![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
[FONT=Arial]
Podaje za gazeta wyborcza: "Na użytkowników internetu w Rudzie Śląskiej padł blady strach. Policjanci, którzy dostali informację, że w jednej z lokalnych sieci internetowych wykorzystuje się i rozpowszechnia nielegalne oprogramowanie, rozpoczęli kontrole. - Wystarczy, że ktoś jest podłączony do internetu, a już go traktują jak złodzieja - mówią ludzie. Łapanka na piratów rozpoczęła się w Rudzie Śląskiej kilka dni temu. Wcześniej policjanci z sekcji do walki z przestępczością gospodarczą miejscowej komendy dostali informację, że przez jedną z lokalnych sieci internetowych rozpowszechnia się nielegalne oprogramowanie komputerowe. Żeby nie szukać po omacku, na początek odwiedzili firmę Elsat, która montowała internet, a teraz go obsługuje - Mieli nakaz prokuratora, który zobowiązywał mnie do udostępnienia adresów naszych klientów internetowych. Przekazałem więc listę z nazwiskami, adresami oraz umowami półtora tysiąca osób. Policjanci będą mieli sporo pracy, ale jak podejrzewam, sprawdzą pewnie tych najaktywniejszych oraz najczęściej publikujących w sieci - mówi Michał Moś, wiceprezes firmy Elsat." Co wy na to....? CZy to ma byc jakas pokazowka? czy tez mam trzasc juz posladkami, jesli akcja bedzie tak mocno zakrojona, obawiam sie ze okolo 95 % uzytkownikow komputerow przestanie istniec... bo przeciez potencjalnego usera nie stac na naprawde drogie oprogramowanie MS Nic, zdaje sie ze to juz dzwonek aby przesiasc sie na Linuxa i openoffice, oraz reszta softu za free dostepnego w necie.... plytki z muzyczka i filmami schowac w sejfie i nie chwalic sie nikomu co posiadamy... podziemie! czasy nastaly wysmienite Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 16.11.2003 o godz. 20:10 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
kurcze gdyby takie cos mi zrobili to
0. wywalenie/ukrycie na syberii wszystkich nielegalnych plyt cd 1. format c: d: i e: i instalacje win2000 dolaczonego kiedys dos specjalnego kumeru PCWK 2. ponowna instalacja mandraka 9.1 [tak dla pewnosci] 3. modlenie sie o to aby poprzestali na normalnym przegladaniu danych a nie probowali bawic sie w przywracanie danych... ![]() mam nadzieje iz niebeda robili takich przegiec w u mojego bardzo_malego_i_szajskiego_dostawcy_neta. z tego co wiem to tamten dostawca z RŚ mial ponad tysiac kompow takze zapewne jesli niepozakladal ogranicznikow do p2p i mial to gdzies to sie do niego doczepili [moze przodowal w polskich statystykach kazy ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja nie zdradze swojego pomyslu
![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 16.11.2003 o godz. 22:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Coz ja juz uzywam linuksa jakis czas i dla mnie windows moglby nie istniec .
Co prawda jest na dysku ale tylko dlatego, ze nieraz musze uruchomic jakis program, ktory jest tylko na ta platforme sa to bardziej programy specjalistyczne wiec ciezko cos znalezc na linuksa. A nawiazujac do artykulu to bardzo dobrze, ze tak sie dzieje. Moze cos to kogos nauczy bo zaczyna to krasc od malego a pozniej mozemy zobaczyc co sie dzieje.(sytuacja naszego rzadu i te dziwne afery) To na tyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
dla mnie to swinstwo i tyle - zamkneli serv - ich prawo
ale ze laza po domach i przegladaja ludziom dyski? pewnie bedzie tak ze "Aresztuja" za piractwo jakiegos 16-latka co lubi se pograc i nasciagal sie gier - a w statystykach oczywiscie wpisza se wzrost wykrywalnosci przestepstw komputerowych - bezsens i tyle no ale nie zyjemy w normalnym kraju wiec.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Miejmy nadzieje ze kontrole beda przeprowadzac osoby ktore zorientowane sa w realiach i wiedza ze kilka gier na dysku szkodliwosci spolecznej prawie zadnej nie czyni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
Nastepnie dostanie lanie od ojca i przez kilka miesiecy nie usiadzie na tylku. Moze na przyszlosc bedzie myslec i oduczy sie sie krasc. Moim zdaniem bardzo dobrze, ze wreszcie zaczeli chodzic. Ludzie sie nauczucza, ze nie sa bezkarni. Ostatnio pojawilo sie na slasku kilku odwaznych prokuratorow. Mniejsze sieci rowniez nie sa bezkarne. Tam rowniez beda sprawdzac po otrzymaniu odpowiedniego zgloszenia.
![]() |
![]() |
#9 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Dam ci przyklad. Jest sobie dwoch gosci - obaj okradaja banki. Pierwszy wchodzi do banku z gnatem, teroryzuje personel i klientow. Pakuje force i spada. Drugi siedzi w zaciszu domowego ogniska. Laczy sie z siecia, wlamuje do banku i przelewa (kradnie) kase na swoje konto. Analizujac oba przypadku twoich kategorii pierwszy zbir to bandyta i powinno sie go karac. A ten drugi - coz znikoma szkodliwosc czynu, pouczyc i zwolnic do domu. Na szczescie to nie tak. Obaj popelnili to samo przestepstwo - ukradli. Obaj powinni poniesc taka sama kare za swoj czyn.
![]() |
![]() |
#10 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sami tak dla idei nie przyszli, ktos podkablowal gdzie trzeba i musieli przyjsc. Moze nawet i konkurencja. Reszta to odpowiednie naglosnienie akcji w mediach
Kiedys w starych czasach w ten sam sposob robili akcje na bimbrownikow. Prywatnie dobrze wiedzieli kto gdzie i czym robi i jaka okowita mu wychodzi, ale naloty robili jak ktos nadal sprawe i musieli isc zeby choc aparature znalezc. W obu przypadkach statystyki szly w gore. Od tego czasu zmienily sie tylko kryteria rzeczy zakazanych a sposoby walki sa te same. Propaganda temu towarzyszaca rowniez. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
w przypadku plikow z rozrywka to jeszcze rozumiem - samo ogladanie, granie, sluchanie mozna juz uznac za osiaganie jakichs korzysci, jednak nie powiesz mi chyba, ze ktos okrada kogos odpalajac sobie photoshop'a, softimage czy may'e warte przeciez grube pieniadze. jaka oni osiagaja korzysc? najpierw udowowodnij zwiazek przyzczynowo-skutkowy, a pozniej oskarzaj. te programy nie zostaly przeznaczone do zabawy, ale do zarabiania grubych pieniedzy, dlatego tyle kosztuja. chcesz zarabiac to zainwestuj. chcesz sie pobawic - hulaj dusza. myslisz, ze dlaczego sprzedaje sie tyle kopii specjalistycznych podrecznikow do obslugi tych programow? chyba nie powiesz mi, ze sprzedaja tyle samo legalnych kopii tych programow. firmy dobrze o tym wiedza. nierzadko same wydaja te instruktazowe podreczniki. a tak przy okazji... troche to dziwne, ze ludzie, ktorzy sami maja nie calkiem legalny soft w domach, sami probuja egzekwowac to od innych. lepiej niech wezma sie za tych, ktorzy tym handluja. a cala ta afera wynikla z tego, ze jedna firma podkablowala druga. w koncu to byly chyba sieci kablowe ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez pepperman : 17.11.2003 o godz. 00:11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Zamiast chodzić po domach to przeszli by się na giełdę komputerową w Krakowie. Pirat na piracie... czasem przechodząc jedną alejke zostaje pare razy spytany czy nie chce jakis gier czy myzyki. Najzabawniejsze jest to że jak ktoś przez halą próbuje sprzedać cos z ręki to odrazu ochrona przepędza a kolesie z płytkami ich nie ruszają. Zresztą wiadomo ze za to płacą.... ehh takie państwo w państwie.
![]() |
#13 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie wierze BD ze wszytsko u Ciebie jest takie legalne... na pewno tu i owdzie znajdzie sie jakis filmik na divixie, albo muzyczka w mp3? zreszta 99 % userow w necie mozna o to posadzic, pytanie tylko jaki z tego moral pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Mp3 oczywiscie mam - sam je zrobilem bo zainwestowalem dobry sprzet do sluchania muzyki na komputerze (Logitech Z680). Kupilem oryginalne plyty z muzyka i jak nie moge ich sluchac na komputerze (nie wszystkie dzialaja) to zrobilem z nich Mp3. Pracuje po nascie godziny przy kompie i tylko ten sposob sluchania muzyki mnie satysfakcjonuje. Kupile po kilka plyty audio miesiecznie i moja kolecja ma juz spore rozmiary. Wlasciwie zaczyna mi brakowac miejsca. Divx - tak mam jeden filmik. Moje wydawnictwao zlecilo mi przygotowanie plyty wideo do ksiazki. Dostalem film w Divxie a nastepnie bawilem sie i zrobilem z tego VCD. Divx zostal bo zapomnialem skasowac. Na marginesie to szalenie ciekawy film. Wartka akcja dowcipne dialogi - polecam.
![]() |
![]() |
|
|