Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Polecam... (aka porady dobrych wujków) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/polecam-aka-porady-dobrych-wujkow-82552/)

romanesco 17.07.2009 13:22

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1036571)
O jakiej tolerancji piszesz? Czy mam wykazać jakąś subiektywną wyrozumiałość wobec tego produktu... poza tym dlaczego zakładasz ze w moich słowach musi wystąpić jakaś złośliwość?

Wiesz dlaczego tak napisałem :pytanie: Bo znam Twoje nastawienie i opinie o lidlowych artykułach. Ale proszę... w tym przypadku się pomyliłem. Może i są dobre, nigdy nie próbowałem. Jesli tak jest, to zrób test jakiegoś i opisz jakie są rezultaty.
Cytat:

Ja osobiscie bym się nie skusił na ten produkt, taka eko-reklama do mnie nie trafia, na allegro widziałem bardzo dużo takich produktów z szwajcarskim atestem ekologicznym, oczywiście dużo tańszych,...

Reklama, reklamą... trzeba wypróbować, jak ja to zrobiłem i wtedy się przekonać. Innej rady nie ma. Jeśli nie wystarcza Ci moja informacja i opisane efekty, to trudno. Zresztą mnie nie interesuje, jakiego pochodzenia jest produkt - ważne jest jak działa !!!
Cytat:

jednak co do czyszczących lidlowych produktów to one naprawdę trzymają poziom, mimo iż nie lubię specjalnie okazji z gazetek promowanych przez Ciebie w innym topicu, to środki czyszczące z lidla naprawdę są tego warte, bo maja jakość zachodnich (niemieckich) nierozcieńczonych środków czystości i sprawdzają się świetnie tam gdzie ten "uniwersalny kamień" ma zastosowanie i pisze to bez jakiś sarkazmów czy powierzchownych analogii... po prostu środki chemiczne do czyszczenia z lidla są naprawę niezłe... bo one "działają" w odróżnieniu do jakiś przereklamowanych Ajaxów i oby tak zostało...

:hmm: nie jestem pewien czy te lidlowe środki dałyby radę zlikwidować te zażółcenia z szafek, skoro próbowałem różne płyny, proszki i pasty. I nie dały rady.

Ormianin 17.07.2009 12:37

O jakiej tolerancji piszesz? Czy mam wykazać jakąś subiektywną wyrozumiałość wobec tego produktu... poza tym dlaczego zakładasz ze w moich słowach musi wystąpić jakaś złośliwość?
Ja osobiscie bym się nie skusił na ten produkt, taka eko-reklama do mnie nie trafia, na allegro widziałem bardzo dużo takich produktów z szwajcarskim atestem ekologicznym, oczywiście dużo tańszych,...

jednak co do czyszczących lidlowych produktów to one naprawdę trzymają poziom, mimo iż nie lubię specjalnie okazji z gazetek promowanych przez Ciebie w innym topicu, to środki czyszczące z lidla naprawdę są tego warte, bo maja jakość zachodnich (niemieckich) nierozcieńczonych środków czystości i sprawdzają się świetnie tam gdzie ten "uniwersalny kamień" ma zastosowanie i pisze to bez jakiś sarkazmów czy powierzchownych analogii... po prostu środki chemiczne do czyszczenia z lidla są naprawę niezłe... bo one "działają" w odróżnieniu do jakiś przereklamowanych Ajaxów i oby tak zostało...

romanesco 17.07.2009 11:42

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1036556)
[...]Romanesco w Lidlu są znacznie lepsze środki czyszczące i do tego tańsze...

Jeśli tak uważasz to oczywiście Twoja sprawa. Leć zatem do LIDL'a i kup. Tylko nie wiem, po co ta złośliwość z Twojej strony :P Nie możesz się powstrzymać, prawda :pytanie: Wykaż trochę tolerancji dla innych :taktak:

Ormianin 17.07.2009 11:35

ten produkt strasznie śmierdzi ekomarketingiem, pod postacią zielonej puszki i pięknych ekologicznych bardzo obecnie modnych marketingowo haseł ze nie szkodzi, ze nie ma się po nim alergii i ze jest bardzo zdrowy, sprzedaje się zwykła pastę do czyszczenia... Romanesco w Lidlu są znacznie lepsze środki czyszczące i do tego tańsze...

romanesco 17.07.2009 11:26

Uniwersalny środek czyszczący

Niedawno wpadł mi w ręce taki uniwersalny środek pod nazwą "Kamień uniwersalny". Po otwarciu puszki wygląda jak zaschnięty gips. Bierzemy wilgotną gąbkę (dołączona do puszki), pocieramy aż utworzy się piana... i do dzieła.
Przykład: mam w kuchni szafki z lakierowanej, białej płyty MDF. Z biegiem lat zażółciły się. Wszystkie środki, które do tej pory stosowałem, owszem czyściły szafki z brudu czy plam, ale zażółcenie pozostawało. Natomiast po użyciu tego kamienia zażółcenie zniknęło. Szafki wyglądają prawie jak nowe. Stosowałem też do czyszczenia armatury czy wanny, również z rewelacyjnym skutkiem. Zastosowanie tego preparatu jest znacznie szersze. Wszystkiego dowiemy się ze strony dystrybutora:
www.uniwersalnykamien.pl/index1.htm
Oczywiście, niech nikt nie myśli, że jest to "złoty środek" na wszystko. Takich po prostu nie ma. Ale i tak uważam, że jest to najlepszy preparat jakiego do tej pory używałem. W każdym razie, ja jestem zadowolony i mogę go polecić.

Reetou 03.06.2009 18:51

I tak, i nie... Ogranicznik wychyłu zmniejsza przepływ, owszem, ale spada też ciśnienie wody. W perlatorze ograniczony jest strumień, ale zachowane ciśnienie. A jeśli ktoś nie ma ogranicznika, to taniej jest wydać 18 zł na perlator, niż wymieniać całą baterię.

ed hunter 03.06.2009 18:25

Jeśli chodzi o zmniejszenie głupiutkiego zużycia wody w łazienkowej umywalce, to sprawdzają się baterie ze zwykłym ograniczeniem wychylenia wajchy. :taktak: Jak się chce puścić pełen strumień, to się wciska przycisk...

romanesco 03.06.2009 14:44

Wiele osób ma w domu kominek. I pewnie nie raz zdarzyło im się, że drewno było wilgotne, w związku z czym ogień nie chciał się rozpalić. Jeśli nie dysponujemy takimi wynalazkami jak np. rozpałka, można sobie z tym poradzić w inny sposób. Wystarczy, że szczapy drewna posypiemy solą i ogień już z łatwością się rozpali. Co prawda na początku palące się drewno będzie wydawać głośne trzaski, ale po jakimś czasie to zaniknie.

Reetou 03.06.2009 13:12

Na życzenie publiczności ;)

andrzejj9 03.06.2009 13:01

Mi się pomysł podoba i też przeniósłbym go do OT. A nazwa.. w sumie nie jest zła - jak dla mnie może i taka zostać :)

Reetou 03.06.2009 12:53

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 1027248)
Masz pewnie na myśli tzw. magnesy :pytanie: Nie, to nie są magnesy. Ale jak by się tak dobrze zastanowić to może i ten sposób nie jest nielegalny.

Jest nielegalny. Zaniżasz rzeczywiste zużycie wody przez oddziaływanie na urządzenia pomiarowe.

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 1027243)
E tam... ;)
Ja mam super sposób na oszczędność wody. Sam stosuję z rewelacyjnym wręcz skutkiem ale niestety nie mogę tego sposobu upublicznić. A szkoda...:(

No, tak... Ale ja lubię się myć... ;)

romanesco 03.06.2009 12:45

Cytat:

Napisany przez prometeusz (Post 1027247)
To o czym piszesz jest nielegalne i karane skoro nie chcesz pisac :jezyk: a tu zamieszczamy same legalne rzeczy:taktak:

Masz pewnie na myśli tzw. magnesy :pytanie: Nie, to nie są magnesy. Ale jak by się tak dobrze zastanowić to może i ten sposób nie jest nielegalny. To jest przechytrzenie licznika pomiarowego ale, jeszcze raz powtarzam, nie za pomocą magnesów :nie!:

prometeusz 03.06.2009 12:38

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 1027243)
E tam... ;)
Ja mam super sposób na oszczędność wody. Sam stosuję z rewelacyjnym wręcz skutkiem ale niestety nie mogę tego sposobu upublicznić. A szkoda...:(

To o czym piszesz jest nielegalne i karane skoro nie chcesz pisac :jezyk: a tu zamieszczamy same legalne rzeczy:taktak:

icemac 03.06.2009 12:32

ściema jakaś ;)

Bartez 03.06.2009 12:25

No nie przesadzajmy z tym zakazem reklamy. Gdybyśmy to mieli tak stosować, jak w Twoim przykładzie, to nie możnaby pisać o żadnej konkretnej marce, czy sklepie komputerowym. Wszystko z umiarem i będzie dobrze :)

A sam temat ciekawy i przeniósłbym do Off topica. Może tylko z innym tematem. Ale decyzję zostawiam Tobie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:34.