czego ona sluzy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Czy ja wiem.. mam tak od dłuższego czasu w Inteligo (przelewam nie więcej niż 200-300 złotych sporadycznie, żeby mieć coś na karcie) i ostatnio także na jednym rachunku w MBanku. I i tu i tu działa to bez problemu.
![]() |
#8 |
Team Member
Zlotowicz
W mbanku musisz mieć transakcje kartą, inaczej zapłacisz prowizję. Mówimy oczywiście o karcie debetowej. I niestety coraz więcej banków idzie w tym kierunku
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
nie to ze cos mam przeciwko ale odpowie ktoś na moje pytania ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Team Member
Zlotowicz
Możesz podać linka do aukcji, na której można kupić taką kartę? Pierwszy raz o czymś takim słyszę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Jak jest zablokowana to nic z nia nie zrobisz , bo paypal ja zablokowal ze wzgledu na niechec zarejestrowanego uzytkownika do podania danych osobowych skanu dokumentu osobowego np. dowod osobisty jesli ja kupisz i podasz dane zostaniesz tzw. slupem wlasciciel zglosi zagubienie zmieni adres i bedzie robic trasakcje na twoich danych osobowych , proste pay pal jest instytuja swiadczoca uslugi i wymaga danych osbowych jak kazdy bank stad rejestracja jest wymagana i potrzebne sa wlasciwe dane osobowe , a zablokuja ja jak przekroczysz teoretycznie 2500euro, w realu kolo 2000euro beda chcieli dane osobowe jak nie podasz karta jest blokowana do utraty waznosci lub do podania danych osobowych zarejestrowanego na nia uzytkownika . To oznacza ze ktos wykozystal limit i ja sprzedaje . Poczytaj sobie o polityce prania brudnych pieniedzy dyrektywa uni europejskiej . Jak chcesz separacji kota od karty poszukaj sobie karty kredytowej na doladowanie nie wiem czy w polsce sa takie ale sa w europie ale i tak cie nie minie limit 2500euro.
Cytat:
http://www.bzwbk.pl/karty-platnicze/...adowaniem.html powiazujesz ja z kontem paypal i masz katrte platnicza paypal ![]() Ostatnio zmieniany przez misiozol : 07.05.2013 o godz. 09:40 Powód: znalazlem taka karte w polsce :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
karta paypal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Cytat:
Dlatego mam rachunek w mBanku, który jest moim kontem głównym i po wypłacie przelewam 300 zł na ING i płacę nią tankując samochód :-). Konto w ING założyłem po to, żeby mieć darmową kartę wirtualną do płacenia kartą płatniczą na zagranicznych serwisach (np. Spotify), bo zawsze musiałem się o to kogoś prosić, a tutaj działa znakomicie i nic nie kosztuje :-). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
A ile mnie to kosztuje? 3 minuty roboty?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Sprzedam] Karta pamięci 8Mb/1MB PSX (120 bloków) | Berion | Kupię/Sprzedam/Zamienię | 0 | 15.04.2012 12:35 |
[Sprzedam] Karta pamięci do PSX/PSOne - 128 bloków | Berion | Kupię/Sprzedam/Zamienię | 1 | 27.09.2011 00:52 |
Walnięta karta, płyta, procesor, pamięć..?? | andrzejj9 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 79 | 22.10.2009 05:04 |
Karta pamięci - uszkodzona? | Mich@ł | Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB | 27 | 23.08.2007 19:32 |