Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Polecam... (aka porady dobrych wujków) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/polecam-aka-porady-dobrych-wujkow-82552/)

Ormianin 17.07.2009 12:37

O jakiej tolerancji piszesz? Czy mam wykazać jakąś subiektywną wyrozumiałość wobec tego produktu... poza tym dlaczego zakładasz ze w moich słowach musi wystąpić jakaś złośliwość?
Ja osobiscie bym się nie skusił na ten produkt, taka eko-reklama do mnie nie trafia, na allegro widziałem bardzo dużo takich produktów z szwajcarskim atestem ekologicznym, oczywiście dużo tańszych,...

jednak co do czyszczących lidlowych produktów to one naprawdę trzymają poziom, mimo iż nie lubię specjalnie okazji z gazetek promowanych przez Ciebie w innym topicu, to środki czyszczące z lidla naprawdę są tego warte, bo maja jakość zachodnich (niemieckich) nierozcieńczonych środków czystości i sprawdzają się świetnie tam gdzie ten "uniwersalny kamień" ma zastosowanie i pisze to bez jakiś sarkazmów czy powierzchownych analogii... po prostu środki chemiczne do czyszczenia z lidla są naprawę niezłe... bo one "działają" w odróżnieniu do jakiś przereklamowanych Ajaxów i oby tak zostało...

romanesco 17.07.2009 13:22

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1036571)
O jakiej tolerancji piszesz? Czy mam wykazać jakąś subiektywną wyrozumiałość wobec tego produktu... poza tym dlaczego zakładasz ze w moich słowach musi wystąpić jakaś złośliwość?

Wiesz dlaczego tak napisałem :pytanie: Bo znam Twoje nastawienie i opinie o lidlowych artykułach. Ale proszę... w tym przypadku się pomyliłem. Może i są dobre, nigdy nie próbowałem. Jesli tak jest, to zrób test jakiegoś i opisz jakie są rezultaty.
Cytat:

Ja osobiscie bym się nie skusił na ten produkt, taka eko-reklama do mnie nie trafia, na allegro widziałem bardzo dużo takich produktów z szwajcarskim atestem ekologicznym, oczywiście dużo tańszych,...

Reklama, reklamą... trzeba wypróbować, jak ja to zrobiłem i wtedy się przekonać. Innej rady nie ma. Jeśli nie wystarcza Ci moja informacja i opisane efekty, to trudno. Zresztą mnie nie interesuje, jakiego pochodzenia jest produkt - ważne jest jak działa !!!
Cytat:

jednak co do czyszczących lidlowych produktów to one naprawdę trzymają poziom, mimo iż nie lubię specjalnie okazji z gazetek promowanych przez Ciebie w innym topicu, to środki czyszczące z lidla naprawdę są tego warte, bo maja jakość zachodnich (niemieckich) nierozcieńczonych środków czystości i sprawdzają się świetnie tam gdzie ten "uniwersalny kamień" ma zastosowanie i pisze to bez jakiś sarkazmów czy powierzchownych analogii... po prostu środki chemiczne do czyszczenia z lidla są naprawę niezłe... bo one "działają" w odróżnieniu do jakiś przereklamowanych Ajaxów i oby tak zostało...

:hmm: nie jestem pewien czy te lidlowe środki dałyby radę zlikwidować te zażółcenia z szafek, skoro próbowałem różne płyny, proszki i pasty. I nie dały rady.

Ormianin 17.07.2009 13:36

te lidlowe środki w nazwie "W coś tam", te do pryskania, używam z powodzeniem przy usuwaniu kamienia (żółty nalot) na suszarce do naczyń, przy myciu zlewozmywaka, przy myciu armatury sanitarnej, wystarczy psiknąć nieco na te miejsca, odczekać chwile i dosłownie zmyć osad szmatką, jak dotąd używałem drogich ajaxów i innych super reklamujących się środków, szorowałem i gimnastykowałem się przy sprzątaniu, tymczasem po spróbowaniu tych z lidla, zapomniałem o takich pracach jakie wcześniej musiałem wykonać... co do użyteczności sam musisz tego spróbować i doświadczyć, a nuż wyda się Tobie inaczej...

prometeusz 17.07.2009 14:20

:haha:

icemac 17.07.2009 15:21

a ja nie polecam restauracji Mexicana na Szewskiej we WRO :rzygi:

żarcie i klimat do dupy :sciana:

prometeusz 17.07.2009 15:27

potwierdzam klub klimat w b-b dupy tez sa:hmm:

grzeniu 17.07.2009 16:38

kto patrzy na klimat i żarcie, jak są dupy?

Ormianin 17.07.2009 21:15

na jakie są, duze sa i to jest to

prometeusz 17.07.2009 21:41

chyba pora na:piwo:

Reetou 22.07.2009 13:22

Ciepło i wilgotno, rewelacyjne warunki dla latających terrorystów z żądłem, komarów zasranych.

Przy zamkniętym oknie się nie da, a teraz przy otwartym też nie... Utłukłem ze 30 wieczorem, a jak się okazało - nie wszystkie.

Czy zna ktoś coś sprawdzonego na te skurczybyki? Te brzęczyki w ogóle nie działają... Może ten raid do kontaktu? Testował ktoś?

Ormianin 22.07.2009 14:56

ten raid do kontaktu to u mnie się wogole nie sprawdza,.... podobno są jakieś lampy na owady, ale trudno powiedzieć czy to działa czy to działa marketingowo jedynie... ja robię tak zamykam okna, włączam silne światło sufitowe, komary lecą do lampy, włączam odkurzacz i zmiatam je z sufitu

icemac 22.07.2009 15:05

mam ten raid do kontaktu

w zeszłym roku działał jakoś, w tym za dużo tego cholerstwa jest, a lęgnie się tego na potęgę po kałużach :(

marynarz 22.07.2009 15:28

Ja mam Expel do kontaktu (taki tanszy Raid) na plytki lub plyn i raczej dziala.
Wczoraj wieczorem przegladalem stronki a na klawiature lapka spadl mi komar i wil sie w konwulsjach. Chrabaszcz tez spadl.

andrzejj9 22.07.2009 17:31

Te kontaktowe rzeczy nawet działają, ale potrzeba trochę czasu (min. godzina), żeby rozniosło się to po pokoju i komary zaczęły zdychać.

Wydaje mi się jednak, że najlepszym pomysłem, jest po prostu nie wpuszczanie komarów do domu - moskitiery na drzwiach i oknach, ewentualnie firanki (mniej skuteczne) i już. U mnie cały czas najlepszym patentem jest wiatrak sufitowy. Co mi z tego, że komary są w pokoju, skoro nie są w stanie do mnie dolecieć ;)

ed hunter 22.07.2009 18:08

Mugga - takim preparatem się psikam cały, działa bezbłędnie i długo.
Jak się nazlatuje tałatajstwa do domu, to truję Raidem na komary i muchy, ma jakiś dodatek, który odstrasza komary przez jakiś czas.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:25.